LEXUS написа:nowyaris написа:Пък за Голф-3 да не съм чул,че е качествен.Това е най-калпавия Голф от всичките шест генерации.
biggrin.gif Това е точно така. Не исках пак да пиша, но ето,че се навих biggrin.gif Действително 3-ката е най-некачественият Голф. Имат много технически проблеми и доста ръждясват. Но нека оставим колегата на спокойствие,защото доста остър стана диалога.
Аз мога да добавя съвсем в светлината на обективността,че Хюндай Лантра целият му интериор е кожа от 96-та година. Както и Деу Ланос. Как ти се виждат те,колега весоник. Голф и Ауди нямат кожа освен в най-горното и скъпо ниво на оборудване. Така е и при Аурис.
От гледна точка на пластмасите, това си има цел и я обясних преди.
И говоря ТОЧНО ЗА КЛАСА. Lexus CT 200h е точно в класа на Ауди А3, но е с много по-добри материали и шита естествена кожа по ТАБЛОТО дори.
Това го няма в никое Ауди А3 или Голф.
И в крайна сметка защо да оставим пазара в САЩ? Та,както казах, това е независим пазар и за немци , и за японци. Не е коректно да гледаме домашния европейски пазар на Фолксваген-Европа.
Голф,както и Ауди А3 са много,много далеч от надеждността на Аурис или Корола. По отношение на интериора е въпрос на вкус и приоритети.
Тойота има екологични приоритети и това да продава много продукт за разумна цена.
Фолксваген има други приоритети- стари неекологични технологии, продавани на висока цена.
Дали таблата и тапицериите са им качествени, всеки има своя вкус и виждане. Аз примерно смятам,че от висококачествена материя е само таблото на А3, но не на Голф. Голф има стандартно табло или може би малко над стандарт. Но такова, та дори по-качествено е на новия Меган примерно. Хюндай i30 да не би да е с по-некачествено табло от Голф6? Доколко таблото кара колата е друг въпрос. Но Голф и Ауди А3 не са и не са били с кожени нито табла,нито тапицерии , освен в най-високо ниво на оборудване, и то само тапицеии. Кожени табла никога не са имали и нямат!
Относно цените- Тойота определено също държи цена!
Колеги, моля четете правилно! Оше веднъж казвам, че:
1. Моделите за Америка са
доста по-различни от произведените за Европа и там се котират все още коли от класа на сегашната Корола, Ауди 4 и нагоре, Авенсис (макар, че той не се продава и т.н.) Продават се по-голямите, тип лимузина. Модели като Голф, Аурис, i30 и други са все още рядкост. Затова предложих да не се коментира американския пазар!
2. Въпреки, че във втория си пост подчертах, че непиша за естествена кожа, отново говорите за лукс автомобили от класа на Лексус и т.н.
3. Който не вярва може лично да се убеди - предложете Тойота произведена 1996г.,
задължително да не е пребоядисвана и съм готов да се сравни с въпросния Голф 3. По него нищо не е ремонтирано (купе, ходова част и двигател) с изключение на обичайни консумативи като: съединител, спирачки, водна помпа, ремъци, свещи и т.н. Включително е с оригиналните амортисьори, нищо, че задните вече са за смяна.
Няма едно място с избила ръжда! Ръжди избиват там, където ламарините е пипнал български майстор. Трябва да се пише във форума обективно, без да се приема тона като остър и без пристрастия, моля. Аз предлагам обективно сравнение... Аз ще помоля и приятеля си да докара Ауриса със скърцащата жабка и обелените сребърни орнаменти.
Toyota Avensis T 25, 2.0 D4D, 1AD-FTV, 126 к.с.