Как да изкарам задните стъкла на Авенсис 1
Как да изкарам задните стъкла на Авенсис 1
Имам авенсис 1 (1999г). Искам да си затъмня задните стъкла, резултатът от натъпкването на фолиото под уплътненията не ми хареса. Затова искам да изкарам задните стъкла и да ги облепя както трябва.
Въпросът ми е как точно се вадят стъклата на задните врати(ел са)? Някой разглобявал ли е?
По-късно ще постна снимка на кората.
Въпросът ми е как точно се вадят стъклата на задните врати(ел са)? Някой разглобявал ли е?
По-късно ще постна снимка на кората.
Re: Как да изкарам стълката
Ами почваш с голямото разглобяване на вратата махане на кората откачане на захранването за стъклото има един предпазен найлон залепен нещо нато смола отлепяш и него и стигаш до машинката за вдигане и смъкване на стъклото от там стъклото е хванато с два болта към устроисвото за вдигане и смъкване трябва само даги разхлабиш тези двата болта и стъклото вече е освободено издърпвашго внимателно на горе и вече можеш да работиш по него
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Петър, забрави да му кажеш, че преди да се опита да вади стъклата трябва да махне уплътнителите иначе ще види доста зор. 

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
shte triabva da izvadi i zadnata relsa predi da moje da izmakne stakloto. tia veroiatno se darji s boltche ot gornata strana(polzva se krastata otverka, ama triabva mnogo da se vnimava, obiknovenno e dosta zategnato. namira se pod gumenoto uplatnenie det varvi okilo vratata, tochno otgore na relsata) i sashto sugurno ima 10mm gaika ili bolt det da darji dolnata strana na relsata.
inache samoto staklo ne sam suguren dali se darji kam mehanizma s 2 boltcheta. na zadnite stakla obiknoveno ima relsa otdolu i mehanizma e nanizan v neia. ako e taka, togava triabva da se mahnat boltovete det darjat mehanizma i prosto da se priplazne navan ot relsata
inache samoto staklo ne sam suguren dali se darji kam mehanizma s 2 boltcheta. na zadnite stakla obiknoveno ima relsa otdolu i mehanizma e nanizan v neia. ako e taka, togava triabva da se mahnat boltovete det darjat mehanizma i prosto da se priplazne navan ot relsata
->
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 374 пъти
Навярно първо ще трябва да откопчаеш допълнителни щипки - дърпане към теб.
След като се освободи от щипките - дърпане нагоре...
Но прави процедурата на топло. Дори и да са добре щипките, като замръзнат се чупят.
Ако счупиш - вече се намират по магазините...
След като се освободи от щипките - дърпане нагоре...
Но прави процедурата на топло. Дори и да са добре щипките, като замръзнат се чупят.
Ако счупиш - вече се намират по магазините...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Toyo_driver