Добавка за дизел PRO TEC
Добавка за дизел PRO TEC
Здравейте колеги,
Днес минах през ТМ за разни неща и се загледах в някаква добавка на PRO TEC за прочистване на горивната с-ма на дизели която ми похвалиха. Тъй като на скоро ми смениха двигателя с нов, но дюзите и горивната с-ма са си старите се замислих дали е добре профилактично да сложа такава добавка. Въпроса ми е може ли да навреди по някакъв начин на двигателя или горивната с-ма, тъй като някъде бях чел, че веднъж сложиш ли такава добавка, едва ли не ставаш зависим и ако след това не сложиш отново бързо запичали дюзите и разни там други нежелани ефекти.
Очаквам вашите лични впечатления.
Днес минах през ТМ за разни неща и се загледах в някаква добавка на PRO TEC за прочистване на горивната с-ма на дизели която ми похвалиха. Тъй като на скоро ми смениха двигателя с нов, но дюзите и горивната с-ма са си старите се замислих дали е добре профилактично да сложа такава добавка. Въпроса ми е може ли да навреди по някакъв начин на двигателя или горивната с-ма, тъй като някъде бях чел, че веднъж сложиш ли такава добавка, едва ли не ставаш зависим и ако след това не сложиш отново бързо запичали дюзите и разни там други нежелани ефекти.
Очаквам вашите лични впечатления.
TOYOTA AVENSIS 2.2 D-4D
Ами да чукна на дърво в момента нямам проблем с дюзите, но тъй като чета постоянно за такива проблеми с дюзите именно с цел предпазване за в бъдеще питам дали е добре. Опасявам се от факта обаче с такава добавка да не вкарам всички мръсотии в дюзите и да получа обратния ефект или ако има други нежелани ефекти да си навлека главоболия. Нямам намеренията на всеки втори резервоар да сипвам добавка а веднаж на два три месеца с цел ако е започнала да се събира мръсотия да я изчиства докато е още в началото.
TOYOTA AVENSIS 2.2 D-4D
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
А защо си мислиш, че една промивка на три месеца, ще те спаси от проблема!?? Толкова ли вяра имаш в българските горива !?
Много хора си слагат на всяко зареждане, незивисимо дали е 20,30 или 80литра, та тогава вече наистина нямат проблеми.... Но през два месеца да разчиташ на някаква ударна чистка ми се струва доста приятно и оптимистично.... Не че повече хора ще усетят разлика преди и след, но това далеч не значи, че колата работи като хората....А и дизела може и трябва да работи леко и много тихо - това че тракането като часовник на метал е нормално ..... Еми майсторите трябва да ядат и те
Помисли си, НЕ СЕ заяждам, просто логиката ти има малко пробойни.... така си мисля поне 

Мръсотиите така или иначе трябва да ги изгориш, освен ако не си правиш промивка на резервоара на няколко месеца. А с добавката ще се изгорят по-безпроблемно и няма да си запушиш дюзите.misho09 написа:Ами да чукна на дърво в момента нямам проблем с дюзите, но тъй като чета постоянно за такива проблеми с дюзите именно с цел предпазване за в бъдеще питам дали е добре. Опасявам се от факта обаче с такава добавка да не вкарам всички мръсотии в дюзите и да получа обратния ефект или ако има други нежелани ефекти да си навлека главоболия. Нямам намеренията на всеки втори резервоар да сипвам добавка а веднаж на два три месеца с цел ако е започнала да се събира мръсотия да я изчиства докато е още в началото.
Ами както си личи от темата нямам солиден опит и познания в областта с добавките. За 3 години от както съм взел колата съм минал 70к и не съм имал проблем до сега или поне така си мисля. Именно заради това реших, че ако слагам на два три месеца ще бъде достатъчно, но щом смятате, че няма проблем за двигателя за мен не е проблем да слагам по-редовно. Единственото ми опасение беше да не прецака ДВГ, тъй като както споменах е чисто нов, поради което реших първо да питам, а не да експериментирам.
TOYOTA AVENSIS 2.2 D-4D