Система за имасляване на клапаните за Газ инж Corolla G6 199
пич , не ме занимавай с пералнята тиxtreme написа:Мисля че с Калгона си в сериозна грешка ;) Долното го копнах от някъде , не помня къде. Да кажем че принципно, ако е много агресивна водата може и за около 4-5 години да омаже работата, виждал съм го в швейцарски кафе машини голяма гадина е ,но всеки може да сметне и при 5 годишна уппотреба.Пак си е доста смешно ;)
##################################
Съвсем правдоподобен майстор на перални от Пазарджик ни показва как една
пералня е работила 10 години, през които котленият камък е вършел пъкленото
си дело, скъсал е уплътнението и е изгорил ?иначе здравия двигател?. За
щастие човешката цивилизация е изобретила как да се противодейства на това
безобразие ? посредством Калгон, който да се добавя към всяко пране.
Калгонът се предлага в разфасовки от по 500 гр. Едно средно домакинство би
следвало да изхарчи такава кутия за седмица, особено ако милее за пералнята
си. Цената на кутията е 6,40 лв. Да започнем да смятаме:
• Калгон за една седмица = 6,40 лв;
• Калгон за една година ? 52 х 6,40 = 332,80 лв.
• Калгон за 10 години (живота на пералнята от рекламата) = 3 328 лв.
Три хиляди триста двадесет и осем лева. Макар че такава сума аз бих бил
склонен да превърна в храни и напитки, за нуждите на настоящото изследване
ще я превърна в перални машини. За цената, която ще платите за Калгон, ако
попаднете под въздействието на рекламата, можете да придобиете:
• INDESIT WIA-600 ? 7,6 броя перални или по повече от половин
пералня годишно;
• ELECTROLUX EWF-805F ? 6,3 перални;
• BOSCH WAA-16160BY ? 6,2 перални;
• Ariston AVL 105 ? 5,55 перални
Съвсем друг е въпросът, че на 2/3 от територията на България водата е
такава, че не образува котлен камък. Именно затова в една друга реклама на
Калгон, където присъства наглата и манипулативна реплика ?В България водата
е твърда?, на заден план и без фокус едва се вижда карта на страната с
отбелязани в червено зони, където водата наистина е варовита ? за да не ги
подгони някой за измама.
###################
ако искаш може да пускаш вътре вместо прах за пране , настъргано сапунче от най-евтините , ще спестиш сума пари и пак ще си изпереш дрехите ,Дори на ръка можеш да пробваш , оше по-евтино излиза
пробвай си пак сметките с чувствителна техника която струва 500 000 euro
Гаранцията и важеше само при употреба на Калгон или подобен препарат .
При повреда и наличие на котлен камък гаранцият не важи .
Айде чао
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
Колега Sfinks, чувствителната ти техника сигурно се нуждае освен от този препарат сигурно и от други специални консумативи.В този ред на мисли специалната техника е уред за изкарване на пари, а не просто домакински електроуред.В случая колегата имаше предвид, че изискването на монтажистите на газови уредби за допълнителното устройство за омасляването на клапаните е също толкова "необходимо" на всяка цена, както гореупоменатият препарат.
Никой не твърди, че твърдата вода е безопасна.И по мое мнение спазването на добрия тон е необходимо условие за конструктивен диалог.Не знам имаш ли някакви нерешими проблеми в живота си, но омазването на тема след тема със сигурност няма да ги реши.Бъди здрав, и весели празници!
Никой не твърди, че твърдата вода е безопасна.И по мое мнение спазването на добрия тон е необходимо условие за конструктивен диалог.Не знам имаш ли някакви нерешими проблеми в живота си, но омазването на тема след тема със сигурност няма да ги реши.Бъди здрав, и весели празници!
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
-
Хайде да не ядем доматите с колците с мислим аз.SFINKS написа:
пич , не ме занимавай с пералнята ти
ако искаш може да пускаш вътре вместо прах за пране , настъргано сапунче от най-евтините , ще спестиш сума пари и пак ще си изпереш дрехите ,Дори на ръка можеш да пробваш , оше по-евтино излиза
пробвай си пак сметките с чувствителна техника която струва 500 000 euro
Гаранцията и важеше само при употреба на Калгон или подобен препарат .
При повреда и наличие на котлен камък гаранцият не важи .
Айде чао
Ако имаш инсталация за 500000 Ойро значи си инвестирал и още едни ххх парички за инсталация за "омекотяване" на водата. Във всеки пършив ТЕЦ има такава.
Говорим за една реклама с насоченост към домашния потребител и поднесена в разрез с каквато и да било добра/честна търговска практика. Същото важи с пълна сила и за "масльонките" за газови дето ги пробутват.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
Всеки има глава на раменете си , да прави каквото иска.
Тва инженерите на BRC , Bardolini , Lovato - мани ги , гола вода , нищо не разбират , пълни аматъори
Простотата на Българският гений е над тях .
Тва инженерите на BRC , Bardolini , Lovato - мани ги , гола вода , нищо не разбират , пълни аматъори

ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Наскоро си смених пералнята - Уиърпул със сушилня. Нещо и думна по платката. Понеже беше изкарала 6 години реших, че няма да я ремонтирам и е дала каквото е било нужно от себе си.
Купих нова и оставих големия ми син да си разглобява старата пералня и да се забавлява. Като стигна до нагревателя се оказа, че няма НИКАКЪВ котлен камък. В София такъв феномен няма!!!
Дано и новата изкара 6 години! За 1000 лв. толкоз.
Купих нова и оставих големия ми син да си разглобява старата пералня и да се забавлява. Като стигна до нагревателя се оказа, че няма НИКАКЪВ котлен камък. В София такъв феномен няма!!!
Дано и новата изкара 6 години! За 1000 лв. толкоз.

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Done.
Момчета, взех го фобоса без омаслител, ще го карам известно време, после ако размисля някой ден - винаги може да се сложи допълнително.
Обаче пичовете от Фобос ме бавят втори ден и още не съм взел Королката.
1225 лв с мобилно зарядно и газта е в капачката на резервоара.
Много се замислих дали да не си взема бързи инжектори - всички казват че няма смисъл, обаче се чудех дали няма да помогнат при ускорението... Както и да е с обикновени инжектори съм.
За фобоса реших, защото имам три или четири примера с добре направени коли (поне до момента няма проблеми), като в същото време за БРЦ и Ловато съм чувал за доста дефекти.
lord_pz кажи за какво да внимавам, кое им е калпаво... Днес ми обявиха че не е имало 2 часа ток и затова са ми забавили колата...
Иначе двигателя си е 4аФе - на мн места пише, че е по добре от ВВТИ 2000 година...
Скоро ще има им коментар по работата на инжекциона и за разхода...
Обаче пичовете от Фобос ме бавят втори ден и още не съм взел Королката.
Много се замислих дали да не си взема бързи инжектори - всички казват че няма смисъл, обаче се чудех дали няма да помогнат при ускорението... Както и да е с обикновени инжектори съм.
За фобоса реших, защото имам три или четири примера с добре направени коли (поне до момента няма проблеми), като в същото време за БРЦ и Ловато съм чувал за доста дефекти.
lord_pz кажи за какво да внимавам, кое им е калпаво... Днес ми обявиха че не е имало 2 часа ток и затова са ми забавили колата...
Иначе двигателя си е 4аФе - на мн места пише, че е по добре от ВВТИ 2000 година...
Скоро ще има им коментар по работата на инжекциона и за разхода...
-
Това някой виден римски пълководец ще дойде ми се струва, все си мислех че уредбите повечето са италянски ама чак от римско време....SFINKS написа: Простотата на Българският гений е над тях .

На този двигател не ти трябват по-бързите инжектори. Ако беше някое 4A-GE или нещо подобно например с принудително пълнене е задължително да вземеш по-хубавите.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
А ти, откъде отсъди че т.нар системи за омасляване на клапаните са разработени и се предлагат от BRC, Bardolini и пр. газовици? ...Нееееее...голЕма грешка, пичовете с омаслителите са Австралийци и явно доста добре се ориентират в тенденциите на БГ пазари, а най вероятно предлагането на "системите" им е свързано и с известно финансово "подпомагане" на сервизите за монтаж на уредби, които са си създали някакво реноме...Фобос, ИЦИ газ и мн. други.SFINKS написа:Всеки има глава на раменете си , да прави каквото иска.
...хехе - BRC да ти предложат омаслител... biggrin.gif те филтър за газ нямат в кит-а, камо ли такава изгъзица.
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Re: Done.
Колега ако не е проблем може ли да споделиш точно за какво ги даде тези пари при положение , че дори и бързи инжектори не си взел ?G6 написа:.............
Много се замислих дали да не си взема бързи инжектори ......................
Принципно "бързи инжектори" се ползват когато има проблеми с празния ход , а не с ускорението! При режими на средна и висока мощност на двигателя инжекторите са отворени доста дълго време така ,че там не трябва да са бързи! Но когато се регулира прецизно празни ход и при преходни процеси вече се работи с малки времена и може инжекторите да бъркат нещата ако са бавни .
ПС:
Да не си помисли някой ( еле пък модератор ), че ще се връщам да мътя водата ? Просто искам да се ориентирам в цените , че нещо май съм в голяма грешка

Здравей,колега!Не знам какво да ти кажа -тя системата сама си работи.Трябва да внимаваш да не мокриш компа-много лесно пропускат вода и се развалят(но пък е гаранционно).Казали са ти предполагам,че ако не си сменяш филтрите на газта и консумативите,гаранцията отпада.То това е по-малкото зло.На всеки 10 000 си приготвяй по 50-60 лв.Калпавите елементи са комп,диф. датчик и рейки.Каква ти е рейката,щото по мое жреме се предаваха на 15 000км.Щом са ти взели толкова пари може Иваило да се е отворил на по-качествени компоненети.Хайде със здраве!