Мнения за гуми

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 15 Яну 2012 22:56

plam_ko_ написа:kakto i da e karai si sas vtora upotreba i davai mneniq za novi te vsichki v bg sa takiva znaikovci:)
laugh.gif Много си забавен! worthy.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

kaloyanko

Мнение от kaloyanko » 15 Яну 2012 23:27

Да, и аз щях да те питам дали продаваш гуми, но вече ми отговори на въпроса.За себе си си прав.
Само моля те, понеже искам да се пообразовам малко - ще ми кажеш ли къде да почета за тези 2 години, много интересно ми стана.Или това са си твои наблюдения? worthy.gif
Toyota Auris, 2007, 90hp, D4D

Аватар
plam_ko_

Мнение от plam_ko_ » 16 Яну 2012 21:21

ясно значи само на писането някъде ли вярвате,а това за сменянето след втория сезон сезон сам имал в предвид че ако през това време са навъртени около 40 000 хил. километра което е нормално да се навъртят ти си взел каквото трябва от тази гума след такъв пробег след това вече милиметрите по протектора (ГРАЙФЕРА) Е вече към минимум таи че...

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 16 Яну 2012 21:27

Аз съм свикнал да вярвам и да приемам за истина написаното от грамотни специалисти в източници, които имат рейтинг. В моята професия IMPAQ фактор (ако изобщо си чувал какво е това!). cool.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
plam_ko_

Мнение от plam_ko_ » 16 Яну 2012 21:32

имаш правото да си вярваш във каквото искаш блажени са вярващите:)

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 16 Яну 2012 22:57

plam_ko_ написа:ясно значи само на писането някъде ли вярвате,а това за сменянето след втория сезон сезон сам имал в предвид че ако през това време са навъртени около 40 000 хил. километра което е нормално да се навъртят ти си взел каквото трябва от тази гума след такъв пробег след това вече милиметрите по протектора (ГРАЙФЕРА) Е вече към минимум таи че...
Ами лично аз вярвам първо на опита и наблюденията си, и след това на писаното...
А на мненията на 'специалисти', препоръчващи странни работи гледам подозрително, поне докато не си изясня какви интереси биха имали от дадено мнение... След като ми се изясни интереса, тогава вече може да се тълкува по-правилно дадено мнение.
Относно пробега - ами нормално е да се смени гумата като се износи.
В момента летния ми комплект гуми е на 60х.км, и се надявам да изкара още един четвърти (3 1/2) сезон. Грайфера е далеч от минимума...
Зимните ми наистина издържат само около 40-50х.км, но пък със зимни се кара по-малко като месеци, та затова и те се връткат поне 4 сезона...
По-предходния ми автомобил (Опел Астра) го продадох с оригиналния комплект гуми (+комплект зимни) на 7г/105х.км... Да - бяха на края на живота си и нямаше да издържат още един сезон... Но пробега и времената са доста различни от показаните от теб... А съвсем не съм самоубиец или пък да пестя от гуми...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 18 Яну 2012 09:26

Нови хубави гуми е напълно нормално да изкарат 4 сезона в България
Естествено при каране 20-25 000 км на година и зимата слагане на комплект зимни гуми
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 18 Яну 2012 09:51

хехе ама спорите много забавно - естествено зависи от употребата - питайте състезателите колко минути им издържат гумите и на пенсионерите колко години и сами ще си отговорите...
иначе разбира се стареенето на материалите е фактор + условията на експлоатация и съхранение, така че ако искате да разберете колко да ползвате една гума ще ви трябва цяла формула с коефициенти за различните фактори, процеси и измервания :)
според мене ако изобщо си караш колата и караш средно по 10-15 на година, а от друга страна имаш хубаво помещение с тъмно, сухо и не мнгоо топло или студено - може да разчиташ на изтриването на грайфера и тогава чак да изхвърлиш гумата. макар че някой гуми са наистина много здрави :-( съмнително здрави... и хич не ми се ще да спукам някъде 8 годишна гума просто защото е остаряла и се е сцепила... с недоизносени грайфери

Публикувай отговор