Странен проблем, според мен БЕНЗИНА(ама май не е)
Странен проблем, според мен БЕНЗИНА(ама май не е)
привет на всички .
онзи ден сипах Н98 от новата бензиностанция на
ЛИТЕКС на Пдуене !!!!
и кво колата след 5 километра започна да се държи като ненормална
спира тръгва гръм трясък пак тръгва спира, тръгва ????...
Принципно сипвам само на Лукойл и ОМВ.
КАКЪВ ЛИ Е ПРОБЛЕМА
онзи ден сипах Н98 от новата бензиностанция на
ЛИТЕКС на Пдуене !!!!
и кво колата след 5 километра започна да се държи като ненормална
спира тръгва гръм трясък пак тръгва спира, тръгва ????...
Принципно сипвам само на Лукойл и ОМВ.
КАКЪВ ЛИ Е ПРОБЛЕМА
Последно промяна от starlet на 13 Сеп 2006 09:31, променено общо 1 път.
Peugeot 306 Cabriov\ Impreza \ Yaris TS
- mitiracing
- Обратна връзка:
НЕЗНАМ АМА ПРИ МЕН Е СЛЕДНИЯАТ ПРОБЛЕМ:СИПВАМ 95 НА ШЕЛА. И УСЕ6ТАМ КАТО СЕ ЗАСЛУШАМ В МОТОРА ЧЕ МИ ЧУКА АВАНСА А КАТО СЛОЖА 98 НА ПЕТРОЛ И ВСИЧКО Е ОК!
И ИМАМ СЛЕДНОТО ПИТАНЕ:ПО АМЕРИКАНСКИЯТ СТАНДАРТ И ДАВАТ МИН.90 RON БЕНЗИН (
НА КАКЪВ БЕНЗИН ОТГОВАРЯ ТОВА ПО ЕВРОПЕЙСКИЯТ СТАНДАРТ
TOYOTA TERCEL 1998g 1,5 16v 100ps 5E-FE AТМ Canada spec.
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Predpolagam, 4e v BG 95 otgovarq na 87-USA.mitiracing написа:НЕЗНАМ АМА ПРИ МЕН Е СЛЕДНИЯАТ ПРОБЛЕМ:СИПВАМ 95 НА ШЕЛА. И УСЕ6ТАМ КАТО СЕ ЗАСЛУШАМ В МОТОРА ЧЕ МИ ЧУКА АВАНСА А КАТО СЛОЖА 98 НА ПЕТРОЛ И ВСИЧКО Е ОК!
I az sum zabelqzal, 4e mi 4uka avansa s 87, no ne i s 89 i 93.
Izvoda spored men e nalivai po-gorniq octan ot 95!
Ima li octan po-nisuk ot 95 v BG?
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
RON (Research Octane Number) се използва в Европа,
Има и друг метод за определяне октаново число:
MON (Motor octane number)
Обикновенно MON е по-нисък от RON с около 8-9 октана
в US се използва (RON + MON)/2 - т.е. разликата в октановото чиско на един и същ бензин в октана между US и България ще е 3-5 октана, като в България ще се продава като по-висок октан.
Тука масовия е 95, но има 92, 98, 100 (поне така са обявени...)
Но по принцип това, което се е случило на колегата е изключение - отдавна не бях чувал някой да се оплаква от качеството на бензина....
Има и друг метод за определяне октаново число:
MON (Motor octane number)
Обикновенно MON е по-нисък от RON с около 8-9 октана
в US се използва (RON + MON)/2 - т.е. разликата в октановото чиско на един и същ бензин в октана между US и България ще е 3-5 октана, като в България ще се продава като по-висок октан.
Тука масовия е 95, но има 92, 98, 100 (поне така са обявени...)
Но по принцип това, което се е случило на колегата е изключение - отдавна не бях чувал някой да се оплаква от качеството на бензина....
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- mitiracing
- Обратна връзка:
Zna4i mislja 4e sam pisal predi po toja vapros no s dve dumi:Kogato mi pristigna kolata ot Canada be6e sas poluvin rezervoar benzin i edna tuba ot 10 litra v bagajnika(s dve dumi dvigatela marka6e i rabote6e na normalnite si oboroti za avtomatik)sled kato privar6i oba4e parvoto mi zarejdane be6e na Lukoil sas 95 kato zapalix i tragnax da se pribiram vsi4ko be6e OK slu6am motora v oborot OK ,no kato ja pribiram v garaja i ja ostavjam na parking osezaemo se use6ta6e 4e oborotite na kolata padnaxa s okolo 200-300 oborota i ostanax mnogo u4uden,v parvijat momen si pomislix 4e njakoi vakum se e otka4il no sled 6tatelna proverka se okaza 4e vsi4ko idva ot smotanijat ni benzin.Taka 4e mislete nkade zarejdate,po princip navsjakade e smotan benzina dali na lukoil dali na OMW ili Shell vse edno e vapros na mnenie
TOYOTA TERCEL 1998g 1,5 16v 100ps 5E-FE AТМ Canada spec.
- LordDigital
- СупраДжия
оххх вече съвсем се побърка !!!!!
постоянно гасне и глъхне сложих спирт към 250 гр сложих и добавка сонакс за горивната система , и долях 15 литра 95 и пак не ще да се подобри състоянието на работата на двигатела , скъса ми нервите не може да се кара така колата вече , с какво да започна да разбера от къде е проблема
постоянно гасне и глъхне сложих спирт към 250 гр сложих и добавка сонакс за горивната система , и долях 15 литра 95 и пак не ще да се подобри състоянието на работата на двигатела , скъса ми нервите не може да се кара така колата вече , с какво да започна да разбера от къде е проблема
Peugeot 306 Cabriov\ Impreza \ Yaris TS
- slowtraveler
Най-лесния вариант е да източиш всичкия бензин, и да налееш чист....
Поне ще знаеш дали е от бензина (след като колата изхвърли от горивната система 'стария' бензин).
Тук, в България последния карбураторен двигател който карах беше Опел Астра F, и беше по-капризен към горивото (1996-8г). То тогава и горивата много ги кръщаваха, но тъй-като центровката му беше за Н95 не искаше да върви с 98.
Но от тогава всичките инжекторни автомобили които съм карал, не са имали никакъв проблем с горивото, но зареждам само в Лукойл, ОМВ, Шел...
Поне ще знаеш дали е от бензина (след като колата изхвърли от горивната система 'стария' бензин).
Тук, в България последния карбураторен двигател който карах беше Опел Астра F, и беше по-капризен към горивото (1996-8г). То тогава и горивата много ги кръщаваха, но тъй-като центровката му беше за Н95 не искаше да върви с 98.
Но от тогава всичките инжекторни автомобили които съм карал, не са имали никакъв проблем с горивото, но зареждам само в Лукойл, ОМВ, Шел...
niama nachin tam da pishe po amerikanskia standart RON 90. RON ne se polzva v USA, tuk e PON, slowtraveler gi e obiasnil dobre edinicite. principno tuk Tercelite sa za PON 87, koeto e RON 90. za spravka na razlichnite edinici:mitiracing написа: И ИМАМ СЛЕДНОТО ПИТАНЕ:ПО АМЕРИКАНСКИЯТ СТАНДАРТ И ДАВАТ МИН.90 RON БЕНЗИН (
http://www.btinternet.com/~madmole/Refe ... ONPON.html
btw, vsichki kazvat che amerikanskia benzin e palen boklik, zaradi mnogoto mu eko pribavki. za tova i dvigatelite det sa za USA pazara imat razni dopalnitelni doizrabotki v sravnenie s tezi za Evropeiskia pazar.
->
- slowtraveler
Не разбрах точно какъв модел ти е двигателя, но ако е с дистрибутор и карбуратор то:starlet написа:ми явно проблема е от някъде !!!! давайте съвети къде да рова , дали е безнинова помпа дали нещо по карборатора или ?? какво би било
Ако гърми (патка), то първо провери центровка на запалване и всичкото, свързано със запалването (капачка, кабели, бобини, датчик за предварението...).
Карбуратора също може да е захапал някой боклук, вода и т.н..... - пълно чистене, но ако не си в час не го пипай да не разместиш нещо....
Във Варна едни специалисти вземаха 30лв за проверка/диагностика/настройка на карбуратор.
Правеха го наистина професионално(1 автомобил за 1 час - пълен демонтаж, разглобяване и промиване на карбуратора, след което монтаж, закачане на компютъра и газ-анализатора и центровка). След ремонт при тях нямаш грижи от карбуратор.
Ми то друго не остана (освен ако работата е сериозна и си прескочил зъб на ангренаж)...
- slowtraveler
Имах в предвид датчика, който е в дистрибутора, който подава сигнал към електрониката, а също така механичната част на дистрибутора - дали детелинката няма някакъв голям луфт или нещо подобно...
Но при всички случаи е добре да първо да провериш предварението със стробоскоп.
Така ще видиш дали предварението ти е в стандартни граници, а също дали въобще е равномерно или искра прескача при каквото и хрумне изпреварване.....
Но при всички случаи е добре да първо да провериш предварението със стробоскоп.
Така ще видиш дали предварението ти е в стандартни граници, а също дали въобще е равномерно или искра прескача при каквото и хрумне изпреварване.....