термостат Корола е12
-
- Автомобил: Ford Kuga 2.5 hybrid, 2025
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
термостат Корола е12
здр колеги,
имам следните запитвания:
-как се разбира дали термостата е развален/частично развален?
-Видях, че антифриза вече е на почти на долната граница, това влияе ли толкова много на термостата и съответно на оборотите на колата?
мерси предварително.
П.С. какъв антифриз бихте ми препоръчали?
имам следните запитвания:
-как се разбира дали термостата е развален/частично развален?
-Видях, че антифриза вече е на почти на долната граница, това влияе ли толкова много на термостата и съответно на оборотите на колата?
мерси предварително.
П.С. какъв антифриз бихте ми препоръчали?
- iceman1234
Малко в грешен раздел си боднал въпросите, но нищо де. Някой модератор сигурно ще я премести.
Та термостата се усеща, че е повреден по поведението на стрелката на температурата на водата. Ако ти загрява бавно, ако ти истива, като излезнеш на извънградско от загряла кола, ако вземе да прегрява .. И такива - нетипични поведения на температурата на водата. Ако имаш съмнения за него - по-добре го смени, трябва да е около 30лв за повечето модели.
За нивото, долей си. Докато не падне доста нивото - няма да имаш реакция, но след това - ще има, като почнат температурните датчици да изсъхват и да не отчитат правилно ..
За марка антифриз - немога да ти препоръчам.
Та термостата се усеща, че е повреден по поведението на стрелката на температурата на водата. Ако ти загрява бавно, ако ти истива, като излезнеш на извънградско от загряла кола, ако вземе да прегрява .. И такива - нетипични поведения на температурата на водата. Ако имаш съмнения за него - по-добре го смени, трябва да е около 30лв за повечето модели.
За нивото, долей си. Докато не падне доста нивото - няма да имаш реакция, но след това - ще има, като почнат температурните датчици да изсъхват и да не отчитат правилно ..
За марка антифриз - немога да ти препоръчам.
D4D & シビック 

- iceman1234
термостат корола е12
здр. колега ,аз си смених сам антифриза на моята корола д4д. относно антифриза купи си от този на тойота longlife/червен на цвят/ с много добри смазочни к-ва и 5год. срок на експлоатация ,а относно стрелката,точно там трябва да бъде при изправен термостат и изправна охл. у-ба.