дайте мнение за размера на гумите
дайте мнение за размера на гумите
имам 17ки джанти (с тях взех колата) доколкото знам фабрично излизат с 15ки (става въпрос за celica t20 - 176hp) в момента гумите отпред са ми 225 - 45 а отзад 235-45 но ме дразни нещо возията, мн. дървена ми се струва. какво да правя, по- високи гуми ли да слагам или по малки джанти
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Re: дайте мнение за размера на гумите
И двете.Silent написа: имам 17ки джанти (с тях взех колата) доколкото знам фабрично излизат с 15ки (става въпрос за celica t20 - 176hp) в момента гумите отпред са ми 225 - 45 а отзад 235-45 но ме дразни нещо возията, мн. дървена ми се струва. какво да правя, по- високи гуми ли да слагам или по малки джанти
То едното върви с другото.
Selica-та ти не е Т20, а Т200. Оригиналните гуми на '99 Selica GT са 205/55/15, т.е. 5-ки джанти.
Гумите , които са й сложили 225 - 45 са с по-голям диаметър от оригиналния и освен, че не вози меко, заради 45 профила и ти показва с 5км/ч повече спидометъра! Задните ти са с още по-голям диаметър.
Ако трябва да се слижат гуми на 17-ка джанта, те трябва да са 225/40/17 или 235/40/17. Тогава ще вози още по-твърдо, защото се намалява още повече профила, страничната стена на гумата.
Ако искаш да ти вози нормално си вземи 15-ки джанти с 205/55 гуми, които са оригиналния размер.
Eто ти калкулатор да си ги смяташ:
http://www.miata.net/garage/tirecalc.html
http://www.1010tires.com/TireSizeCalculator.asp
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
- iceman1234
Само, ако може, лека корекция - показва му по-малко на скоростомера, а се движи с повече (и съответно жанса за глоба, се увеличаваJapanese_fever написа: ...
Гумите , които са й сложили 225 - 45 са с по-голям диаметър от оригиналния и освен, че не вози меко, заради 45 профила и ти показва с 5км/ч повече спидометъра! ...

D4D & シビック 

- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Да, прав си.iceman1234 написа:Само, ако може, лека корекция - показва му по-малко на скоростомера, а се движи с повече (и съответно жанса за глоба, се увеличаваJapanese_fever написа: ...
Гумите , които са й сложили 225 - 45 са с по-голям диаметър от оригиналния и освен, че не вози меко, заради 45 профила и ти показва с 5км/ч повече спидометъра! ...).
Също така забравих да кажа, че разликата от 5 км/ч е когато караш със 100 км/ч, а всъщност си със 105 км/ч. На по-ниски скорости, разликата е по-малка.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed