Авенсис или Приус
-
- Получена благодарност: 1 път
Авенсис или Приус
Здравейте. Спрял съм се на тези два модела. На година минавам около 12 х. км. и то основно извън градско. Заслужава ли си Приуса? Не знам как е с резервните части и с живота на тази батерия. Ако не, то кой от 2,0 Д 126 к.с. или 1,6 и 1,8 бензин е по-добрият вариант?
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Приуса е един от най-добрите и иновативни модели на Тойота, но е по-икономичен и ефективен предимно в градски режим на шофиране и при по-ниски скорости на извънградско.
От дизеловия Авенсис ще си очарован като динамика и мощност, а с бензиновия няма да имаш никакъв проблем, но няма да те кефи много.
Колебанията ти са сложни. Най-добре ги пробвай и купи тази, която ти легне на сърце.
От дизеловия Авенсис ще си очарован като динамика и мощност, а с бензиновия няма да имаш никакъв проблем, но няма да те кефи много.
Колебанията ти са сложни. Най-добре ги пробвай и купи тази, която ти легне на сърце.

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Казваш "ако намеря на малко км", което ме навежда на мисълта, че търсиш автомобил втора ръка. Приус втора ръка ще е доста по-скъп от Авенсис.
Според мен Приуса си заслужава повече, ако ще караш градско. Като отчетем и отвратителния дизайн (мое мнение
), не мисля че е добър вариант.
12k км годишно не са много. А щом са и предимно извънградско, не вярвам да спестиш много пари от дизела спрямо бензина. Моя съвет е или 1.8 бензин, или 2.0 дизел. 1.6 бензин не взимай, слаб е за тоя кораб ;)
Според мен Приуса си заслужава повече, ако ще караш градско. Като отчетем и отвратителния дизайн (мое мнение

12k км годишно не са много. А щом са и предимно извънградско, не вярвам да спестиш много пари от дизела спрямо бензина. Моя съвет е или 1.8 бензин, или 2.0 дизел. 1.6 бензин не взимай, слаб е за тоя кораб ;)
Avensis II 2005 1.8VVT-i SOL
Re: Авенсис или Приус
При такова каране не си заслужава Приусkalkam написа:Здравейте. Спрял съм се на тези два модела. На година минавам около 12 х. км. и то основно извън градско. Заслужава ли си Приуса? Не знам как е с резервните части и с живота на тази батерия. Ако не, то кой от 2,0 Д 126 к.с. или 1,6 и 1,8 бензин е по-добрият вариант?
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
За такова каране - взимай безнина (1,8). На дизела може да не му избиеш по-високата цена. За Приус просто е абсурдно да се говори да се взима само за ивънградско каране и за толкова километри на година. Сега ако не разума ти е водещото - взимай Приуса. Но разумно погледнато - не си залсужава.
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007
T25 1,6 VVT-i
2007
-
- Получена благодарност: 1 път
Благодаря за всички отговори /сериозни и не нетолкова/. И на мен ми се кара повече, ама трябва да се ходи на работа и да се бачка и не остава много време.
Насочил съм се към втора употреба, 2006 - 2008 г., като трябва да се съобразя и с цената. Приусът окончателно отпада от класацията и остава Авенсиса. Не ми е ясно защо отхвърляте 1,6 бензин. Като му гледам данните като мах скорост и ускорение, то напълно ме удовлетворяват. Вярно, 1,8 е с по-добри характеристики но пък е и по-скъп.
Насочил съм се към втора употреба, 2006 - 2008 г., като трябва да се съобразя и с цената. Приусът окончателно отпада от класацията и остава Авенсиса. Не ми е ясно защо отхвърляте 1,6 бензин. Като му гледам данните като мах скорост и ускорение, то напълно ме удовлетворяват. Вярно, 1,8 е с по-добри характеристики но пък е и по-скъп.