Разлика между HIGHLANDER и LAND CRUISER
Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Разлика между HIGHLANDER и LAND CRUISER
Мнение от Sir__John » 14 Ное 2011 20:42
Здравейте колеги,
Посъбрах някой лев, реших да си взема джип, спрях се на Toyota Land Crusier, но докато рових във сайтовете попаднах и на няколко обяви за Toyota Highlander. Направи ми впечатление че са чувствително по-евтини, а според снимките изглеждат доста прилично. Въпросът ми е от къде идват тази разлика в цената (говоря за разлика почти 2 пъти, при по-високо ниво на оборудване за Highlander, и едни и същи години и близки по мощност мотори)? Изобщо има ли голяма разлика, и заслужава ли си Highlander?
Посъбрах някой лев, реших да си взема джип, спрях се на Toyota Land Crusier, но докато рових във сайтовете попаднах и на няколко обяви за Toyota Highlander. Направи ми впечатление че са чувствително по-евтини, а според снимките изглеждат доста прилично. Въпросът ми е от къде идват тази разлика в цената (говоря за разлика почти 2 пъти, при по-високо ниво на оборудване за Highlander, и едни и същи години и близки по мощност мотори)? Изобщо има ли голяма разлика, и заслужава ли си Highlander?
Sir John
Sir__John
Мнение от ALTEZZA » 14 Ное 2011 21:33
Land Cruiser e "body on frame", osnovno prednaznachenie: da moje da mine otvsiakade. Highlander(Camry s visoko okachvane) e "unibody", osnovno prednaznachenie: da vzemesh decata ot uchilishte i da napazaruvash. prosto dvete koli niamat nishto obshto, osven che i dvete vlizat v kategoriata mid size SUV(pri uslovie che govorish za malkia Land Cruiser)
->
ALTEZZA
Мнение от Sir__John » 15 Ное 2011 17:54
Здравей, колега,
Благодаря за информацията. Конкретния Highlander, който разглеждах е внесен от щатите, и е доста голям според мен за да е midsize SUV, поне 5 метра е дълъг, а може и малко отгоре да има. Но основното което ме интересуваше като разлика ти ми отговори, затова още веднъж много благодаря, ще се похваля на какво съм се спрял ;)
Благодаря за информацията. Конкретния Highlander, който разглеждах е внесен от щатите, и е доста голям според мен за да е midsize SUV, поне 5 метра е дълъг, а може и малко отгоре да има. Но основното което ме интересуваше като разлика ти ми отговори, затова още веднъж много благодаря, ще се похваля на какво съм се спрял ;)
Sir John
Sir__John
Мнение от ALTEZZA » 15 Ное 2011 19:26
Rav4=compact size SUV
FJ Cruiser=compact size SUV
Highlander=mid size SUV
4Runner(podobno na malkia Land Cruiser v Evropa)=mid size SUV
Sequoia=full size SUV
Land Cruiser(v USA se prodava samo golemia Land Cruiser, ako ne se laja se vodi 200 v Evropa)=full size SUV
Highlander=4.8m
Sequoia=5.2m
FJ Cruiser=compact size SUV
Highlander=mid size SUV
4Runner(podobno na malkia Land Cruiser v Evropa)=mid size SUV
Sequoia=full size SUV
Land Cruiser(v USA se prodava samo golemia Land Cruiser, ako ne se laja se vodi 200 v Evropa)=full size SUV
Highlander=4.8m
Sequoia=5.2m
->
ALTEZZA
rdx
Мнение от SFINKS » 16 Ное 2011 11:32
Чудесен е хибрида , само да не се счупи нещо че ще трябва да си купуваш бръснарски ножчета ... а и не се намират навсякъде вече biggrin.gif
Вземи си Land Cruiser
Вземи си Land Cruiser

ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
SFINKS
Мнение от dimivan » 20 Ное 2011 19:05
В обявата пише, че е купен нов декември 2008г. Ако е купен от Европа или България, значи още е в гаранция, поне до декември 2011г. От друга страна не го пише в обявата, а търговеца не би пропуснал тази екстра.
Ако е гаранционен може и да си струва, защото срещу едни пари в Тойота, ще си удължиш гаранцията с още две години и за това време, каквото и да му има, ще се прояви.
Ако е гаранционен може и да си струва, защото срещу едни пари в Тойота, ще си удължиш гаранцията с още две години и за това време, каквото и да му има, ще се прояви.
dimivan
KiLLeR
slavbg
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Мнение от LEXUS » 08 Дек 2011 18:25
Какво да му се чупи - не знам да има проблеми с хибридите на Тойота и Лексус.SFINKS написа:Чудесен е хибрида , само да не се счупи нещо че ще трябва да си купуваш бръснарски ножчета ... а и не се намират навсякъде вече biggrin.gif
Вземи си Land Cruiser
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
LEXUS
Иди на
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru