Масло - шумен двигател

Аватар
cokata

Мнение от cokata » 13 Яну 2012 17:20

esox hunter написа:Ако някой има да добави още нещо по питането ми ще съм благодарен или колегата е изчерпал всичко... rolleyes.gif
Аз също съм с този двг като теб и колегата който е пуснал темата :thumbsup:
Да си призная незнам какво масло се препоръчва от Тойота за него, ама сипвам същото(Мобил 10-40) като теб и колегата който е пуснал темата и нито имам проблеми с палене и тракане при -15 нито проблем с разхода на масло :thumbsup:
До сега не съм пробвал с по-тънко, че ми се струва при по-високи обороти ще доливам wink.gif
Toyota Carina E 1.8 7A-FE Liftback
Subaru Outback 2.5 AT 2005
Honda XR250

Аватар
esox hunter

Мнение от esox hunter » 13 Яну 2012 17:44

Japanese_fever написа:С добавките точно в двигателното масло, трябва много да се внимава какво се сипва, защото последствията може да са фатални.
Като цяло не се препоръчват!
Е то по тая логика и бензин не трябва да сипваме, защото му слагат вече какви ли не добавки wacko.gif
Това което съм чел евнтуално да не са с молибден, че тойотите били чувствителни към него, запушвал маслените пътища на двигателя и пр...
Но знам ли това все пак е цяла индустрия (добавките) и ако някой е имал проблем е било или заради неправилно подбрана добавка или менте някакво... Така си мисля, а може и да не съм прав rolleyes.gif

Аватар
cokata

Мнение от cokata » 13 Яну 2012 18:09

Относно добавките сега мисля да пробвам moto guard че много е хвалят нещо последно време какво мислите за нея? До сега не съм сипвал добавка никога
Honda XR250

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 13 Яну 2012 19:48

колеги,добавките за маслата ги ползват предимно авто-търговците,преди да ви продадат някоя издухана италианска барака. wink.gif
иначе си има и много читави адитиви,но тяхната цел е съвсем друга-увеличаване на пробега с това масло,надали някой го касае!
във всяко читаво масло си има достатъчно такива,за да изкара поне до 10к,така че карайте си спокойно!
иначе за фирмаджии,които правят много км сигурно се изплаща,ако 80-120к не сменят маслото,само филтъра се сменя на 15-20к.но тази тема не я обичат много тук,затова спирам! cool.gif

пс> тия истинските адитиви са доста скъпи между другото. wink.gif
Последно промяна от jim_beam на 13 Яну 2012 20:25, променено общо 2 пъти.
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 13 Яну 2012 19:55

Всяко масло е добре балансирана смес от базово масло и адитиви, които производителите слагат в определени пропорции, така че тази смес да е устойчива и издържлива. Добавянето на други адитиви в повечето случаи води до влошаване на качествата на маслото и неприятни последствия за ДВГ.
Говорил съм с химици, които се занимават с анализ на масла и всички са на мнение, че правилното решение е използването на качествено марково масло, а не на "качествени" добавки към калпаво масло. :thumbsup:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
cokata

Мнение от cokata » 13 Яну 2012 20:20

Благодаря ви, че ме разубедихте! :thumbsup:
Honda XR250

Публикувай отговор