Парктроник от TM Ауто
моят е такъв,но мошениците от ВЕНЦИ ООД ГАБРОВО ми сложиха само 2 датчика
аз се усъмних но те ме убедиха че тоя модел бил само с 2 датчика (така ги поръчвали за равчетата)
дано ме четат и други от региона ,защото след случката с парк троника и маховика изглежда тая фирма извършва всякакви измами...
ПП ако има представител на фирмата и не ми вярва ,може да се свърже с мен и ще му предоставя фактура на парктроника а също така ще покажа че на колата има само 2 датчика

дано ме четат и други от региона ,защото след случката с парк троника и маховика изглежда тая фирма извършва всякакви измами...
ПП ако има представител на фирмата и не ми вярва ,може да се свърже с мен и ще му предоставя фактура на парктроника а също така ще покажа че на колата има само 2 датчика

- juri_galev
Poznata istoriq po sushtiq nachin me izigraha v Bulmotors navremeto pendeli na Tm na Lenda slojiha na cqlata bronq na Rava samo dvaпламен 77 написа:моят е такъв,но мошениците от ВЕНЦИ ООД ГАБРОВО ми сложиха само 2 датчикааз се усъмних но те ме убедиха че тоя модел бил само с 2 датчика (така ги поръчвали за равчетата)

-
- Получена благодарност: 4 пъти
Привет и от мен, Аз съм един от тези който си купих и монтирах сам парктроник. Цената му беше 89 лв с четири датчика.,Мога да кажа че е готино и мери точно . от 1.5м до 40 см. . последните 40 см сам решаваш дали да ги ползваш.Лошото при мен е че август м. при 40 градуса жега когато датчиците са напечени от слънцето до "червено"при включване на задна всичко пищи . Явно не са издржливи на тези трмператури. Сега за септември няма проблем.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Минималната измерена дистанция 40см ли е???
Ами аз редовно паркирам под 20см, като в някои случаи са и под 10см и последните сантиметри са ми проблем, защото задницата на авенсиса не се вижда много добре. Опел 5врати нормалното спиране беше 5см до стена - върха на оста на задната чистачка е на едно ниво с бронята...
Не че съм голям шофьор, просто около офиса има толкова коли и толкова малко място, че ако не се възползваш от тези сантиметри все някой ще те закачи като минава...
Ами аз редовно паркирам под 20см, като в някои случаи са и под 10см и последните сантиметри са ми проблем, защото задницата на авенсиса не се вижда много добре. Опел 5врати нормалното спиране беше 5см до стена - върха на оста на задната чистачка е на едно ниво с бронята...
Не че съм голям шофьор, просто около офиса има толкова коли и толкова малко място, че ако не се възползваш от тези сантиметри все някой ще те закачи като минава...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
- Получена благодарност: 4 пъти
Да , минималното което показва на дисплея е 0.4 метра и останалите сантиметри са ти на усет. Аз съм с Корола Хеч Бек и задното стъкло е доста високо така че просто на автомобила зад мен му виждам предното стъкло но не и предницата затова парктроника ми е полезен . пък и не се въртя а само на огледалата паркирам. Преди да си го сложа само на огледала беше трудно понеже са отдалечаващи и губиш представа за реалното разтояние.
Вервай, ако свикнеш без, ще паркираш на 0,01 метър (с букви 1 (един) сантиметър) без да ти трябва тая простотия. На Карината гъзо и е толкова фръкнал, че идея не можеш да имаш кво има долу и къде е.bobi65 написа:Да , минималното което показва на дисплея е 0.4 метра и останалите сантиметри са ти на усет. Аз съм с Корола Хеч Бек и задното стъкло е доста високо така че просто на автомобила зад мен му виждам предното стъкло но не и предницата затова парктроника ми е полезен . пък и не се въртя а само на огледалата паркирам. Преди да си го сложа само на огледала беше трудно понеже са отдалечаващи и губиш представа за реалното разтояние.
И не само мъже се свикват

-
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Hubavo e da se obru6ta6 nazad(na dqsno!ALTEZZA написа:az pak si izpolzvam ogledalata ili se obrashtam na zad i vsichko si vijdam

Na ogledala e malko riskovano spored men, puk i dqsnoto e s razli4no fokusno razstoqnie, t.e. pokazva po-dale4e otkolkoto obekta vsu6tnost e!
I taka moje da sre6tne6 nqkoq bronq.

