Подгряване на седалките не работи

Аватар
alligator

Подгряване на седалките не работи

Мнение от alligator » 16 Яну 2012 22:33

Здравейте колеги,

Нов съм във форума и наскоро си взех Тойота Авенсис 2004г. от която засега съм много доволен. Имам обаче един малко дразнещ проблем. Имам подгряване на седалките което не работи. Шофьорската врътка е постоянно светеща (все едно работи постоянно) и колкото и да въртя врътката това не се променя. От друга страна пасажерската е постоянно изключена. И двете седалки както и да се завъртят си остават студени. Имам съмнение че проблема е централен и за двете седалки - вероятно бушон, реле или директно във врътките. Лошото е че не мога да се ориентирам кой бушон и кое реле са отговорни за подгряването на седалките. Освен това някой ако може да ми обясни как да махна бушоните и релетата които са ги набутали толкова надълбоко в отвора че аз дори ръката си трудно вкарвам там, камо ли да изкарам предпазител или реле??

Някой ако е наясно с начина на работа на тези врътки и евентуално начин да ги демонтирам, ще съм много благодарен. Просто ми се иска да пробвам по лесните варианти преди да дам колата на ТМ ауто и да ми одерат кожата. Знам че това е екстра която може и никога да не ползвам но предпочитам всичко по колата да работи. Единственото което знам е че предишния собственик ги е използвал и преди известно време нещо цъкнало от копчетата и те спрели да действат.

Мерси предварително.

Аватар
ss_mitko

Мнение от ss_mitko » 17 Яну 2012 10:17

Вероятно проблема е в самите бутончета щом се е чуло цъкване явно пластинките който правят контакт са се счупили.Това е моето предположение.

Аватар
alligator

Мнение от alligator » 17 Яну 2012 14:43

А при вас сравнително лесно ли се сменят предпазителите в кутията под волана, защото при мене са изнесени на поне 15-20см навътре и е доста трудно. Някой да е открил трик как да стане по лесно? Може би с клещи или пинцети ама с ръка е доста трудно и има риск да падне някъде и ще го търся после с дни. ohmy.gif

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 341 пъти
Получена  благодарност: 374 пъти

Мнение от slowtraveler » 17 Яну 2012 15:31

На капачката имаше щипка за бушони....
Но не мога да си спомня на вътрешния капак или на капака в моторния отсек...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
alligator

Мнение от alligator » 17 Яну 2012 18:44

slowtraveler написа:На капачката имаше щипка за бушони....
Но не мога да си спомня на вътрешния капак или на капака в моторния отсек...
За съжаления явно при мене го няма в нито една от кутиите. Явно ще импровизирам. wink.gif

Публикувай отговор