Проблем с изключване на 1ва скорост!

mlb

Проблем с изключване на 1ва скорост!

Мнение от mlb » 24 Ное 2011 12:37

Здравейте колеги, отскоро се сдобих с един Авенсис 2001 г. бензин и забелязвам следния проблем:
Понякога, да кажем в 15-20% от случаите имам проблем с изключването от 1ва скорост. Когато колата е в покой, няма никакъв проблем с това. Прави го само като е в движение, само при изключването и само на 1ва предавка. Иначе скоростите си влизат перфектно, съединителя мисля, че е наред. Ако някой е имар подобен проблем или идея от какво може да е това, ще съм благодарен на съвети.

mlb

Re: Проблем с изключване на 1ва скорост!

Мнение от mlb » 24 Ное 2011 12:46

mlb написа:Здравейте колеги, отскоро се сдобих с един Авенсис 2001 г. бензин и забелязвам следния проблем:
Понякога, да кажем в 15-20% от случаите имам проблем с изключването от 1ва скорост. Когато колата е в покой, няма никакъв проблем с това. Прави го само като е в движение, само при изключването и само на 1ва предавка. Иначе скоростите си влизат перфектно, съединителя мисля, че е наред. Ако някой е имал подобен проблем или идея от какво може да е това, ще съм благодарен на съвети.
Само да поясня, че проблемът се изразява в това, че като изключвам от 1ва са необходими сериозни усилия. Все едно се мъча да отделя добре сцепени зъбни предавки, напъвам, напъвам и изведнъж отцепват

mlb

Мнение от mlb » 24 Ное 2011 12:48

Petar написа:Дай малко повече подробности какво точно става че не може да изключиш от скорост трудно изключва или въобще не може да изключиш на 1-ва скорост
Благодаря за интереса, просто трудно изключва - необходими са доста усилия. Мъча се да намеря някаква зависимост /примерно при изключване на ниски или високи обороти/, но засега не мога.

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 24 Ное 2011 15:46

Ако неси сменял маслото на скоростната кутия пробвай първо него да смениш

mlb

Мнение от mlb » 24 Ное 2011 16:52

Petar написа:Ако неси сменял маслото на скоростната кутия пробвай първо него да смениш
Сменяно е, мисля, че е най-лошият вариант - зъбната предавка на скоростите за 1вата. Просто преди да предприема действия се надявам някой, който е имал подобен проблем да потвърди или да отхвърли това предположение

mafiota

Мнение от mafiota » 24 Ное 2011 17:01

колега,
ако желаеш прегледай моята тема, проблемът е 1:1 !

http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t=16158

mlb

Мнение от mlb » 24 Ное 2011 20:32

mafiota написа:колега,
ако желаеш прегледай моята тема, проблемът е 1:1 !

http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t=16158

blagodaria kolega, no ne se razbra kakvo se e slu4ilo i koe se e okazalo problema. Shte sum blagodaren na info

Аватар
Vokil
Обратна връзка:

Мнение от Vokil » 24 Ное 2011 21:40

Да не ти увлича съединителя ако увлича колата прави точно така.
Човек и добре да живее умира .......

mlb

Мнение от mlb » 25 Ное 2011 09:22

Vokil написа:Да не ти увлича съединителя ако увлича колата прави точно така.
Какво се разбира под "увличане" и как се оправя то, а и защо го прави само на 1ва? Ако под увличане се разбира съединителя да не отцепва - не е това. Когато го натисна на 1ва ясно се усеща, че скоростите са отделени от мотора, но въпреки това 1вата не излиза.

Аватар
Vokil
Обратна връзка:

Мнение от Vokil » 25 Ное 2011 19:42

Значи има макар и малък шанс да не са настроени добре жилата
може да се пробваш да я изключваш директно от избирача на кутията докато някой друг държи съединителя натиснат. А при изгасен двигател лесно ли се включва и изключва 1-вата ?

mlb

Мнение от mlb » 26 Ное 2011 23:02

Vokil написа:Значи има макар и малък шанс да не са настроени добре жилата
може да се пробваш да я изключваш директно от избирача на кутията докато някой друг държи съединителя натиснат. А при изгасен двигател лесно ли се включва и изключва 1-вата ?
При изгасен двигател няма никакви проблеми. Казваш, че има малък шанс да е от жилата, а какъв е според теб големият % вероятност? Кое ти се струва най-вероятно?

Аватар
Vokil
Обратна връзка:

Мнение от Vokil » 02 Дек 2011 21:58

Или съединителя все пак не отцепва добре хм което поражда следващия въпрос като е спряна колата двигателя работи и съединителя е натиснат пак ли не отцепва ?Тоест имали разлика като си спрял и като се движиш ?

mlb

Мнение от mlb » 11 Дек 2011 22:18

Vokil написа:Или съединителя все пак не отцепва добре хм което поражда следващия въпрос като е спряна колата двигателя работи и съединителя е натиснат пак ли не отцепва ?Тоест имали разлика като си спрял и като се движиш ?
При спряна кола изключва перфектно, без значение дали мотора работи или не. Просто понякога, да кажем в 10% от случите има проблем с изключването само на 1ва скорост. Мисля, че си отцепва и единственото, което ме кара да заподозра и съединителя /въпреки че съм почти убеден, че вината не е от него/, е че като потеглям на задна скорост се чува някакъв шум - все едно гумите опират в ламарина. Това пък обаче го прави само на заден ход. Въобще много странна работа, предполагах, че случаят ми е по-масов и някой ще каже как е оправил този проблем.
П.С. съединителя е оригиналния /не мисля така защото някой хитрец-продавач ме е убедил/, убеден съм в това и е 65 000 км.

Публикувай отговор