Въпрос към майсторите за горене на масло.
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Въпрос към майсторите за горене на масло.
За 11 000 км. карината от подписа ми е изгорила 1.3 литра масло 5в40. Измерването е точно като при смяната беше на макс. и съм доливал 3 пъти, последно днес и пак е на макс. при доляти общо литър и триста. Тези дни ще сменям маслото, че малко позакъснях...
Тъй като ми предстои смяна на ангренажен ремък мисля да сменя и гумички на клапаните. Трябва ли да сменя и семеринга на разпр. вал, при положение че е здрав и сух?
Тъй като ми предстои смяна на ангренажен ремък мисля да сменя и гумички на клапаните. Трябва ли да сменя и семеринга на разпр. вал, при положение че е здрав и сух?
Carina E 4AFE LB 1992
- Toyo_driver
Ми...и аз бих те посъветвал същото 1.3лт на 11к...за такива нискотехнологични
ветерани кат' наще си е добро постижение...Аз на моята бабичка сега и сипах 5W40 пълна ситетика, да видим какво ще каже...ако не го яде...ще го считам за приятна изненада...преди това бях с 10W40 полусинтетика, не доливах за10к, а и нивото не забелязвах да спада, при това съм на метан - т.е. не мисля че непипането е от допълване с бензин. Дано да е същото и със синтетиката.

- max-2
Благодаря за мненията до тук. Наистина, никога не съм я карал като бабичка тази кола, може би само в началото, то и тогава не пипаше масло. Често минавам 4-5к оборота, понякога и до изключвател. А нормално сменям на 3-3,5 и не падам под 2-2,5 на скорости над 2-ра.
Но си смърди на масълце и от време на време изпушва леко. Например топла докато отворя гаража работи на празен ход и като дам газ изпушва за момент, но е видимо само за човек, който стои зад колата. Аз от вътре не го виждам. Мисля да премеря компресия и ако е добра да ги сменя тези гумички. От капачката на маслото няма налягане и пушене въобще.
Но си смърди на масълце и от време на време изпушва леко. Например топла докато отворя гаража работи на празен ход и като дам газ изпушва за момент, но е видимо само за човек, който стои зад колата. Аз от вътре не го виждам. Мисля да премеря компресия и ако е добра да ги сменя тези гумички. От капачката на маслото няма налягане и пушене въобще.
Carina E 4AFE LB 1992
...ах, не те е срам така да тормозиш старата жена
, аз моята над 3.5к оборота, рядко я карам, (само ако изпреварвам и се наложи нещо). Кротко демек...то затова сигурно и не гори масло, а съм от кротките, щото ми е доста карането, пък искам да минимизирам риска.
А щом я виждаш че припушва - това е то гумички, компресията ти трябва да си е на ниво, ма все пак за успокоение на душата е добре да се замери.

А щом я виждаш че припушва - това е то гумички, компресията ти трябва да си е на ниво, ма все пак за успокоение на душата е добре да се замери.
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
+1Petar написа:За 1.3 л за 11 хилл км. сие напълно нормален разход собенон ако натискаш повече колата и според мен нямаш проблем
@max-2
На колко км (пробег) ти е колата?
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
- max-2
Japanese_fever написа:+1Petar написа:За 1.3 л за 11 хилл км. сие напълно нормален разход собенон ако натискаш повече колата и според мен нямаш проблем
@max-2
На колко км (пробег) ти е колата?
На 270 000 и на почти 20 години. Карам с Енеос 5в40 и трябва да го сменям. Искам да сложа Кастрол Еидж че е на хубава цена, но той е 0в40, дали няма да се наиграя с толкова тънко масло, нищо че е естерно и т. н. суперлативи.
Carina E 4AFE LB 1992