Парктроник от TM Ауто
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Altezza,
Относно огледалата - курса за категория С карах с 12т камион мерцедес бордови. Без проблем се виждаше като се обърнеш назад когато няма товар.
Но като имаш товар имаш мъртва зона точно зад теб - затова всяка година има по някоя сгазена бабичка или дете от микрубус или камион - просто защото няма видимост.
А често товарим камиони от тесен склад и винаги шофьорите слизат за да видят дистанциите не по един път на маневра, ами по много пъти докато го наместят (особено ако е с прицеп...).
Културно монтираното устройство не дразни - включва се автоматично само когато е нужно - при включване на задна скорост или при съвсем ниска при движение напред за предните датчици.
Просто още една презастраховка...
Относно огледалата - курса за категория С карах с 12т камион мерцедес бордови. Без проблем се виждаше като се обърнеш назад когато няма товар.
Но като имаш товар имаш мъртва зона точно зад теб - затова всяка година има по някоя сгазена бабичка или дете от микрубус или камион - просто защото няма видимост.
А често товарим камиони от тесен склад и винаги шофьорите слизат за да видят дистанциите не по един път на маневра, ами по много пъти докато го наместят (особено ако е с прицеп...).
Културно монтираното устройство не дразни - включва се автоматично само когато е нужно - при включване на задна скорост или при съвсем ниска при движение напред за предните датчици.
Просто още една презастраховка...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
az govoria za golemi kamioni, te dori niamat zadno staklo prez koeto da gledash. inache az oshte ne sam vidial ot tez shofiori niakoi da sliza i da gleda kade parkira. verno che sigurno se parkirat na poznati mesta det i predi sa go pravili i si znaiat tochno kvo da gledat. kakto i da, tova ne e ot osobeno znachenie, nie ne parkirame kamioni, ami koli. do kolkoto kolata ne e niakoi neudoben hatchback det da namaliava mnogo vidimosta, obrastane na zad pone za men e dostatachno. naistina do sega ne sam nameril polezna funkcia na vaprosnia parkotronik taka che da moga spokoino da go polzvam bez da se oglejdam az samia, no tova sam az, moje pak na niakoi da im se struva polezen 

->
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
V US vsi4ki kamioni nezavisimo ot goleminata im imat piskalo, koeto izdava drazne6t uhoto 6um vednaga 6tom vkliu4i6 na zadna za da moje, ako ima nqkoj 4ovek otzad da se seti i da se pomesti.slowtraveler написа:Но като имаш товар имаш мъртва зона точно зад теб - затова всяка година има по някоя сгазена бабичка или дете от микрубус или камион - просто защото няма видимост.
Trqbva da slijat po edno takova na starite baraki ZIL i GAZ!

2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
Хехе, ми да го кажем така. Докато нямаш навигация, гледаш табелките, имаш чувство за разстоянието и времето и следиш слънцето/севера, та в крайна сметка знаеш къде се намираш.
С навигацията гледаш екранчето от време на време и се случва да изпсуваш, че си пропуснал да го чуеш заради силната музика.
Като нямаш антирадар караш гледаш знаците, но двойно повече внимание отделяш на снимачките/полицаите. Хем ги мислиш къде могат да се крият, хем наблюдаваш и трафика по улицата.
С антирадара кво става - очакваш да те пази и дори да не го вярваш наистина наблюдателността ти спада значително (при мен около 80%).
Мога да продължавам с примерите, ама е късно и ще лягам biggrin.gif. За каквото иде реч е, че и преди да измислят навигационната хората са се ориентирали не по зле. Както съм си свикнал на колата, искам някой да дойде да паркира до мен последния модел на мерцедес, по начина по който аз ще паркирам. Или смешната система на тойота, дет с линийки ти показва на дисплея, колко пъти ти трябват и как да въртиш волана, че да паркираш оптимално. Големия прогрес ша каже некой! laugh.gif
Аз имам такава игра на телефона. Трепя патки. Принципа е същия. Разпознава контурите от камерата съответно движенията на телефона в пространството и мести пушката към патките. Ма гаранция с тва паркират по добре само жените, дето не знаят на къде да въртят волана като карат на заден
. Цената на играта/принципа на работа/идеята в лето 2006 е 3,99 евро. Колко ли повече струва системата на Тойота, като се има предвид, че нито пушка нито патки има?
С навигацията гледаш екранчето от време на време и се случва да изпсуваш, че си пропуснал да го чуеш заради силната музика.
Като нямаш антирадар караш гледаш знаците, но двойно повече внимание отделяш на снимачките/полицаите. Хем ги мислиш къде могат да се крият, хем наблюдаваш и трафика по улицата.
С антирадара кво става - очакваш да те пази и дори да не го вярваш наистина наблюдателността ти спада значително (при мен около 80%).
Мога да продължавам с примерите, ама е късно и ще лягам biggrin.gif. За каквото иде реч е, че и преди да измислят навигационната хората са се ориентирали не по зле. Както съм си свикнал на колата, искам някой да дойде да паркира до мен последния модел на мерцедес, по начина по който аз ще паркирам. Или смешната система на тойота, дет с линийки ти показва на дисплея, колко пъти ти трябват и как да въртиш волана, че да паркираш оптимално. Големия прогрес ша каже некой! laugh.gif
Аз имам такава игра на телефона. Трепя патки. Принципа е същия. Разпознава контурите от камерата съответно движенията на телефона в пространството и мести пушката към патките. Ма гаранция с тва паркират по добре само жените, дето не знаят на къде да въртят волана като карат на заден

- slowtraveler
Тука имаше една такава мода преди 10г - крушки, които слагаш на мястото на задната светлина и свирят ламбада и т.н
Един мой много тъп познат си беше сменил и двете лампи и познай каква какафония се чуваше (музиката от всяка лампа започва по различно време)
Ама бабичките мислиш ли, че ще чуят нещо, особено в градския шум..
А най-гаден за паркиране ми беше един Нисан Примера - задницата е толкова вдигната, че дори и да се обърнеш назад не виждаш пътя или поне багажника - виждаш само небето....
Там твърдо си караш само по огледала, но никога не може да си сигурен дали някое дете не се е шмугнало между колите....
Май затова вече им слагат стандартно камери...
И пак - тези техники не ги смятам за необходими да извършиш маневрата, а само за допълнителна предпазна мярка, че няма да удариш някого/нещо...
Антирадара не ти е необходим за правоуправлението, но ако не си промениш стила на каране с него, той само ще те предпази някой път от 'неочаквана' ситуация
Един мой много тъп познат си беше сменил и двете лампи и познай каква какафония се чуваше (музиката от всяка лампа започва по различно време)

