Проблем с ABS на тойота корола 2003
-
Проблем с ABS на тойота корола 2003
Здравейте, не знам дали е нормално но АБС-а ми се включва прекалено рано. Като натисна педала и както е сега сняг още в горната част натискам леко и педала почва да рита, съответно спирачния ми път е много голям. Пробвах след като рита да натисна още повече и много силно, но тогава колата взе че изгасна. Другото което заблеязах е че преди дни когато карам и термометара показва над 0 градуса всичко е ок и спирачката кове на място, но ако е -1 или -2 даже на асфалт усещам че педала почва да рита и абс-а се включва но на по натиснат педал т.е педала вече е в доста по доланта част. Възможно ли е да имам някакъв проблем с някой датчик и това да зависи от температурата или проблема трябва да е от гумите, въпреки че с тези гуми съм карал миналата година с друга кола и съм нямал никакви проблеми. Ако някой има предложение или сподели как е при него може да сподели.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 374 пъти
Ами при -1, -2С водата вече е замръзнала и е станало хлъзгаво...
Какво те учудва, че спирачния път при хлъзгаво е много голям??!
На лед няма да ти дава да натиснеш спирачката - ще ти изплюва педала още горе като го докоснеш.
Щом работи ABS значи е ОК...
За да ти сработва по-късно АБС си сложи хубави гуми
Провери си клапана за празен ход - не е нормално колата да гасне при натоварване (да не би да си на газ?)
Какво те учудва, че спирачния път при хлъзгаво е много голям??!
На лед няма да ти дава да натиснеш спирачката - ще ти изплюва педала още горе като го докоснеш.
Щом работи ABS значи е ОК...
За да ти сработва по-късно АБС си сложи хубави гуми

Провери си клапана за празен ход - не е нормално колата да гасне при натоварване (да не би да си на газ?)
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Това показва, че нещо наистина не е в ред.under_grounda написа:Не не съм на газ и принципно нямам проблеми с двигателя и задвижването, но абс-а нещо претоварва системата явно, защото в другите случаи ясно виждам как щом абс-а рита фаровете започват да пресветват по слабо.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 374 пъти