Проблем със скоростите на Аурис
Проблем със скоростите на Аурис
От няколко дена забелязвам че, започнах да включвам по трудно на 3 ск. и то само когато преминавам от 4 ск. на 3 ск.. От 2ск. на 3ск. няма проблем включва идеално.Когато е в покой също няма проблем включа на3 ск.Това се получава само в движение и то не винаги,и е много неприятно особенно когато изпреварваш.Някакви идеи.
Последно промяна от savov63 на 04 Дек 2011 15:43, променено общо 2 пъти.
TOYOTA AURIS D4D
- Yuli
- Получена благодарност: 2 пъти
За дизел по европейския график на обслужванията на автомобила на всеки 60000 км или 4 години има инспекция на маслото на скоростите. Аз лично мисля на този интервал да го сменям просто с ново, защото какво значи точно тази инспекция, нивото му ли се гледа или му се определят свойствата по незнаен за мен начин...
С кой мотор си и на какви километри?
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Nе го сменяй, ако не пише в книжката. Оригиналното масло е най-добро и е сигурно,че е качествено.Yuli написа:За дизел по европейския график на обслужванията на автомобила на всеки 60000 км или 4 години има инспекция на маслото на скоростите. Аз лично мисля на този интервал да го сменям просто с ново, защото какво значи точно тази инспекция, нивото му ли се гледа или му се определят свойствата по незнаен за мен начин...
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
- Yuli
- Получена благодарност: 2 пъти
Re: Проблем със скоростите на Аурис
Чета какво си написал и се замислих, че много бензинов стил на каране имаш, на 3-та за изпреварване съм включвал само когато искам да направя това на баир и то ако скоростта ми в момента на предприемане на маневрата е под 60 км/ч. Във всички останали случаи при изпреварване минаване от 4-та на 3-та аз дори не съм пробвал. Ами и ако моята влезе трудно?!?savov63 написа:От няколко дена забелязвам че, започнах да включвам по трудно на 3 ск. и то само когато преминавам от 4 ск. на 3 ск.. От 2ск. на 3ск. няма проблем включва идеално.Когато е в покой също няма проблем включа на3 ск.Това се получава само в движение и то не винаги,и е много неприятно особенно когато изпреварваш.Някакви идеи.
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
LEXUS - абе брат, кое масло НЕ СЕ сменя !?!? Кви ги говориш !?? Няма ръчна кутия, която да не се сменя маслото на 90хил.км ..... вярно че има много различни ментета, но има и истински масла дори на нашия пазар biggrin.gif
Проблема със скоростите си е нормален, за съжаление ..... малко калпави са скоростите за 1.4 д4д двигателя .... Юли, как караш бе брат, че да не ръгнеш 3-та - тя върви до 100 на 3-та .... Има оправия, по-лесна и по-безопасна от влизането на колата в оторизиран сервиз..... поне според мен де
Проблема със скоростите си е нормален, за съжаление ..... малко калпави са скоростите за 1.4 д4д двигателя .... Юли, как караш бе брат, че да не ръгнеш 3-та - тя върви до 100 на 3-та .... Има оправия, по-лесна и по-безопасна от влизането на колата в оторизиран сервиз..... поне според мен де

- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Написах да не го сменя, ако не пише в книжката. biggrin.gifMe4oKyX написа:LEXUS - абе брат, кое масло НЕ СЕ сменя !?!? Кви ги говориш !?? Няма ръчна кутия, която да не се сменя маслото на 90хил.км ..... вярно че има много различни ментета, но има и истински масла дори на нашия пазар biggrin.gif
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN