Въпрос за температурата и уреда за нея?
Въпрос за температурата и уреда за нея?
Скоро си купих Toyota Avensis 1.8-1998 комби.Въпросите са ми няколко .Уреда за температурата на двигателя не се вдига до средата,ами стои малко под първата чертичка дори след продължителна работа на двигателя.Дали е възможно да е някакъв датчик или е натрупана грешка в компютъра ?Като я купих беше със слаб акумулатор и преди да угасне приборите на температурата и оборотомера започнаха да се местят безразборно.Обясниха ми че слабите токове са объркали компа,след което смених акумулатора и се оправи, но стрелката на температурата не се качва до средата.Възможно ли е да прегрее,ако не показва вярно,и перката да не включи?Другия проблем е централното не работи и вратата на багажника не се заключва.Всички врати заключвам от вътре.Ще бъда благодарен ако някой ми даде съвет.
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Re: Въпрос за температурата и уреда за нея?
Добрата новина е че перката не се включва от положението на стрелката за температурата на охлаждащата течност, а от термостата. Но че имаш проблем е вярно. Може би датчика ти за температура е повреден или самото табло.roko_793 написа:Скоро си купих Toyota Avensis 1.8-1998 комби.Въпросите са ми няколко .Уреда за температурата на двигателя не се вдига до средата,ами стои малко под първата чертичка дори след продължителна работа на двигателя.Дали е възможно да е някакъв датчик или е натрупана грешка в компютъра ?Като я купих беше със слаб акумулатор и преди да угасне приборите на температурата и оборотомера започнаха да се местят безразборно.Обясниха ми че слабите токове са объркали компа,след което смених акумулатора и се оправи, но стрелката на температурата не се качва до средата.Възможно ли е да прегрее,ако не показва вярно,и перката да не включи?Другия проблем е централното не работи и вратата на багажника не се заключва.Всички врати заключвам от вътре.Ще бъда благодарен ако някой ми даде съвет.
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
- JapCar
- Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
- Благодарил/а: 7 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Re: Въпрос за температурата и уреда за нея?
За центр. заключване -може да е сменяна батерията на ключа(дистанционното) и да изисква препрограмиране . Виж тези теми:roko_793 написа:Скоро си купих Toyota Avensis 1.8-1998 комби.Въпросите са ми няколко .-------Другия проблем е централното не работи и вратата на багажника не се заключва.Всички врати заключвам от вътре.Ще бъда благодарен ако някой ми даде съвет.
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=19407
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=19006
Последно промяна от JapCar на 08 Яну 2012 13:31, променено общо 1 път.
Живей широко и художествено!
Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010