Замислил съм се за него тъй като през уикенда имах възможността за два дена да измина близо 700 километра с въпросния 1,6 бензинов двигател.Честно казано очаквах млако повече от 126-те коня на колата, но може и да съм объркал представите си, незнам как ще е с 1,4 мотора и 97 коня.Както и да е , въпреки всичко останах очарован, дори си мисля, че предлага повече пространство от моята Карина.Колата ще се кара 50 на 50 градско извънградско и мисля че тази Корола не е никак лош вариант дори за извънградско шофиране и за младо семейство.Собственика е лаик на тема коли, а я е взел защото иска надеждна кола-за което съм съгласен с него.За съжаление не можа да ми каже тоя мотор 1,6 дали е с пластмасови колектори, и дали главата на двигателя е мека за да набива клапаните навътре-мисля си веднага за един газов инжекцион.Другата за която се замислям е пак този модел само, че с ди фор ди мотора.как е като надеждност той и как понася бг "нафтата", не съм привърженик особено на дизели, но искам икономия и затова само газта и дизела са ми алтернатива.Карал съм ярис с този мотор и си вървеше доволно, но тази корола е по тежка.Като гледах характеристиките на двата мотора дизела е с 40 Нм, по-голям въртящ момент което хич не е за пренебрегване..Мисля бензиновата Карина да си я оставя за работен кон, дизеловата вече я спазарих с един комшия и поне знам че ще е в сигурни ръце.И сега искам нещо по-модерно.Но нямам никакво инфо за модела, окачване, двигателя какво струва като консумативи-ремъци, масла,филтри.Нещо друго подозрително за което да гледам.Евентуално мисля да е нов внос от Германия или Дания.Ако има собственици на такива автомобили тук ще се радвам да дадат ценни съвети, особено пък ако са с ГИ.Мерси.