шум при даване на газ

Аватар
egoucm

шум при даване на газ

Мнение от egoucm » 17 Яну 2012 16:28

Здравейте!

Не знам дали ще обясня правилно ситуацията. За начало – нямам никакви оплаквания от работата на двигателя, ускорение, разход и тн.
Но понякога, когато давам газ, независимо дали на скорост или не, при леко натискане на педала на газта, освен стандартното тракане на двигателя се чува и едно доста по-силно виене/ръмжене като от ел. моторче, което се мъчи нещо.
Чува се най-добре на 1ва и 2ра скорост, но го има и на 3-6та – по-заглушено от скоростта. Докато ускорявам го няма това ръмжене, когато постигна желаната скорост и отпусна педала, за да поддържам скоростта – почва да ръмжи (не винаги), ако вдигна крака от педала и разходомерът покаже 0.0 – ръмженето спира. Ако също така натисна повече педала за ускорение отново спира ръмженето. Интересното е, че не е свързано с определено ниво на педала, а по-скоро с някакво състояние на поддаването на гориво.

На кратко – при съвсем леко натоварване на двигателя понякога нещо като ел. моторче ръмжи/вие доста отчетливо от нормалното тракане на двигателя, при ненатоварен (нулев разход) или при някакво ускорение – звукът изчезва.
Няма връзка със загрял/студен двигател. Няма връзка със скоростна кутия, защото се чува и при изключена скорост

Притеснява ме да не е свързано с горивна помпа или дюзи?
Някаква идея?

Поздрави!
авенсис комби 2.2 д-4д 150к.с. 2007

moloko
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от moloko » 17 Яну 2012 16:52

А турбото ??!!??!!??!!?!! Само хипотеза!?

Аватар
lederman

Мнение от lederman » 17 Яну 2012 16:57

:) проблема е известен и разглеждан във форума :)
например :
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t ... 083a1c4647
и
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t ... 7ebbf829a8
Поздрави :thumbsup:
T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.

Аватар
egoucm

Мнение от egoucm » 17 Яну 2012 17:01

еха, ако е толкова елементарно решението ще съм много радостен ! biggrin.gif Как да го проверя дали наистина е така? Трябва някой да дава газ, а аз да слухтя на отворен капак, което си и мислих да правя де, но още не ми е останало време :whistle:

за турбото - то ще вие при определени обороти, а при мен се случва при всякакви

Аватар
lederman

Мнение от lederman » 17 Яну 2012 17:03

примерно :) ама трябва да уцелите резонансната честота :)
Поздрави :thumbsup:
T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.

Аватар
egoucm

Мнение от egoucm » 30 Яну 2012 14:55

привет отново, малко ъпдейт :

вчера след една много грозна дупка на пътя перник - софия (пукнах и хума но дано това да е само поражението), шумът се засили много и вече ясно се чува, че е от кутията на въздушния филтър. Ще трябва да скокна до сервиза на тойота.

:thumbsup:

Публикувай отговор