Auris 2.0 D4D - дали си заслужава?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 21 Ное 2011 13:56

gicho написа:Ех, колко наивност има по този свят...
Като чуете че на корола пластмасите се разлагали за 3 години и си чупите кръстовете да се кланяте на японската сила, ама че сума ти и мерцедеси от 90-те години са изгорели от наложените изисквания за биоразградими материали за изолацията - е, те са боклуци, как са могли да не се сетят, а?
На деу-тата дето им се измиваше боята първата година поради калпава технология за водоразтворима боя никой няма да каже хвалба, нали?

Има си един лаф - колкото пари дадеш за едно нещо, толкова работа ще ти върши. Хубави коли за малко пари НЯМА!
По-скоро умни хора с малко четенe няма,както го доказваш ти.

Отвори сега германските технически прегледи резултатите и ми обясни защо все колите на Тойота са първи по здравина в класовете си!

Темата беше,че Голф и А3 нямат кожени табла или тапицерии,докато Деу Ланос и Хюндай Лантра имаха кожени тапицерии .

За разградимите пластмаси- Отново ти е малко четенето,а голяма устата. Човека ТРЯБВА да може да чете, да мисли какво чете и тогава да коментира прочетеното, в случая моето писание.!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Понеже си бавнозагряващ, но два пъти по-нахален, ти цитирам:
LEXUS написа:Ауу, доста си заблуден, а и доста невеж. Тойота именно е производителят,който залага на модерните пластмаси и други материали с цел пълно рециклиране след приключване на експлоатацията на автомобила,което ,ако правеха повечето фирми, щеше да има и по-голямо ползотворно влияние върху околната среда.
Действително в повечето модели на Тойота се ползват рециклируеми/ не рециклирани!/ пластмаси на 90%, в Приус примерно има тапицерии от водорасли след спец.преработка-примерно такава е тапицерията в багажника. В Корола и други модели броните са от специална полимерна материя,която също минимизира замърсяването.
Вместо да се смееш и да ставаш ти за смях с невежеството си, по-добре първо чети,след това се смей!
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 21 Ное 2011 14:01

А ето какво сочат задължителните германски технически прегледи. Според германските инженери и технически лица на-здравите автомобили са Тойота, въпреки че не са най-скъпи!

http://www.avtorevu.com/avto-novini/212-tuv-toyota

При това колите на Тойота са най-здрави във всички класове и възрастови категории.

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 21 Ное 2011 14:04

gicho написа: И още по-ясно - някой като ти заговори за екология, да знаеш че ти пробутва нещо маломерно, или нещо дето ще ти излезе после през ... гърба.
Ааа, така ли? А тези,които не ти говорят за екология ти пробутват нещо, което откъде ти излиза?
gicho написа:Ако тойота бяха толкова загрижени за природата, първо щяха да си оправят масларските изпълнения. Бая стотици тонове масло горница им се водят на сметката... laugh.gif
Масларските изпълнения са ги оправили с удължена гаранция за засегнатите коли.
Защо фолксвагенчетата не си оправиха пукащите си глави на дизелите, разбитите помпи-дюзи? Защо Алди не си оправиха масларския 1.8Т двигател? Нали са коли за повече пари, а ти излизат не през гърба, а през петите!
Последно промяна от LEXUS на 21 Ное 2011 14:10, променено общо 1 път.

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 21 Ное 2011 14:07

Scott написа:
muf написа:Качеството на колите се оценява обективно от JD Power и всеки може да види къде са VW. Тойота и др.
Интересно че споменаваш JD Power. Сигурно с LEXUS гледате нЕкое друго. Ето резултатите за 2011 (Голф и Аурис)
Изображение
http://www.whatcar.com/car-news/jd-powe ... ner/257096
Хубава таблица, само да разберем как най-здравите автомобили са Хюндай и 30 ,Волво, Рено Мега и Ситроен Ц4. Нали разбираш,че е брутално да се твърди,че тези коли са с най-висока механическа издръжливост.

