Откъде зареждате дизел и имате ли реални проблеми?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти

Откъде зареждате дизел?

Анкетата свършва на 02 Дек 2012 11:44

Ромпетрол
9
15%
ОМВ
15
25%
Петрол
1
2%
ЕКО
19
32%
Шел
2
3%
Лукойл
12
20%
Друга - посочете
1
2%

Общо гласове: 59

scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от scorpion » 06 Дек 2011 17:03

Toyko написа:
scorpion написа: Пази си бележките от зарежданията до редовния ГТП докато е в гаранция автомобила.
Безаварийно ........
хихи мерси :)

това за бележките защо между другото ? Ако имаш предвид годишен технически преглед , той не е ли на третата година ? а гаранцията е до петата?

а темата пуснах и защото видях че другите форуми си имат анкети за горивата, защо да си няма и тук? за разхода също е добре да има, не знам дали е направено.... ще се поровя... видях няколко теми
Е, имах предвид годишното сервизно обсужване в оторизирания сервиз wink.gif ... гаранционното. Всъщност може и да не е годишно ако се кара повече от 15К за година. Бележките да пазя ми препоръча момчето(дилъра) което ми предаваше автомобила. Каза ми, че ако има проблем заради лошо гориво и докажа, че съм зареждал от верига бензиностанции няма да ме финтират за моя сметка, а ще поемат гаранционно ремонта. Затова и го правя, а и не ми коства нещо да събирам бележките !

За разхода е различно. Аз съм доволен. Вече не "щадя" колата, както през първите 10К километри но разход от 5.9-6.3 комбиниран ми се струва за този автомобил и този ДВГ. ОК

Още веднъж безаварийно !

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 07 Дек 2011 09:44

Спокойно с новите теми , за всичко за което се сетиш има поне по 20 теми ...
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 07 Дек 2011 10:59

Споко , не ми се спамва ама хич, обаче с дизела съм новак, а всеки говори каквото му падне, например :

д4д двигателя каква е разликата да е КАТ и ДПФ ? различни филтри ли са какво ? И кой се запушва повече и защо ? то от тука идва цялата неяснота с дизелите да не се повреди нещо, дреме ми иначе че е разреден и може да върви 5 коня по -бавно като ефект.... то една кола не върви ли и 1000 октана да и сложиш.... и обратното, а и другото тия извънградски разходки ме убиват :) не че не харесвам природата, а дори още повече и без кола я харесвам - пеш :)

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 07 Дек 2011 20:23

Ти сега проверяваш ли ни или какво?Колегата ти писа,че всички нови теми ги има по двадесет.Ти Версайския дворец на ново ли ще си купуваш,или дизелов Авенсис на старо?Туй младите направо ме изумявате.....Айде стига с тъпотии. mad.gif mad.gif mad.gif

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 07 Дек 2011 23:25

а бе колега какво да ви проверявам , не виждаш ли събрал съм мнения тука - нито Версай на ново може да купиш - ако си ходил там знаеш , че всичко е изнесено в Париж и там само голи реплики има, нито аз си купувам кола на старо, вече си направих изводите между другото и си оставам на същата бензиностанция която бях и преди на бензин... стига с това млади - стари колко да сме млади - колко да сте стари :) ? докато се налудуваме, ще се наумувате както се казва :)

Аватар
Toyo_driver

Мнение от Toyo_driver » 13 Дек 2011 21:38

Аз да си призная ползвам горива от извора, ама понякога и на ЕКО зареждам. By the way гледам колегите със Субару боксер дизела много тачат Ромпетрол, а на скоро и един голфър с помпа дюза ми каза, че двигателя му бил по-тих с тяхната нафта, та ще пробвам. :thumbsup:

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 13 Дек 2011 21:48

Toyo_driver написа: един голфър с помпа дюза ми каза, че двигателя му бил по-тих :thumbsup:
biggrin.gif :hello1: tooth.gif
Тия с помпи дюзите им кажи,че тишина и техните двигатели в едно изречение не трябва да ги слагат. biggrin.gif
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 13 Дек 2011 21:49

