Джанти 16 цола на Карина Е 4АФЕ?
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 111 пъти
Джанти 16 цола на Карина Е 4АФЕ?
Колеги, какво ви е мнението, решил съм да карам лятото с 195/55/16 или 205/50/16. Знам, че офсета на джантите трябва да е 40-45 при ширина на джантата 6 инча, ако е 7 инча вече не знам как ще намеря офсет над 50, затова джантите, които мисля да сложа ще са най-вероятно стоманени от авенсис или лети от селика(като тези на снимката).
В момента съм с 195/60/15 зимни и летни.
В момента съм с 195/60/15 зимни и летни.
- Прикачени файлове
-
- Toyota Celica 16 inch.jpg (77.55 KiB) Преглеждано 1382 пъти
Carina E 4AFE LB 1992
- iceman1234
Обратно - от ЕТ45, трябва да минеш или на същото или на по-малко ЕТ, за да започнат да излизат навън - иначе, при по-широки гуми - ще започнат да опират вътре по подкалници и т.н. Отделно пък по-широките могат да опират и отзад по веждите, като седнат 1-2ма човека.
Макар че, то при 195 - 205 ... май, май, няма да имаш толкова проблеми. Вече на 215 - 225 със сигурност, ще има особености!
Реално, на калкулатор 195/55 Р16 идат +6мм диаметър, а 205/50 Р16 -4мм - спрямо сегашния ти размер, което си е в допустимия диапазон и за разлика във височината, и като разлики в показанието на скоростомера (ще е малко, за да му се обръща внимание - около 1км/ч разлика при скорост от 100км/ч). Така че, си търси джанти със същото ЕТ 45 най-добре. За гумите - посочил си 2 не толкова срещани размера - което веднага предполага - по-скъпи и трудни за намиране. Масовата 16ка е 205/55Р16, но тя ти идва с мааалко по-голяма разлика (+17мм) от текущите, но пак не е критично, само да не вземе да опира ...
Макар че, то при 195 - 205 ... май, май, няма да имаш толкова проблеми. Вече на 215 - 225 със сигурност, ще има особености!

Реално, на калкулатор 195/55 Р16 идат +6мм диаметър, а 205/50 Р16 -4мм - спрямо сегашния ти размер, което си е в допустимия диапазон и за разлика във височината, и като разлики в показанието на скоростомера (ще е малко, за да му се обръща внимание - около 1км/ч разлика при скорост от 100км/ч). Така че, си търси джанти със същото ЕТ 45 най-добре. За гумите - посочил си 2 не толкова срещани размера - което веднага предполага - по-скъпи и трудни за намиране. Масовата 16ка е 205/55Р16, но тя ти идва с мааалко по-голяма разлика (+17мм) от текущите, но пак не е критично, само да не вземе да опира ...
D4D & シビック 

- iceman1234
- max-2
iceman1234, благодаря за мненията. Не се бях сетил че може да опре от вътрешната страна, затова гонех точното положение отвън на гумата, заради веждите.
17-ки мисля са много, то почти няма гума. Не гоня визия, искам 16-ки, защото 15 цола няма хубави гуми вече, на мишлен има само енерджи, по гумаджийниците също 15-ки с по нов ДОТ няма. Не ми се купуват пак нови гуми защото не карам много и не мога да ги изтъркам преди да остареят... Та за лятото искам втора ръка, а за зимата нови.
17-ки мисля са много, то почти няма гума. Не гоня визия, искам 16-ки, защото 15 цола няма хубави гуми вече, на мишлен има само енерджи, по гумаджийниците също 15-ки с по нов ДОТ няма. Не ми се купуват пак нови гуми защото не карам много и не мога да ги изтъркам преди да остареят... Та за лятото искам втора ръка, а за зимата нови.

Carina E 4AFE LB 1992
- iceman1234
Добре си се насочил. Със 17ка - става голяма тръскачка, и както каза - почти няма гума - и след всяка втора дупка - изправяне на джанти ... Не е хава. Перфектния вариант - да вземеш от някой, за тест да видиш как ще си, за опиране, возия и т.н. Аз все още съм за 205/55 Р16 като размер, достатъчно високи - но не прекалено, както би било някое 60 или 65, и не ниски както 45 или 50.
D4D & シビック 

-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
Тъй и тъй се разговорихте за резонанс...
Искам да помоля Uncle Dido за съвет какво да търся като решение за моята карина.
Преди време ми махнаха катализатора и сложиха резонансно гърне, но вече почна да ме нерви, защото също както при max-2 има доста вибрация от 2500 до 3000 оборота.
Моля, посъветвайте ме за трайно и тихо решение. Какво да търся по "майсторите", защото чак до Софя няма как да дойда. Вариантите са ми Хасково, Пловдив, Стара Загора - в този регион.
Искам да помоля Uncle Dido за съвет какво да търся като решение за моята карина.
Преди време ми махнаха катализатора и сложиха резонансно гърне, но вече почна да ме нерви, защото също както при max-2 има доста вибрация от 2500 до 3000 оборота.
Моля, посъветвайте ме за трайно и тихо решение. Какво да търся по "майсторите", защото чак до Софя няма как да дойда. Вариантите са ми Хасково, Пловдив, Стара Загора - в този регион.
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мишлен Енерджи да не ги мислиш за хубава гумаmax-2 написа:...защото 15 цола няма хубави гуми вече, на мишлен има само енерджи, ...

Това е гума изтъкана от компромиси за да е хем на добра цена, хем горивоспестяваща и все пак да върши някаква работа...

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- max-2
zi_zi_top написа:Мишлен Енерджи да не ги мислиш за хубава гумаmax-2 написа:...защото 15 цола няма хубави гуми вече, на мишлен има само енерджи, ...![]()
Това е гума изтъкана от компромиси за да е хем на добра цена, хем горивоспестяваща и все пак да върши някаква работа...
Аз затова искам 16-ки, за да не слагам енерджи. biggrin.gif
Искам primacy.
Carina E 4AFE LB 1992