нов съм в този форум. Реших да се регистрирам, защото вече втора година съм собственик на Авенсис 2.0 D-4D 2003г. от който съм доволен като цяло, но все пак съм претърпял някои успешно решени проблеми за които мога да бъда полезен и един все още съществуващ проблем, за който искам да се допитам.
Та, проблема е малко неприятен - колата "гасне" в движение. Сложих думата гасне в кавички, защото това, което се случва реално е следното: Както си караш (без значение с каква скоросто, на колко оборота или на коя предавка) колата изведнъж ми отнема "газта" (все едно си си махнал крака от педала на газста) и след 1 секунда ми изключва TRC-а. Колата продължава да си върви както си е на скорост като единствената лампа, която свети е TRC OFF и педала на газта вече не реагира. В този момент изключвам от скорост и колата загасва. Без да спирам я паля от стартера както съм на свободна (пали от рас), включвам на 5-та и продължавам.
Случвало се е да ми гасне и както си работи на место, но тогава направо гасне, защото не съм на скорост. Палиш я веднага след това без проблем и продължаваш.
Надявам се, че съм ви заинтригувал с тази тема. Прочел съм и съм опитал какво ли не, но все още проблема си стои. Разбира се съм сменил всички филтри, проверил съм клемите на акумулатора, както и всяка една достъпна букса, бушон или реле са проверени. Не съм открил спукан маркуч или трабичка - всички изглеждат като нови...
Тъй-като ми изключва TRC-а съм пробвал да карам с изключен тракшън постоянно, но проблема отново се появява.
Може да е полезно, че наскоро сменях акумулатор, защото оригиналният изведнъж здаде багажа. Новият акумулатор е 64AH, зареждането е проверено и при какъвто и да е режим се върти около 14V - направо перфектно. Колата си пали перфектно с новият акумулатор.
Надявам се че съм бил изчерпателен и не съм ви отегчил много.

Ще се радвам ако някои има опит с такъв проблем...