Аз лично ползвам бракувани чорапи.Ако имаш интерес следващия път ще ти заделя едно чувалче biggrin.gif .Vesko написа:А сух парцал от къде? biggrin.gifnowyaris написа:В книжката пише как да се избегне запотяването на предното стъкло.Ако нямаш книжка,използвай сух парцалVesko написа:В зависимост от атмосферните условия се случва след запалване да ми се замагли предното стъкло... (то и преди запалване си е замаглено)... Та в този случай как да избегне човек подгряването?
Може би глупав въпрос !
-
- Получена благодарност: 2 пъти
съветвам ви за малко търпение и работа с уредите за насочване на въздуха а не да мажете с парцали, винаги избягвам да трия и маже стъкла, защото се зацапват и после като изсъхне е още по-зле от преди
да не говорим , че тия стъкла са специални - след като сменихме навремето едно огледало с втора ръка се убедих веднага , че запотяването стана двойно по-зле, явно не беше баш оригинал ....

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Със запотяването на предното стъкло зимата се боря по следния начин:
1. Стъклото го измивам много добре отвътре. Често ползвам антистатичен спрей за чистене на LCD монитори... Така не събира прах, върху която да се кондензира влагата
2. Изключвам малко по-рано компресора на климатика ако през деня е било топло, за да се изсуши изпарителя продуха влагата от него. Ако питата остане мокра, то сутринта първия въздух, който ще издуха вентилацията (а поне при мен когато е студено автоматиката веднага се пренасочва към предното стъкло) ще е много влажен...
3. НИКОГА не пипам с ръка стъклото - мазните пръсти събират много бързо прах и от там - конденз.
Лятото не ми пука - климатика изсушава предното стъкло за около 10 секунди, след като е 'изплюло' влажния въздух.
1. Стъклото го измивам много добре отвътре. Често ползвам антистатичен спрей за чистене на LCD монитори... Така не събира прах, върху която да се кондензира влагата
2. Изключвам малко по-рано компресора на климатика ако през деня е било топло, за да се изсуши изпарителя продуха влагата от него. Ако питата остане мокра, то сутринта първия въздух, който ще издуха вентилацията (а поне при мен когато е студено автоматиката веднага се пренасочва към предното стъкло) ще е много влажен...
3. НИКОГА не пипам с ръка стъклото - мазните пръсти събират много бързо прах и от там - конденз.
Лятото не ми пука - климатика изсушава предното стъкло за около 10 секунди, след като е 'изплюло' влажния въздух.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Всичко,което не е дезинфекцирано е в някаква степен мръсно.Задната ми седалка,например е в голяма степен чистаRaya написа:+1Toyko написа:... винаги избягвам да трия и маже стъкла, защото се зацапват и после като изсъхне е още по-зле от преди....
Но на nowyaris сигурно и без парцал стъклата са му мръсни biggrin.gif