Toyko написа:а бе колега какво да ви проверявам , не виждаш ли събрал съм мнения тука - нито Версай на ново може да купиш - ако си ходил там знаеш , че всичко е изнесено в Париж и там само голи реплики има, нито аз си купувам кола на старо, вече си направих изводите между другото и си оставам на същата бензиностанция която бях и преди на бензин... стига с това млади - стари колко да сме млади - колко да сте стари :) ? докато се налудуваме, ще се наумувате както се казва :)
biggrin.gif biggrin.gif laugh.gif :thumbsup:
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 30 Дек 2011 11:00

колеги днес неприятна изненада не бях карал колата един ден и сутринта не запали от раз, мисля че може да има нещо общо с дизела и температурата - зареждах досега от Еко , но се замислям дали да не мина на др, какво мислите ? Температурата беше само минус 2

scorpion

Мнение от scorpion » 30 Дек 2011 13:33

Toyko написа:колеги днес неприятна изненада не бях карал колата един ден и сутринта не запали от раз, мисля че може да има нещо общо с дизела и температурата - зареждах досега от Еко , но се замислям дали да не мина на др, какво мислите ? Температурата беше само минус 2
Ако е повъртяла няколко оборота повече не му се плаши. Все пак температурите са отрицателни ! Предполагам си изчакал да се загаси индикацията за подгряване ?!?

Иначе за горивото: ЕКО е ОК за лятно гориво (по-скъпото) но за зимата те съветвам да зареждаш по възможност само от ОМВ по скъпия Max Motion дизела.

И както те посъветвах. Пази си бележките поне докато не минеш техническото обслужване живот и здраве !

nowyaris

Мнение от nowyaris » 30 Дек 2011 14:44

Toyko написа:колеги днес неприятна изненада не бях карал колата един ден и сутринта не запали от раз, мисля че може да има нещо общо с дизела и температурата - зареждах досега от Еко , но се замислям дали да не мина на др, какво мислите ? Температурата беше само минус 2
Не се шашкай-ако почне да го прави всяка сутрин,тогава става проблем.Ама не ще да е от нафтата.

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 30 Дек 2011 15:17

scorpion написа:
Toyko написа: Предполагам си изчакал да се загаси индикацията за подгряване ?!?!
Не да ти кажа защото обикновено толкова бързо изгасва тая индикация , че забравих да я гледам. Ама може би като е стояла ден два на студа да е трябвало да изчакам 1-2 сек ? Я кажете тая индикация всъщност с реотана какво ти казва? какво трябва да загрее, че да запали ?
Сега като се се замисля , ако беше толкова студено наистина би трябвало и скоростният лост да се движи по трудно нали ? хмм
имам още дизел доста и няма да зареждам, но следващия ще е омв макс моушън понеже може да прескочим до планината и за всеки случай.....

scorpion

Мнение от scorpion » 30 Дек 2011 17:24

Ако си сложил от обикновенния дизел, дори и да имаш още гориво може би е добре да ливнеш една добавка против замръзване след като ще ходиш в планината.

Не му се връзвай толкова и си гледай празниците. Весела Нова Година !

nowyaris

Мнение от nowyaris » 30 Дек 2011 18:54

Toyko написа:
scorpion написа:
Toyko написа: Предполагам си изчакал да се загаси индикацията за подгряване ?!?!
Не да ти кажа защото обикновено толкова бързо изгасва тая индикация , че забравих да я гледам. Ама може би като е стояла ден два на студа да е трябвало да изчакам 1-2 сек ? Я кажете тая индикация всъщност с реотана какво ти казва? какво трябва да загрее, че да запали ?
Сега като се се замисля , ако беше толкова студено наистина би трябвало и скоростният лост да се движи по трудно нали ? хмм
имам още дизел доста и няма да зареждам, но следващия ще е омв макс моушън понеже може да прескочим до планината и за всеки случай.....
Сутрин зимата на първо палене не трябва да изгасва толкова бързо "тая индикация".Не знам на новите компютри как е,ама на старите дизели релето сутрин изключва подгрева чак след 10-15 сек.Ако работят всички подгряващи.

Заключено