Toyota Avensis 2004 1.8 vvti
-
Toyota Avensis 2004 1.8 vvti
Здравейте на всички!
Харесал съм една Тойота Авенсис от 2005 година, с двигател бензи 1.8 за купуване. Имам няколко въпроса:
1. Какви са ви впечатленията от този двигател и въобще от Авенсис 2 (до сега не съм карал Тойота). Какъв е горе-долу средният разход на гориво? По книжка ми е ясен. Смятам да я карам предимно на извъградско.
2. Колко струва поддръжката на колата с такъв двигател? Има ли достатъчно магазини за части и качествени сервизи? Официалният предполагам е доста скъп.
3. Какви са най-честите проблеми на колата?
4. Какво най-много ви харесва в колата?
Благодаря предварително на всички!
Харесал съм една Тойота Авенсис от 2005 година, с двигател бензи 1.8 за купуване. Имам няколко въпроса:
1. Какви са ви впечатленията от този двигател и въобще от Авенсис 2 (до сега не съм карал Тойота). Какъв е горе-долу средният разход на гориво? По книжка ми е ясен. Смятам да я карам предимно на извъградско.
2. Колко струва поддръжката на колата с такъв двигател? Има ли достатъчно магазини за части и качествени сервизи? Официалният предполагам е доста скъп.
3. Какви са най-честите проблеми на колата?
4. Какво най-много ви харесва в колата?
Благодаря предварително на всички!
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Re: Toyota Avensis 2004 1.8 vvti
Този автомобил е перфектен и за това.kaloyan8510 написа: Смятам да я карам предимно на извъградско.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
-
- Получена благодарност: 1 път
Колега,
имал съм възможността да карам Авенсис II 1.8 VVTi (2005).
Накратко:
+ удобно купе за водача и пътниците
+ добри материали в интериора
+ прилична звукоизолация
+ леко твърда но хубава возия
+ прилично озвучаване
+ да кажем икономичен
- малко шумен двигател
- слаби фарове (да ме извиняват японците но и във фейслифта дори и ксенона не е добър. Лично мнение !)
- някои автомобили имат дефектни гумени изолации на вратите, които се подменяха гаранционно (страхотен шум при висока скорост)
- гаранционна подмяна на рейка
- пипа маслото (но от смяна до смяна с прилично каране е ОК)
- малко склоност за презавиване при висока скорост
- при силен страничен вятър се усеща "залюляване"
Препоръчително е да го погледнат в ТМ Ауто и видят сервизната история, както и цялостен оглед на автомобила.
Хубав семеен седан предназначен за спокойни улегнали хора biggrin.gif
Успех !
имал съм възможността да карам Авенсис II 1.8 VVTi (2005).
Накратко:
+ удобно купе за водача и пътниците
+ добри материали в интериора
+ прилична звукоизолация
+ леко твърда но хубава возия
+ прилично озвучаване
+ да кажем икономичен
- малко шумен двигател
- слаби фарове (да ме извиняват японците но и във фейслифта дори и ксенона не е добър. Лично мнение !)
- някои автомобили имат дефектни гумени изолации на вратите, които се подменяха гаранционно (страхотен шум при висока скорост)
- гаранционна подмяна на рейка
- пипа маслото (но от смяна до смяна с прилично каране е ОК)
- малко склоност за презавиване при висока скорост
- при силен страничен вятър се усеща "залюляване"
Препоръчително е да го погледнат в ТМ Ауто и видят сервизната история, както и цялостен оглед на автомобила.
Хубав семеен седан предназначен за спокойни улегнали хора biggrin.gif
Успех !
имам такъв автомобил от 1 година карам на газ разход в града 10.5-11 зимата 12
ивън града лятото 9 не съм от много спокойните шоьори натискам педала предполагам може да харчи и по добре, наистина пипа масло ама аз си карам със пълна синтетика и това е. конфортно вози наистина малко твърдо озвучаването е ок, климататр. е 6. консумативите не знам кви при са още освен филтъра на климатика 20 кинта. мисля че това е един конфортен семеен автомобил според мен двигател 1.8 със 130 коня за това купе са малко ама вече возя две деца и не ми се бърза толкоз biggrin.gif Поздрави и успех с покупката.
ивън града лятото 9 не съм от много спокойните шоьори натискам педала предполагам може да харчи и по добре, наистина пипа масло ама аз си карам със пълна синтетика и това е. конфортно вози наистина малко твърдо озвучаването е ок, климататр. е 6. консумативите не знам кви при са още освен филтъра на климатика 20 кинта. мисля че това е един конфортен семеен автомобил според мен двигател 1.8 със 130 коня за това купе са малко ама вече возя две деца и не ми се бърза толкоз biggrin.gif Поздрави и успех с покупката.
Все пак никой не казва какви са цените за обслужване и ремонти. Дайте цени например на съединител, дискове и накладки, ремъци и ролки, амортисьори, и каквото още сте правили.
Аз също съм се насочил към този двигател и ме интересува колко скъпо е скъпото поддържане на Тойота.
Предварително благодаря.
Аз също съм се насочил към този двигател и ме интересува колко скъпо е скъпото поддържане на Тойота.
Предварително благодаря.

- iceman1234
- iceman1234
оф извинявам се газ.... там разходите не са ми ясни много както и метаните, че то с тия цени на газа май не е вече супер изгодно като преди ?
не са ами особено за България, аз повече не посмях щото имаше странно скърцане от колата ....имам един колега не знам как успя с 240 (но др кола) да стигне до Пловдив... разхода май беше 40/100 а и тия дупки и смотани пътища....
не са ами особено за България, аз повече не посмях щото имаше странно скърцане от колата ....имам един колега не знам как успя с 240 (но др кола) да стигне до Пловдив... разхода май беше 40/100 а и тия дупки и смотани пътища....