Смешна работа в Тойота Запад София.
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Е вие не ги ли карате колите преди да почнете да търсите проблема?ALTEZZA написа:lesno ti e na teb. ama toia "един болт", kak razbirash che e ot nego? kat dignesh kolata vav vazduha, tia veche go niama tropaneto/skarcaneto(ili tam kavto beshe problema)...Japanese_fever написа:Отделно защо трябва да ходи 2-а пъти при тях заради един болт, който не са открили първия път?
Или поне майсторите в БГ не ги ли карат за да се ориентират преди да я вдигат на стенда?
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Jap явно не се е срещал с 'тънка', нелогична и труднооткриваема повреда..
Пред компютъра звучи много лесно да се направи точна и 100% диагностика...
То ако беше толкова лесно и очевидно, нямаше да има проблеми с никоя техника...
Пред компютъра звучи много лесно да се направи точна и 100% диагностика...
То ако беше толкова лесно и очевидно, нямаше да има проблеми с никоя техника...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Japanese_fever
Не съм казал подобно нещо.slowtraveler написа: То ако беше толкова лесно и очевидно, нямаше да има проблеми с никоя техника...
Въпроса е да се даде максимален feedback на човека, който ще работи по колата. Той колегата се катерил по бордюри, а после нещо му "припуквало"...

За водната помпа няма да питам повече.
п.п.
Фифи, да знаеш, че и онзи индиец със Сцион-а може да се е качил на някой бордюр, но да е било фронтално и гумите да са поели част от удара и след това да е нямало следа от удар. Възможно ли е...?
karash kolata i go chuvash. ama kakvo ti pomaga tova, ako kat kachish kolata vav vazduha i ne znaesh ot kade idva zvuka. moje da e ot 1001 mesta. ot kade pochvash, ako e shum det predi ne si se sblaskval s nego?Japanese_fever написа:Е вие не ги ли карате колите преди да почнете да търсите проблема?
Или поне майсторите в БГ не ги ли карат за да се ориентират преди да я вдигат на стенда?
abe na horata det ne rabotite na koli, mnogo vi e lesno... tolkova li ne mojaha da nameriat edin nezategnat bolt? imate li predstava izobshto kakvo otnema proizvodstvoto na edna kola? kolko razlichni charkalaka triabva da badat zglobeni i da rabotiat po opredelen nachin i kolko miasto za greshka ima? i posle s tezi 1 milion charkalaci, mehanika mu tirabvat 30 sekundi da vi kaje ot de shumi. mnogo e lesno...
Последно промяна от ALTEZZA на 13 Дек 2011 08:37, променено общо 2 пъти.
->
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Автомобила съвсем не е толкова прост механизъм.nowyaris написа:.Тва е лека кола,не е спейсшатъл.
Мога да ти дам доста примери, при които доста хора се чудиха мнооого време каква е повредата.
Някои повреди се проявяват при точно определени условия, и няма да ги чуеш/усетиш при други.
Не случайно има и лафа - 'ама като отиде в сервиза и сама се оправи' - просто там не се е проявил проблема.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
- Japanese_fever
А един приятел на баща ми казваше, специлано беше за мотопед Балкан 50 - "То ша се оправи в карането" т.е. проблема ще изчезне от самосебе си, докато караш... laugh.gif
Темата написах след първия път, когато ми казаха
- Съжаляваме, но не можем да установим какъв е проблема ще трябва да я докарате пак?
Нормлано всеки да напише такава тема. Забравих, че ми казах и че до момента не са имали такъв случай.
В последствие, като оправиха колата темата беше излишна, но няма как да я изтрия. За това смятам, че няма нужда да се извинявам, на който и да било. Най - важното, е че проблема е отстранен и покрай него ще ми сменят и водната помпа.
Относно бордюрите колега избягвам да я качвам по тях, защото се съобразявам с прешеходците, защото тротоарите са за тях не за коли въпреки, че в БГ всичко е наопаки, защото няма достатъчно парко места.
Живи и здрави да са момчетата все пак излекуваха колата
- Съжаляваме, но не можем да установим какъв е проблема ще трябва да я докарате пак?
Нормлано всеки да напише такава тема. Забравих, че ми казах и че до момента не са имали такъв случай.
В последствие, като оправиха колата темата беше излишна, но няма как да я изтрия. За това смятам, че няма нужда да се извинявам, на който и да било. Най - важното, е че проблема е отстранен и покрай него ще ми сменят и водната помпа.
Относно бордюрите колега избягвам да я качвам по тях, защото се съобразявам с прешеходците, защото тротоарите са за тях не за коли въпреки, че в БГ всичко е наопаки, защото няма достатъчно парко места.
Живи и здрави да са момчетата все пак излекуваха колата