TM Autо препоръчват течност Toyota, но ми се струва че ще е скъпичка. Какво ще ме посъветвате? Да сложа задължително Toyota или коя друга? Цвета на антифриза е синкав

Това със смесването май хич не е редно !!! СЪс сигурност ще има проблем след времеPAKETA_1 написа:можеш да долееш каквато и да е...аз съм смесвал червена (от тойота) със синя и зелена и всичко е било ок...ако искаш да си сигурен смеси малки количества в един буркан и гледай дали няма да се пресекат (да стане някаква мътилка)
ПС: защо просто не долееш дистилирана вода? ако наистина количеството за доливане е малко, точката на замръзване няма да се качи кой-знае колко...
predstava si niamam kakav e tozi sin antifriz. tuk Toyota polzva cherven, koito e za vseki 30K mili(50K km). ot 2004 vsichki modeli na Toyota(niakoi ot modelite i po ranni godini) polzvat rozov antifriz, toi e za 100K mili(160K km), vednaj kat se smeni, intervala mu za smiana stava na 50K mili(80K km). obache ako se smesi s voda ili cherven antifriz(kakvoto i da e kolichestvo), intervala mu stava na 30K mili(50K km).Glycol antifreeze solutions should generally be replaced with fresh mixture every two years. Many modern cars now come filled with organic acid technology (OAT) antifreeze (such as Dex-Cool), which has an extended service life of five years. Although these still contain glycol, OAT solutions may not be compatible with conventional inorganic-based coolants containing glycol (e.g., with silicates, borates, phosphates) and, if changing from one type to the other, the cooling system must be thoroughly flushed with clean water.[citation needed] Typically OAT antifreeze contains a red or pink dye to differentiate it from the conventional inorganic coolants (blue or green). Some of the newer technology OAT coolants claim to be compatible with all types of OAT and inorganic-based coolants; these are typically green or yellow in color.
Той, антифриза, на колко се сменя ? Защото колата преди 1000 км. е минала обслужване в ТМ Ауто, ама имам чувство, че не са го сменили ... .slowtraveler написа:Тука май по-често срещания е син.... (или съм станал далтонист)
Ама проблема е, че в бензиностанциите те гледат като теле и всеки ти казва - 'няма проблем - този е универсален'?!?!?!
Потребители разглеждащи този форум: Ahrefs [Bot], Google [Bot] и 10 госта