6.30-7.00 или 8.00-10.00 хич не зависи от водача, а от задрастванията biggrin.gifnikolov22 написа:от няколко дена съм на една нова работа и карам сутрин около 6,30-7
вечер късно и искам да кажа че все едно си купих друга кола разхода пада драстично така че всичко май зависи от водача, маршрута,стила на каране и тн.
[Разход на гориво] - Обща тема - потребителски данни за всички модели
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Абе кви са тия разходи? Аз под 10-11 градско не падам на Авенсиса.
Явно от номера на обувката (46 в моя случай). Нема 6, нема 8 ч, все тая е. Извънградско го докарвам до към 6 някъде (за сведение, жената го докарва на 4,5, ама е с 36 номер). Явно и Веско е с големи краци biggrin.gif
Явно от номера на обувката (46 в моя случай). Нема 6, нема 8 ч, все тая е. Извънградско го докарвам до към 6 някъде (за сведение, жената го докарва на 4,5, ама е с 36 номер). Явно и Веско е с големи краци biggrin.gif
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
само 42... ма явно е достатъчно. biggrin.gif Добре че и още някой мисли като мен, че започнах да мисля че съм с най-големит и тежки обувки biggrin.gifTATI написа:Абе кви са тия разходи? Аз под 10-11 градско не падам на Авенсиса.
- Not_active_user_1
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Prius ми е любимата кола! Високотехнологична,удобна, тиха и здрава, вътре е с уникално табло, отвън също много ми харесва, Led стоповете също са много модерни. Прекрасен автомобил. И разход 3.3/4.0/100км. е недостижим от друга кола. Приус е технологично бижу.
А сега японците ще представят и една идея по-малък Приус - Prius C, който ще бъде с разход около 2.5/100км. Какво повече да иска човек в този сегмент.
Поздрави, колега prius 3.
А сега японците ще представят и една идея по-малък Приус - Prius C, който ще бъде с разход около 2.5/100км. Какво повече да иска човек в този сегмент.

TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
И повече от безпроблемна. Много по-безпроблемна от дизелови дюзи или турбина! Но при дизела никой не казва- абе турбината е скъпа. biggrin.gifbg20010 написа:Борд компютъра лъже на всички автомобили , за приуса са съм склонен да вярвам ,че се доближава до истинатата ,защото е хибрид , но там пък батерията е повече от скъпа .
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
-
- Not_active_user_1
Дай Боже всеки му!LEXUS написа:Prius ми е любимата кола! Високотехнологична,удобна, тиха и здрава, вътре е с уникално табло, отвън също много ми харесва, Led стоповете също са много модерни. Прекрасен автомобил. И разход 3.3/4.0/100км. е недостижим от друга кола. Приус е технологично бижу.

За колата бих казал само две думи цитирайки те: „технологично бижу“.

Относно Prius C съм го заплюл вече за жената, че и е време да си сменя колата. Ще изчакам първо да излезе и да видя какви ще са отзивите и първите тестове, та тогава живот и здраве.

- Not_active_user_1
Около 0,2-0,3 л. е грешката на Приуса, като засека от пълен на пълен резервоар.bg20010 написа:Борд компютъра лъже на всички автомобили , за приуса са съм склонен да вярвам ,че се доближава до истинатата ,защото е хибрид , но там пък батерията е повече от скъпа .
Относно батериите, то те може да се каже, че май са една от най-безпроблемните части на колата. Има таксита на над 500 хил.км., които са си с оригиналните батерии работещи безупречно и нямащи индикации за смяна.

- Not_active_user_1
Определено този разход ми се струва доста нисък имайки предвид, че повече от половината километри са направени на магистрала където едва ли си карал с по-малко от 120-130 км/ч.dobatadobrev написа:Нормално ли е по борд комп. да се получи резултат 4.0 разход само извънградско средна скорост 57 като са изминати 1200 км (200+500+500)повече от половината на аутобан с гориво и пътуване в България .Или да търся проблем в резултатите и колата Корола 2.0 Д4-Д 90 2003
Направи си засечка на разхода, като напълниш 2 пъти резервоара до горе и изчислиш колко ти е разхода. По-точен от този метод няма. Пълненето на резервоара го прави САМ! Пълни, не докато изключи пищова, а докато се напълни до гърловината. Изчаквай по малко, защото дизела много се пени и пак и пак... Случвало ми се е при първото изключване на пищова и последващото допълване да налея още 5 л. в резервоара.

днес карах извънградско около 300 км със скорост до 120 на нормален път и до 140 на магистралата и закова на 6/100, от друга страна - карах после около 15 км градско в София и беше 6.5 ????? ако може някой да ми обясни .... то верно , че София е празна ама.... също верно че съм още на 1500 км и явно не е разработена колата...