Откъде зареждате дизел и имате ли реални проблеми?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти

Откъде зареждате дизел?

Анкетата свършва на 02 Дек 2012 11:44

Ромпетрол
9
15%
ОМВ
15
25%
Петрол
1
2%
ЕКО
19
32%
Шел
2
3%
Лукойл
12
20%
Друга - посочете
1
2%

Общо гласове: 59

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 30 Дек 2011 23:52

scorpion написа:Ако си сложил от обикновенния дизел, дори и да имаш още гориво може би е добре да ливнеш една добавка против замръзване след като ще ходиш в планината.

Не му се връзвай толкова и си гледай празниците. Весела Нова Година !
aма чакай еко нямат зимен дизел, а някакъв , който ми обясниха че имал добавка за почистване ? омв имат ... а за планината ще налея

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 30 Дек 2011 23:54

nowyaris написа:
Toyko написа:
scorpion написа:
не знам ще следя обаче занапред и ще пиша като видя след половин или след един ден на студа колко отнема :) щото аз не винаги карам и имам възможност да засека....

Послепис: проверих - отнема 5-6 секунди на минусова температура, ще видим колко ще отнеме на -20 :)

scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от scorpion » 03 Яну 2012 15:21

Toyko написа:
nowyaris написа:
Toyko написа:
В Сибир ли ще я караш biggrin.gif
При минус 20 гради гледай да си с поне ОМВ Макс Моушън или с някаква добавка, че тогава и с изправни свещи няма гаранция, че нафтата не е станала на буца лед biggrin.gif

Така и не разбрахме, след като си изчакал тези 5-6 секунди запали ли нормално ?!?

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 03 Яну 2012 19:17

Е не е точно така.Миналата зима на -24 в 11 вечерта с отдавна несменян нафтен филтър въпреки очакванията ми обикновена лукойлска изобщо не си промени агрегатното състояние.Че и "Хелиос" не бях слагал щот нещо ми досвидя сутринта.При тази смешна зима,която е в момента изобщо не би трябвало да създава проблем нафтата (ако е от верига).

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 04 Яну 2012 09:30

scorpion написа:
Така и не разбрахме, след като си изчакал тези 5-6 секунди запали ли нормално ?!?
Перфектно пали.

:thumbsup:
Единственият проблем е , че дизела загрява бавно парното и се чудя как да го ускоря хехехех, че докато загрее почти съм стигнал където отивам понякога :) Цъкам АЦ бутона и въртене само вътре и като че трябва да има някакъв ефект, ама знам ли.

scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от scorpion » 04 Яну 2012 12:14

Toyko написа:
scorpion написа:
Перфектно пали.

:thumbsup:
Единственият проблем е , че дизела загрява бавно парното и се чудя как да го ускоря хехехех, че докато загрее почти съм стигнал където отивам понякога :) Цъкам АЦ бутона и въртене само вътре и като че трябва да има някакъв ефект, ама знам ли.
Значи всичко е на 6 !

Колкото до загряването. Не се надявай на къси разстояния да те огрее в пряк и преносен смисъл. Няма как да стане. Включването на A/C и функцията превъртане на въздуха вътре в салона, т.е изключен външен въздух най-много да ти докарат конденз по стъклата wink.gif , но лятото е препоръчително за по-бързо охлаждане на автомобила (прочети си манула, който ти е връчен с ключовете).

Моята съм я оставил на Ауто и на степен 22 (това не са градуси, както много хора си мислят !). Когато компа прецени, че е време да пусне топло го пуска. Голям плюс е да изкарваш колата от гараж все пак :whistle: :whistle: :whistle:

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 04 Яну 2012 12:33

сиреч все тая дали си с климатроник едно дву 5 зонов - не е ли бензин - сори.... помня бензиновия авенсис предния модел беше супер бърз....

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 04 Яну 2012 17:56

Не съм абсолютно сигурен, но ми се струва, че откакто зареждам Екто дизел ДВГ загрява малко по-бързо. Възможно е и да греша!
Иначе бензиновите коли са с много "по-бързо" парно. Замислил съм се дали да не взема да си карам в студовете Корсата. Жена ми така или иначе в момента е безработна и много не я кара. wink.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 04 Яну 2012 17:58

какъв е тоя екто дизел ?? или ЕКО дизел ?

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 04 Яну 2012 18:17

Лукойлски дизел Евро 5 с добавки за поддържане на чиста горивна система. С апруувмънт от БМВ.

http://www.luknef.lukoil.ru/main/static.asp?art_id=1435

http://www.lukoil.bg/Main.do?menuItemKey=1744-80

http://www.bmw.ru/ru/ru/insights/partners/lukoil.html

П.С. Аз съм много доволен, че Лукойл пуснаха тези горива на нашия пазар и вече зареждам само Екто горива. :thumbsup:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Toyo_driver

Мнение от Toyo_driver » 04 Яну 2012 20:06

zi_zi_top съгласен съм с теб, че с лукоилската нафта печката стопля по-бързо biggrin.gif поне и на мен така ми се струва, но ЕКО-то през лятото ми идва малко по-икономично (което си е доста относително щото икономичността зависи от доста фактори) wink.gif
 ! Съобщение от: Akima
Дискусията продължава в следната тема:
Откъде заредихте проблемна нафта

Заключено