Свръхолекотени бутилки/резервоари за метан

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
desotodorov

Свръхолекотени бутилки/резервоари за метан

Мнение от desotodorov » 25 Ное 2011 17:20

Ей го на, рових, рових, писах писма насам натам и в крайна сметка се оказа, че не мога да се сдобия с така желаната от мен свръхолекотена метанова бутилка...видовете такива бутилки са два - алуминий+карбон и стомана+карбон. Естествено - алуминиево карбоновата е по-лека...а цените им са идентични.
Производители на алуминкарбонови в Европа успях да открия http://www.ragasco.no/...фирмата е сериозна, прави резервоарите на Mercedes NGT...красота, писах си с мениджъра им за Европа - цената, която ми даде ме устройва....НО...минималната поръчка е 125 бутилки....нещо от сорта на 125к евро cool.gif
Производители на стоманокарбонови бутилки са небезизвестните италианци Faber...http://www.faber-italy.com/light/fra.htm
Писах им няколко пъти - без резултат, къФ съм аС да ги питам не дори за конкретна оферта а за техен дистрибутор..мхммхмх....те са си написали че минималното количество за което може да се замислят по въпроса е 225 броя...е...ядец.
Има една фирма в София http://www.avtometan.com/index.php?opti ... 30&lang=bg, те предлагат свръхолекотена бутилка 62лт на някаква френска фирма, но е стоманокарбонова (тежи 25кг)а и този литраж не ми върши добра работа...макар че литража не е от решаващо значение, само да не е повече от 90лт, всъщност оптимално 75-80лт.....А и цената им е, ами да кажем завишена спрямо това, което предлагат норвежците.
Намерих и един човек, който си е внесъл втора употреба от Америка...обаче нещо не ми се обади....с две думи - ядец, нЕма happy.gif
Имам голЕма молба към всички имащи общо и инфо. по въпроса, откъде мога да се снабдя със свръхолекотена бутилка, за предпочитане алумин+карбон да изкажат мненията си.
И хм... за да потвърдя предположенията на съмняващите се - да луд съм, (но не съм освидетелстван), и искам да си купя толкова скъп резервоар за метан. wacko.gif
А на отзовалите се благодаря предварително. smile.gif
Последно промяна от desotodorov на 25 Ное 2011 23:17, променено общо 1 път.

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 25 Ное 2011 21:44

На твое място бих попитал норвежците за някой е техен клиент, който предлага стоката на дребно...
Търговеца ще си сложи своето, но и ще ти продаде единична бутилка...
Нямат причина да откажат такава информация...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

desotodorov

Мнение от desotodorov » 25 Ное 2011 23:25

Mercedes Benz... biggrin.gif, по-точно DAG...имал съм работа с тях, дръвници са...няма да се навият happy.gif.... Прав си не се бях сетил да попитам за такова нещо, а и мениджъра за източна Европа не се сети...напълно го разбирам - хората мислят глобално, а не на дребно...ми, ще му пиша в Понеделник, с риск да го разсърдя и да ми тегли една мощна викингска happy.gif...макар че едва ли - доста разбран и отзивчив е човека. Но и не спирам да търся мнението на още колеги cool.gif

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 29 Ное 2011 18:45

при цена на едро 1000 euro , не очаквай да стигне при теб на по малко от 2000 euro wink.gif
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

Публикувай отговор