Зимна приказка без край-в главните роли:почистване, полиция
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Не знам колко е бил сега.... знам като бях на изчакване в прохода между словения и италия.... ми моята кола си се движеше без проблем. Та какво д амисля в този случай?Владислав написа:Колко беше снеговалежа в Австрия обърна ли внимание?Защото в София беше не повече от 10 см...На "Хемус" - малко повече - 20-ина.
и какви вериги да сложа на полу-почистен асфалтов път ? металните ще се скъсат, платнените ще се изтрият ? по същия начин се реагира при дъждове - наводняваме се. При ветрове - окапват ни стълбовете. Добре , че има много рядко земетресения....
Организацията ни е ужасяваща, нека си признаем. А корупцията още по-мощна. Това не е ураган или вулкан, а рехав снежец.
То като гледам да си издялкаме дървени идоли и да се молим за улягане и топене на снега може да има повече смисъл от данъците, които плащаме.
Организацията ни е ужасяваща, нека си признаем. А корупцията още по-мощна. Това не е ураган или вулкан, а рехав снежец.
То като гледам да си издялкаме дървени идоли и да се молим за улягане и топене на снега може да има повече смисъл от данъците, които плащаме.
- Прикачени файлове
-
- тези тук ми харесват - оммм, моля те идоле, не пращай сняг на Тракия и Хемус, спаси нас бедните индианци от затрупване....
- stock-photo-three-side-by-side-american-indian-wooden-totem-poles-on-a-seamless-white-background-wooden-62230426.jpg (54.97 KiB) Преглеждано 2541 пъти
а за щастие е само козметична, ама пак са си разправии...врата, калник, броня...отиде няколко дни без кола баш посред зима...Владислав написа:Съжалявам, Дессс.desSs написа:радвай се, че си минал без инциденти...че мойто равче на първи януари имаше близка среща с един закъсал снегорин и сега трябва да се занимавам със застрахователи и сервизи...а как мразяяяяНадявам се повредата да е само козметична!И скоро отново да си на пистата.
Последно промяна от desSs на 09 Яну 2012 21:35, променено общо 1 път.
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Re: Зимна приказка без край-в главните роли:почистване, поли
Кажете на мутрата да ви купи и на вас по една Тойота Секвоя или поне РАВ4 и зимата въобще да не чисти!
Арест за летни гуми - ЦИРК laugh.gif laugh.gif laugh.gif
p.s.
Тук е 10°С и още няма знаг, ама аз съм със зимните от началото ноември laugh.gif
Арест за летни гуми - ЦИРК laugh.gif laugh.gif laugh.gif
p.s.
Тук е 10°С и още няма знаг, ама аз съм със зимните от началото ноември laugh.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
в австрия от 1.11 до 15.4. е задължително при зимни условия да се кара със зимни гуми с мин. 4мм грайфер.през същия период е задължително всеки камион над 7,5т. да има 2 вериги,а автобусите 4.
доста просто и ефективно,обаче също не винаги функционира поради неправилни реакции както на водачи,на тукашния кат или на почистващите екипи.
но като за начало не е зле да се разпореди със добавка в здп и да се контролира!
а изказването на бб го одобрявам изцяло,крайно време е някой да поеме отговорност за подобни ситуаци и щети.
пс> блазе ви поне че имате барем малко рехав снежец да си тествате джипките,тука няма още грам.
доста просто и ефективно,обаче също не винаги функционира поради неправилни реакции както на водачи,на тукашния кат или на почистващите екипи.
но като за начало не е зле да се разпореди със добавка в здп и да се контролира!
а изказването на бб го одобрявам изцяло,крайно време е някой да поеме отговорност за подобни ситуаци и щети.

пс> блазе ви поне че имате барем малко рехав снежец да си тествате джипките,тука няма още грам.

Няма как да се обвиняват ТИР-аджии и всякакви други шофьори.
Истината е че по пътищата нямаше изкарана техника
Никой не чистеше преди разсъмване,а тогава вече се беше натрупало
ТИР-аджията не е виновен че магистралата е покрита със сняг. Той е длъжен да има гуми с грайфер над 1.6 и ако това е изпълнено, никой не може да го обвинява.
Все си търсим някой да ние виновен и да не видим основния проблем - фирмите изпълнителки не си свършиха работата
Истината е че по пътищата нямаше изкарана техника
Никой не чистеше преди разсъмване,а тогава вече се беше натрупало
ТИР-аджията не е виновен че магистралата е покрита със сняг. Той е длъжен да има гуми с грайфер над 1.6 и ако това е изпълнено, никой не може да го обвинява.
Все си търсим някой да ние виновен и да не видим основния проблем - фирмите изпълнителки не си свършиха работата
Corolla 1.6 Dual VVTI 2008г
Rav 4 I 2.0 1998 г.
Rav 4 I 2.0 1998 г.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Доколкото знам това нещо май го реализираха....muf написа:Проблема ще се реши много лесно с по един GPS тракер за всяка почистваща машина.
И да ги следят не шефовете на фирмите, а този който плаща - община, областен.......
И е особено 'ефективно' - при първата снежинка гледаш камиони с гордо вдигнати лопати да обикалят бързо бързо....
Не знам дали им плащат на километър почистен път, но така и разхода им е по-нисък, а и по-бързо усвояват парите.
А GPS 'доказва', че фирмата е извършила услугата и са непоклатими...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
верно си е мъка ей... ама да Ви кажа честно карам ли си леко, всичко е наред - кофти е като някой зад теб започне да се прави на шофьор и те изпревари и ти набие спирачки при положение, че си оставил една кола разтояние пред себе си и другия автомобил. То и аз бях така де
, но откакто катастрофирах с предишната селика с тотална щета с "новата" (и по-бавна) си карам спокойно. Явно човек трябва да се опари, за да осъзнае цената на живота си. На всички колеги на пътищата - разумно и безпроблемно придвижване 

- Japanese_fever
Ако караш с 15 км/ч една кола разстояние е О.К.satomov написа:... ама да Ви кажа честно карам ли си леко, всичко е наред - кофти е като някой зад теб започне да се прави на шофьор и те изпревари и ти набие спирачки при положение, че си оставил една кола разтояние пред себе си и другия автомобил.
Но, ако караш с 30 км/ч дистанцията трябва да е вече 2 коли,
ако караш с 50 - 3 коли и т.н.!
п.п.
Това е, ако караш на сухо, ако е мокро или заснежено дистанцията се удвоява или утроява.
- Japanese_fever
Ами обикновено, ако започнеш да чистиш и да хвъляш сол преди да чакаш да е натрупало не е трудно да се определи къде е пътя.
За съжаление в БГ не се чисти, докато вали, а след като вече е натрупало и всичко е затрупано.
То за това акъл много се не иска!
За съжаление в БГ не се чисти, докато вали, а след като вече е натрупало и всичко е затрупано.
То за това акъл много се не иска!