NAj-dobre se izgrajda uset kato se obru6ta6 nazad. Taka u4at i na kursa v BG, vratata se otvarq v kraen slu4aj.
Parkirane na ogledala na izpita v BG ozna4ava skusan!

2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
- slowtraveler
За да получиш точна информация като се движиш назад не са достатъчни само огледалата или само обръщане назад - аз ползвам и двата метода. Огледалата са безценни при паркиране на тясно място със странична дистанция <10см, но пък не виждаш добре пътя, по който ще мине колата. Пътя се вижда добре като се обърнеш и гледаш назад .....
С дълъг седан, особено ако с голям багажник(вдигната задница) не се вижда много през задното стъкло...
Има и трети начин на паркиране - по слух - докато се чуе ХРУС....

С дълъг седан, особено ако с голям багажник(вдигната задница) не се вижда много през задното стъкло...

Ами да кажем, че явно има и 4ти, за който обаче явно не подозираш biggrin.gifslowtraveler написа:За да получиш точна информация като се движиш назад не са достатъчни само огледалата или само обръщане назад - аз ползвам и двата метода. Огледалата са безценни при паркиране на тясно място със странична дистанция <10см, но пък не виждаш добре пътя, по който ще мине колата. Пътя се вижда добре като се обърнеш и гледаш назад .....

Съвсем сериозно винаги съм се чудил, каква му е идеята на 30 санти да почне да квичи на умряло - тва помощ ли е или преебавка?
- slowtraveler
Хе.хе.
Дори и не подозираш колко пъти на ден ми се налага да паркирам пред офиса, и ако има 20см дистанция около колата се радвам, щото често се случва да няма и толкова, а за 20 год не съм сменял броня
Но в никакъв случай не бих се отказал и от едно техническо удобство.
Същото като антирадара е - не можеш да разчиташ на него, но понякога помага....
Дори и не подозираш колко пъти на ден ми се налага да паркирам пред офиса, и ако има 20см дистанция около колата се радвам, щото често се случва да няма и толкова, а за 20 год не съм сменял броня

Но в никакъв случай не бих се отказал и от едно техническо удобство.
Същото като антирадара е - не можеш да разчиташ на него, но понякога помага....
v obshti linii i az gledam na toz parkotronik kat na edna dosadna piskalka koiato mi e trudno da ignoriram. dobre che moita kola niama takova ne/udobstvo. inache ima i razni po naprednali, det na ekrana ot GPS se vkluchva kamera kat si nazadna i ti pokazva kakvo ima, no i tova nikoga ne bih polzval.
inache horata det davat mnenie kak se parkira kola samo s ogledala, ami kak parkirat kamionite spored vas, do sega ne sam vidial shofior na kamion da sliza i da gleda kolko miasto ima. prosto predi da pochnesh da prakirash na zaden, oglejdash kadet shte parkirash, da ne odarish neshto, shoto pri tiah niama takav glagol kat da se obarnesh nazad da gledash, a i vratata ne si otvariat. vsichko e navik i trenirovki. pak goliama rabota kat opresh niakoi pat broniata, te za tova sa bronii, nishto im niama
inache horata det davat mnenie kak se parkira kola samo s ogledala, ami kak parkirat kamionite spored vas, do sega ne sam vidial shofior na kamion da sliza i da gleda kolko miasto ima. prosto predi da pochnesh da prakirash na zaden, oglejdash kadet shte parkirash, da ne odarish neshto, shoto pri tiah niama takav glagol kat da se obarnesh nazad da gledash, a i vratata ne si otvariat. vsichko e navik i trenirovki. pak goliama rabota kat opresh niakoi pat broniata, te za tova sa bronii, nishto im niama

->