Мнения за гуми
Както споделих някъде по темите във форума колата ми дойде с зимни гуми и искам, не искам трябва да ги сменя (по-скоро). Е спрях се на
Conti PremiumContact 2 - размер: 205/55/16 с дот 2011 цена:172 лв/бр.
Мисля, че цената е добра, а и гумата ми харесва.
На служебната колегите сложиха Goodyear Efficientgrip и казаха, че са доволни много!!!
Conti PremiumContact 2 - размер: 205/55/16 с дот 2011 цена:172 лв/бр.
Мисля, че цената е добра, а и гумата ми харесва.

На служебната колегите сложиха Goodyear Efficientgrip и казаха, че са доволни много!!!
Това, че караш Мерцедес не те прави ШофЬОр!
http://www.avtogumi.com/bg/tires/tire_d ... 5&cat_id=1
Тази година минах на Yokohama C.drive2и не съм сгрешил...
Тази година минах на Yokohama C.drive2и не съм сгрешил...

Колега, важен си е дота и то много.В зимата на 2007 си купих мишелинки, мисля PA3, правени в 2006.Минавам по около 10 хил.км с тях всяка зима, вече 5та година.Имат много, ама много грайфер, но пък вече са се втвърдили доста и догодина опрделено ще ги сменям.Надявам се да ме изкарат и тази година, че към края на месеца ще ходим за 5-6 дена до Родопите.
Toyota Auris, 2007, 90hp, D4D
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Къде го чете това за двата сезона?plam_ko_ написа:kolega kazvash karal si gi 5 godini ti kolko iskash da gi karash do kraq na jivota si li? gumi se karat maksimum dva sezona nezavisimo ot kilometriteazx da ti kaja a tova che ti vartish po 10 000 xil. si e tvoi problem navartai po 50 000 za sezon i shte karash nov dot qsno

От представителствата на Мишлен и Гудиър казват, че гумата е добра 10 години след производството, ако не е била изложена на екстремни увреждащи въздействия и описват критерии за увреждане: износване, напукване на повърхностния слой на гумата, скъсване на каркаса и деформация.
http://www.michelin.bg/tyres/learn-shar ... e-my-tyresКога гумите са твърде стари? Петгодишният тест.
След пет или повече години в експлоатация гумите трябва да минават през основен преглед най-малко веднъж годишно. Ако е необходимо, следвайте препоръките на производителя на превозното средство за смяна на оригиналните гуми. Ако гумите не са сменяни от 10 години, считано от датата на производство (вижте раздел „Как се разчитат маркировките по гумата?“), Michelin препоръчва като предпазна мярка те да бъдат сменени с нови. Това е необходимо, дори когато те изглеждат използваеми и не са износени до нивото на индикатора за износване.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- zi_zi_top
Да приемем, че аз не съм наясно! laugh.gif Ама и специалистите от Мишлен ли не са наясно? 
Препоръчвам ти освен в собствените си мисли да се вслушваш и в мнението и съветите на специалистите.

Препоръчвам ти освен в собствените си мисли да се вслушваш и в мнението и съветите на специалистите.

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
- zi_zi_top
Разбирам те, ти си в позицията на търговец. Даже 2 години са много за гуми!
Гледай да им продаваш всяка година нови гуми. biggrin.gif

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Колега plam_ko_, за търговците навярно е хубаво да се сменя гума на два сезона, че и по-рано....
Но едва ли някой би сменил добра гума на втория сезон само и само заради това, че е остаряла...
С колко процента ще са се влошили качествата???
Сега се надявам да изкарам четвърти сезон с летните гуми...
Та викаш всяка година да вадя 1200лв за комплект гуми (за 2 години/сезона - 2 комплекта - един зимни и един летни), защото качествата били драстично спаднали, и гумите са опасни ?!
Да, гумата старее, но съвсем не с такива темпове и съвсем не с такава деградация.
Често карам доста бързо, и не си правя компромис с гумите.
Но това да се сменят на 2 сезона независимо от пробега смятам, че е чисто разхищение...
П.С. добре е да пишеш на кирилица - така ще улесниш колегите да четат постовете ти. А част от колегите директно ще пропуснат съобщенията ти, защото писането на шльокавица го считат за неуважение към българския език(за каквото го смятам и аз).
Но едва ли някой би сменил добра гума на втория сезон само и само заради това, че е остаряла...
С колко процента ще са се влошили качествата???
Сега се надявам да изкарам четвърти сезон с летните гуми...
Та викаш всяка година да вадя 1200лв за комплект гуми (за 2 години/сезона - 2 комплекта - един зимни и един летни), защото качествата били драстично спаднали, и гумите са опасни ?!
Да, гумата старее, но съвсем не с такива темпове и съвсем не с такава деградация.
Често карам доста бързо, и не си правя компромис с гумите.
Но това да се сменят на 2 сезона независимо от пробега смятам, че е чисто разхищение...
П.С. добре е да пишеш на кирилица - така ще улесниш колегите да четат постовете ти. А част от колегите директно ще пропуснат съобщенията ти, защото писането на шльокавица го считат за неуважение към българския език(за каквото го смятам и аз).
Последно промяна от slowtraveler на 15 Яну 2012 23:00, променено общо 1 път.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008