Новата Corolla Wagon (Fielder)

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 15 Дек 2011 23:20

"На вкус и цвят няма приятели" казват руснаците. cool.gif
Изобщо не съм имал предвид, че не ми харесва дизайна и не отклонявам дискусията само към функционалността на модела.

В момента съм влюбен в моята Корола Е12 Вагон и много ме кефи. Не ми е на дневен ред смяната, но след 3-4 години като поостарее още ще трябва да се сменя и много се радвам, че следващата също ми харесва.

Вчера я коментирахме с един приятел и той ме бъзикаше, че се сещал за рекламата с онзи пич, който си показваше новото гадже в къщи и дядо му каза "Това ли е новото? Ами то като старото!", а аз му отговорих, че е така, но новото е по-младо! laugh.gif

Това е единствената причина поради, която бих сменил настоящата ми Королка и сега съм спокоен, че и "младото" ще ми харесва!

Само да е живот и здраве ще си остана верен фен на ТОЙОТА!!! :thumbsup:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 15 Дек 2011 23:21

Japanese_fever написа:Prosto Avensis-a ima po-meki, plavni formi, a Korolata e rubata.
Това имах предвид! :thumbsup:
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 15 Дек 2011 23:23

zi_zi_top написа:Само да е живот и здраве ще си остана верен фен на ТОЙОТА!!! :thumbsup:
И по-специално Корола! smile.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от scorpion » 16 Дек 2011 10:31

Вие си хвалете сивия дизайн на королката, пък аз си мисля, че сегашния Авенсис мога да го заменя само за ей това: biggrin.gif

Изображение

Но за съжаление тези хубавици на европейския пазар не се продават mad.gif

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 16 Дек 2011 10:36

nowyaris написа:
SFINKS написа:С тези твои разбирания си за фен групата на грозното девойче от съседната тема laugh.gif

Там на едно крокодилче му виката лебед ама ... разни хора разни идеали ...... laugh.gif
Нещо май против групата имаш,а?Много си наясно с крокодили,лебеди и друга подобна фауна.Кой та знае и ти какъв дивеч развъждаш. Сега за комбито на Корола-наистина са направени за дълго-дълго каране.Пежо са за дълго-дълго любуване.През витрината на сервиза.Запомни от мен-френските коли са като френските жени-голям кеф,но кратък.Особенно ако си зле с кинтите.Комбито на Корола си е точно с предимствата,които изтъкна Доктора.И това го прави незаменимо.Хубавици много-съпругата е само една.
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

нямам нищо против фен клуба на крокодилите , не ме разбирай погрешно tongue.gif Просто не харесвам крокодилите , не техните фенове :help:

за френските автомобили няма какво да ми кажеш дето да не го знам , най-добрият ми приятел от 13 години е търговски директор на Соф франс Ауто ,почти всяка седмица съм там на кафенце така чеее съм по-нясно от повечето хора за какво става въпрос :thumbsup:
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

Аватар
zi_zi_top

Re: Новата Corolla Wagon (Fielder)

Мнение от zi_zi_top » 16 Дек 2011 17:00

jim_beam написа:
zi_zi_top написа:Най-накрая Тойота пуснаха модела, който чаках!
Страхотна е!!!
зизи имаш ли какво толкова да и напълниш в багажника,перманентно имам впредвид? ако не,мисля не си струва,особено за из града.тия дълги комбита са много функционални,но адски неудобни,ако ще се ползва често на градско.
я влез в една равка да видим дали ще искаш повече нормална кола... tongue.gif
Предлагам ти да сравниш размерите на РАВ4 и Корола Е12 Вагон:

http://www.carexpert.ru/models/tech/toytv-2006j21.htm

http://www.carexpert.ru/models/tech/toytc-2005w16.htm

Королата е по-дълга с цели 1.5 см, което я прави страшно неудобна за града в сравнение с РАВ-ката. tongue.gif
Королата за сметка на това е с 4 см по-дълга база и е по-ниска, което я прави доста по-комфортна за возене и много по-устойчива на пътя.

Що касае багажника твоят е даже по-голям, а багажника на Королата е оптимален за нормално ползване - по обем до щората е равен на този на новата Корола Е15. Като /+/ имам рейки и руфрак и мога при нужда да кача велосипедите или допълнително багаж, а е възможно и 1 велосипед + руфрак.
Вече 5-та година съм подкарал с моето комби и го ползвам всеки Божи ден. Не се сещам за нито един случай, в който да съм съжалявал, че съм я купил. :thumbsup:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 17 Дек 2011 22:08

Yuli написа:Това е модел от 2007 за "долната земя". Не е нито нов, нито за Европа.

Нещо не открих доказателството за това, което съм гледал през 2008 когато купих моята. Впрочем, вижте им королата:
http://www.toyota.com.au/corolla/range
Не ти бях прочел мнението до момента.
Ако се загледаш на снимките ще видиш, че са снимани автомобили с ляв волан, а за "долната земя" /Австралия се произвеждат с десен. :thumbsup:

Публикувай отговор