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 21 Ное 2011 14:20

vessonik написа:
Колеги, моля четете правилно! Оше веднъж казвам, че:
1. Моделите за Америка са доста по-различни от произведените за Европа и там се котират все още коли от класа на сегашната Корола, Ауди 4 и нагоре, Авенсис (макар, че той не се продава и т.н.) Продават се по-голямите, тип лимузина. Модели като Голф, Аурис, i30 и други са все още рядкост. Затова предложих да не се коментира американския пазар!
Колега, ти още не си разбрал,че Корола не е в класа на А4. В класа на А4 е авенсис. Корола е седан версията на Аурис=Голф.
Затова не виждам какъв ти аргументът да изключим американския пазар. Та на американския паазар компактните коли като Корола,Сивик са много продавани!
vessonik написа:2. Въпреки, че във втория си пост подчертах, че непиша за естествена кожа, отново говорите за лукс автомобили от класа на Лексус и т.н.
Кой изобщо говори за естествена или узкуствена кожа.- АУДИ А3,НИТО ГОЛФ ИМАТ ЕСТЕСТВЕНА ИЛИ ИЗКУСТВЕНА КОЖА ПО ТАБЛОТО ИЛИ ТАПИЦЕРИИТЕ ОСВЕН В НАЙ-ВИСОКО НИВО НА ОБОРУДВАНЕ.СЪЩОТО Е И С АУРИС! докато преди години Деу Ланос,Хюндай Лантра предлагаха кожа в ъв всяко ниво на оборудване!
vessonik написа:3. Който не вярва може лично да се убеди - предложете Тойота произведена 1996г., задължително да не е пребоядисвана и съм готов да се сравни с въпросния Голф 3. По него нищо не е ремонтирано (купе, ходова част и двигател) с изключение на обичайни консумативи като: съединител, спирачки, водна помпа, ремъци, свещи и т.н. Включително е с оригиналните амортисьори, нищо, че задните вече са за смяна. Няма едно място с избила ръжда! Ръжди избиват там, където ламарините е пипнал български майстор. Трябва да се пише във форума обективно, без да се приема тона като остър и без пристрастия, моля. Аз предлагам обективно сравнение... Аз ще помоля и приятеля си да докара Ауриса със скърцащата жабка и обелените сребърни орнаменти.
Аз имам приятел с Ауди А6 със скърцаща жабка,много скъцаща!!! А6!!!! и олюпена кожа на скоростите!!!! Знаеш ли колко повече струва А6?

За голфа ти- 1996 година не е много стара кола. Та старата ми Корола е 1987 година с оригинална ходова част на 250000 км. Нито накрайници,нито водна помпи.... Водна помпа ???? Та на Тойота да смениш водна помпа преди 300 000км. аз трудно бих повярвал!
На королата са й сменени само амортисъорите. И термостат.
По-здрава кола няма къде да се намери. Единственото е ,че ръждясва, това е вярно. Но се прави лесно. Важното е ,че колата е здрава и само сипвам бензин,палиш и караш. А за вървенето голфа ти ще остане в точка ако е до 1.8. :thumbsup:
Оригинална боя ,разбира се, защо да не е оригинална, освен по детайлите,които са правени-калници. Колата ми е на 25 години и не съм сменил 1 болт по нея.Така че по-добре по-леко го раздавай с голфчето.

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 21 Ное 2011 14:24

Scott написа:
muf написа:И те така, по-качествени, по-здрави и поевтини. Гаранция 5 години... за това си взех Корола, а не Джета.
Кво го топли колегата дето ще си купува Европейски Аурис, че Тойота според Американски критерии като цяло били качествени? Що не вземете да извадите и скритото оръжие - Лексъс, те пък са на първо място. Ама Ауриса не е Лексъс ... и със сигурност не е толкова надежден и хубав, колкото се опитвате да го изкарате от криворазбрано фенство :whistle:
Що криворазбрано бе, германците го казват! Не аз.

ace

Мнение от ace » 21 Ное 2011 19:57

Много обичам да чета на Lexus постовете :) браво за нервите и подробното писане! :thumbsup:

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 21 Ное 2011 20:04

LEXUS написа: Нали разбираш,че е брутално да се твърди,че тези коли са с най-висока механическа издръжливост.
Брутално или не, това е JD Power ... източник, който ти досега смяташе за достоверен.

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 21 Ное 2011 20:13

Аз смятам доста източници за достоверни, но, за разлика от теб, съпоставям информацията и тогава си правя изводи, докато ти бързаш да постнеш първия,който ти хареса, само за това,че там Тойота не е първа, та дори първо да е Рено и Ситроен. Избягваш изводите след това.
Фолксваген Голф никога не е бил на нивото на Тойота Корола и не е. Корола винаги е била по-напред- и като здравина, и като техника, и като задоволство от потребителите.

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 21 Ное 2011 20:17

ace написа:Много обичам да чета на Lexus постовете :) браво за нервите и подробното писане! :thumbsup:
:thumbsup:

Аватар
KiLLeR

Мнение от KiLLeR » 21 Ное 2011 20:26

Абе като не ви харесват Тойотите подарете ги на някого, отървете се от тях, разкарайте ги и си вземете хубави, издържливи, безпроблемни немски машини.
Щото ми писна всяко второ мнение от хора, членове на форума, предполагащо се, че притежават или поне карат тойоти дрънкащи глупости! Който не е доволен и не му отърва сменя марката, модела, годината...плюете си собствените коли без да имате обективно мнение...
Разбирам форума да прелива от недоволни и проблемни коли...ама тогава ще си хвалите колко сте доволни нали? :censored: Браво на Лексус, че понякога дори и субективно продължава да защитава марката. Но в случая е съвсем прав, и човек, който има наблюдения над собствената си кола ви го каза ама вие пак......

Никой да не го приема лично, просто ми писна от безпочвени дрънканици.
Toyota Avensis D4D 2001

Изображение

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 21 Ное 2011 20:37

KiLLeR, много добре го каза....

Айде стига толкова...

Заключено