Как да повдигна задницата на Тойота корола, 1,6 комби , 99г.
Как да повдигна задницата на Тойота корола, 1,6 комби , 99г.
След като сложих газов инжекцион на местото на резервната гума, колата падна с два сантиметра на долу.Как може да я повдигна?
- iceman1234
- vs_hristov
Аз моята я вдигнах с подложки от лада нива има ги в 'ЕМ Комплект 33' за 4лв. двете,два вида са едните са с засек за пружината от едната страна,другите са равни от двете страни.Определено има ефект, вдигна се достатъчно,дори и натоварена никъде не ми е закачала отдолу в градски условия,дори се усмелявам да я карам спокойно и по не толко "грубите черни" пътища.Колата е Corolla E10 '94,не съм сигурен но мисля че пружините са същите размери,идеята я взех тук от форума до колкото помня(това беше преди година) някои я беше приложил на Corolla Е11 комби
......Things will happen while they can ........It's easy when you're Big in Japan.........
Колега,сменява ли пружините или остана със старите и ако си ги сменял какви взе понеже мойта предполагам е същата но 1,4-98г комби.Когато тръгнеме на път преди да почна да товаря я дърпам успоредно на тротоара добре,че са сложили теглича за дърпане отдоло та да подпре.Но лошо е че някога ме подпират и вратите когато седна.
- vs_hristov
Не задните пружини са ми оригиналните само с подложки е,а отпред ги смених с OBK от Euro 07(60 или 80лв. бяха),понеже едната ми беше стчупена по този начин се вдигна и предница но без подложки за сега съм много доволен
......Things will happen while they can ........It's easy when you're Big in Japan.........
Има ли логика,че при ниска задница предните гуми понякога трудно зацепват-боксува.И вярно ли е че с подложки возията става по-твърда.Както чувам,че след като отзад си сложил само подложки значи не оказват влияние на амортесьорите-не им трябва по-голяма дължина.Има ли начин да си определи дали са омекнали пружините.Дали да ги сменявам или да мина с амортесьори и подложки отзад.
Разбира се че се влошава сцеплението - добавил си поне 30кг зад задния мост - предницата ти на практика е олекнала. Аз имам 80кг метанови бутилки отзад, и макар че са максимално близо/над моста, проходимостта е влошена, затова искам да си взема свръхолекотена бутилка. А за возията, ами при мен с бутилките вози доста по-меко отколкото без тях, но карината няма нужда от повдигане на задницата, тя нормално е доста вирната...както и при авенсис 1, сега с тежестта отзад колата стои водоравно
... като я напълня с хора естествено "кляка"...ти с подложките реално натягаш пружините и ги правиш образно казано по-силни, та може и да ти подрусва повече от преди...а за омекване - нали затова слагаш подложките, като клекне и с подложките - тогава може да ги смениш пружините с по-корави и да не ползваш подложки.

-
Не съм съгласен че Карината е вирната отзад. Истината е че си е до екземпляр. При мен монтирах бутилката и всяко зареждане до горе си я смъква доволно отзад. За капак и нямам ниворегулиране на фаровете и получавам доволно ругатни и то с право.
Чудя се за нови пружини ако са на по прилична цена.
Чудя се за нови пружини ако са на по прилична цена.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
- vs_hristov
Да сугласен съм пружината се натяга с подложките,въпроса е да не се прекали.Когато ги слагах гледах да остане достатъчно ход на амортисиора това се вижда като я вдигнеш на крик реално съм отнел окло 4ри пръста от хода му а може още много повече да се разпъне.Противно и на моите очаквания обаче возията почти не се промени,но при скорост над 140 определено се усеща по голяма нестабилност.Да,варянта с нови пружии или пък някъкви по усилени(ако има такива) също е удачно решение,но и аз като колегата си казах сменявам амортисиорите и слагам подложки пък ако не ми хареса ще сменя пружините,но както вече написах за сега няма причина да пипам там,а като се замисля маи е минало повече от годиа от въпросния ремонт