Може би глупав въпрос !
-
- Toyo_driver
Що да е глупав въпроса? Отговора зависи само от това дали ти дреме за ДВГ или не...виждал съм хора които палят и преди още да е изгаснала лампата за налягане на маслото си тръгват....
аз лично според външната температура но обикновено 1-2 минути поне малко да разбърка маслото дет се вика, зимата ако не бързам може и повече. 

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Ако не се налага почистване на стъклата - паля и тръгвам...
В книжките пише:стартирате двигателя, изчаквайте няколко секунди и потегляйте.
Също така има специален абзац: АКО СТЕ В ГЕРМАНИЯ, НЕ ЧАКАТЕ НЯКОЛКО СЕКУНДИ А НАПРАВО ПОТЕГЛЯТЕ
Също така има специален абзац: АКО СТЕ В ГЕРМАНИЯ, НЕ ЧАКАТЕ НЯКОЛКО СЕКУНДИ А НАПРАВО ПОТЕГЛЯТЕ

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
+1nowyaris написа:В книжката пише,че трябва да се избягва работа на двигателя на празен ход заради катализатора.Паля,вадя я от гаража,затварям вратата и тръгвам-хич не я чакам.Духалките на Яриса са перфектни и запотяване почти няма.
И на Королата е така!

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- Toyo_driver
-
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
Re: Може би глупав въпрос !
разбира се,пускам си печката с дистанционното някъде 15-20 мин преди да изляза и винаги си казвам-никога повече кола без! никоя друга екстра не ми е била толкова ефективна като вебасто-то!както се казва кеф цена няма! biggrin.gifvidimi2000 написа:Подгрявате ли колата си в студените сутрини ?
пс> е,имам една шапка в жабката ако стане някой гаф,но за 5г. не съм я ползвал. laugh.gif
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
+1slowtraveler написа:Ако не се налага почистване на стъклата - паля и тръгвам...
(някой път, ако е много студено минута-2 най-много)
Не е важно колко ще чакаш да ти загрее колата, защото за 1-2 мин. тя пак не е загряла, а е важно как ще я караш след това докато загрее.
Аз гледам да не превишавам 2.5К оборота.
п.п.
Имах един познат, който чакаше 10-15 мин. докато загрее и после яко я пържеше = FAIL
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
- lederman
- Получена благодарност: 1 път
Веднъж сглупих да оставя колата да поработи за да не му е студено на малкия, резултата беше "Chek Engine", явно от задръстен катализатор. за щастие ми предстоеше извънградско и всичко се оправи.nowyaris написа:В книжката пише,че трябва да се избягва работа на двигателя на празен ход заради катализатора.Паля,вадя я от гаража,затварям вратата и тръгвам-хич не я чакам.Духалките на Яриса са перфектни и запотяване почти няма.
написаното в книжките трябва да се спазва

Поздрави
T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.

T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.
Не съм сигурен къде съм го чел, но със сигурност пишеше , че ако се налага колата да стои на място повече от минута е по-добре да се загаси двигателя, както и ( това вече ми го пише от горната страна на сенника над шофьора - има лепенка с текст) при паркиране, ако колата се е движила с по висока скорост и по-дълго да се остави ( да речем , че се прибираме от път ) мотора да поработи 15, 20 секунди на място преди да се загаси.
В студените дни обаче, сутрин много често си я държа и по 10 минути , докато я изчистя от снега или пък докато размрази предното стъкло и нямам проблеми.
В студените дни обаче, сутрин много често си я държа и по 10 минути , докато я изчистя от снега или пък докато размрази предното стъкло и нямам проблеми.