Ама бабичките мислиш ли, че ще чуят нещо, особено в градския шум..
А най-гаден за паркиране ми беше един Нисан Примера - задницата е толкова вдигната, че дори и да се обърнеш назад не виждаш пътя или поне багажника - виждаш само небето....
Там твърдо си караш само по огледала, но никога не може да си сигурен дали някое дете не се е шмугнало между колите....
Май затова вече им слагат стандартно камери...
И пак - тези техники не ги смятам за необходими да извършиш маневрата, а само за допълнителна предпазна мярка, че няма да удариш някого/нещо...
Антирадара не ти е необходим за правоуправлението, но ако не си промениш стила на каране с него, той само ще те предпази някой път от 'неочаквана' ситуация
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Povqrvaj mi 4uva se dori v am. traffic!slowtraveler написа:Ама бабичките мислиш ли, че ще чуят нещо, особено в градския шум ...
Mnogo silno pi6ti, nqma kak da ne go 4ue6 dori, ako si na 50m ot nego, a na 4-5m trqbva da si gluh za da ne go 4ue6.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
- slowtraveler
НЕ се занимавайте с тм ауто или каквито и да са сервизи-дерат ко ви за нищо.Преди две седмици си купих парктроник с 8 сензора .Индикацията е вътре в огледалото(има огледало в комплекта) машинката различава предни и задни сензори леви и десни и ти го изрисува в огледалото като изписва и разстоянието.Много е удобно въпреки че под 30см започюа да пищи постоянно и да показва О.Осм.За монтаж искаха 200лю. а самото устройство струва 130лв.Теглих им една майна и си го поставих сам за около 3часа.Така че бегом на илиенци купуваш и си го монтираш.
"Направо от кухнята"
Паркинг сензори на Тойота - които се поръчват от ценовата листа за аксесоарите са няколко вида. Най-добър е Main TPA400 ( заден) и Мain TPA800 (преден и заден) - цената на задните е 681 лв. без ДДС, а за да се сложи и предни е почти двойно като цена. Монтират се по 4 сензора на броня. Като за още 60 лв. може да се монтира и ключ за изкючване на сензорите. Разстоянието за активиране може да се корегира, като може да се нагласи чак при 10 см да стигне пределното разстояние. Определено заден паркинг сензор си заслужава. Чуете ли за сензори от 70-80 лв с дисплей, направо не си струва - лъжат сериозно.
Успех
Паркинг сензори на Тойота - които се поръчват от ценовата листа за аксесоарите са няколко вида. Най-добър е Main TPA400 ( заден) и Мain TPA800 (преден и заден) - цената на задните е 681 лв. без ДДС, а за да се сложи и предни е почти двойно като цена. Монтират се по 4 сензора на броня. Като за още 60 лв. може да се монтира и ключ за изкючване на сензорите. Разстоянието за активиране може да се корегира, като може да се нагласи чак при 10 см да стигне пределното разстояние. Определено заден паркинг сензор си заслужава. Чуете ли за сензори от 70-80 лв с дисплей, направо не си струва - лъжат сериозно.
Успех

dealer Toyota
"Направо от кухнята"agyulev написа:"Направо от кухнята"
Успех
Едно време като вървеше темата се загледах няколко пъти как е паркирана колата и на майтап ударих неколко снимки, няколко поредни дни. Много ми е трудно да премеря на колко см е от стената, щото едва ли има и сантиметър.
В задачата се пита - тия 800 лева, за чий - да ми каже, че съм минал 10те санти ли? Майтап а? Едни курсове са около 200 - далаверка си е

А нека си представим АДА! Секи божи ден тва да пищи като паркираш. Колко ли дни ще я изтрая тая кола?

- Прикачени файлове
-
- Ден некой
- 6600(168).jpg (23.46 KiB) Преглеждано 4429 пъти
-
- Ден втори
- 6600(167).jpg (27.44 KiB) Преглеждано 4429 пъти
-
- Ден първи
- 6600(166).jpg (27.19 KiB) Преглеждано 4429 пъти
Парктрониците от тойота са кобра, т.е. на тях пише кобра тойота. Намерете си същите парктроници с надпис кобра и цената е на половина. Няма да се учудя ако този който ви продаде парктрониците кобра монтира и (оригинални) такива разликата е само в надписа на местния представител на тойота. Положението при алармите е същото и те са кобра и разликата е стотина лева на долу.
kristian написа:НЕ се занимавайте с тм ауто или каквито и да са сервизи-дерат ко ви за нищо.Преди две седмици си купих парктроник с 8 сензора .Индикацията е вътре в огледалото(има огледало в комплекта) машинката различава предни и задни сензори леви и десни и ти го изрисува в огледалото като изписва и разстоянието.Много е удобно въпреки че под 30см започюа да пищи постоянно и да показва О.Осм.За монтаж искаха 200лю. а самото устройство струва 130лв.Теглих им една майна и си го поставих сам за около 3часа.Така че бегом на илиенци купуваш и си го монтираш.

aз си купих от илиенци за 63 лв с 4 сензора и дисплейче (http://www.topspeed.bg/catalogue.php?cid=273), монтирах си го за 2 часа и така...доста е удобно!

ПС: и си купих перманентен сребърен маркер и боядисах датчиците, че бяха черни...направо стана като от ТМ Ауто biggrin.gif
http://www.youtube.com/watch?v=D1R-jKKp3NA
Corolla - 2C
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Estate
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Hatchback
Corolla - 2C

Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Estate
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Hatchback
Re: Парктроник от TM Ауто
. 

Последно промяна от kristian на 07 Сеп 2008 23:59, променено общо 1 път.