Ще купувате ли зимни гуми. сезон 2011 - 2012 ?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 13 Ное 2011 14:48

Чиче, че те 9г гуми бяха единственото читаво нещо по тая кола ама нейсе (малко недонапомпани, ама то заради по-добър контакт с пътя) tongue.gif
Няма лошо в това да вземеш китайска/незнайна гума като си на зор (на времето като студенти сме шили с връв външна гума на студентската ЗАЗ-ка - нямаше пари дори за втора употреба гума)...
За дебицата - също добри впечатления, но все пак си е стар модел на GoodYear...
Обаче не мога да разбера как може да се каже на хубавото - лошо...
Дай-боже всички да караме лексъси с хубави гуми на не повече от един сезон...
А иначе всеки си прави сметка - като няма пари за лексъс си взема тойота... Ако няма пари за Тойота може да си вземе дачия или GW - пак има покрив над главата и 4 гуми...
Ето че nowyaris си е взел Ярис(нов от магазина ли е?) а не е подкарал с някоя стара ладичка (москвичите са по-скъпи защото на скраб тежат повече).... Евтина и лесна за непрофесионалисти поддръжка на руското возило, никакви цени на резервни части и т.н.
Е, по-често се ремонтира, ама цената е друга...
Имал пари - качил се стъпка нагоре. Предполагам, че в някой друг форум някой аналог на nowyaris например 'nowzaz' в момента обсъжда лекомислието на тези, закупили Тойота, защото за значително по-малко пари би си взел автомобил, вършещ същата работа... :whistle:
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 13 Ное 2011 14:57

biggrin.gif

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 13 Ное 2011 15:35

slowtraveler написа:Чиче, че те 9г гуми бяха единственото читаво нещо по тая кола ама нейсе (малко недонапомпани, ама то заради по-добър контакт с пътя) tongue.gif
Няма лошо в това да вземеш китайска/незнайна гума като си на зор (на времето като студенти сме шили с връв външна гума на студентската ЗАЗ-ка - нямаше пари дори за втора употреба гума)...
За дебицата - също добри впечатления, но все пак си е стар модел на GoodYear...
Обаче не мога да разбера как може да се каже на хубавото - лошо...
Дай-боже всички да караме лексъси с хубави гуми на не повече от един сезон...
А иначе всеки си прави сметка - като няма пари за лексъс си взема тойота... Ако няма пари за Тойота може да си вземе дачия или GW - пак има покрив над главата и 4 гуми...
Ето че nowyaris си е взел Ярис(нов от магазина ли е?) а не е подкарал с някоя стара ладичка (москвичите са по-скъпи защото на скраб тежат повече).... Евтина и лесна за непрофесионалисти поддръжка на руското возило, никакви цени на резервни части и т.н.
Е, по-често се ремонтира, ама цената е друга...
Имал пари - качил се стъпка нагоре. Предполагам, че в някой друг форум някой аналог на nowyaris например 'nowzaz' в момента обсъжда лекомислието на тези, закупили Тойота, защото за значително по-малко пари би си взел автомобил, вършещ същата работа... :whistle:
Първо-кат няма лошо да вземеш китайска гума ако си на зор-защо спориш?Второ стария модел на Гудиър много по-лош ли е от новия?И кое е хубаво,кое е лошо?Скъпата Анджелина Джоли или евтината Чарлийз Терон?И защо мислиш,че някой си е купил евтин Ярис,защото е нямал пари за Лексус?И как въобще ти хрумна,че в някой друг форум може да има мой аналог?Чичо е прав-сития на гладния не вярва-само дето бързо забравя глада.Ама то не е и глад,просто липса на здрав разум :thumbsup: Помни,Слоу,не е изключено,ама никак,да те е яд,ама много , за парите , които си изхарчил за ненужни и скъпи неща,от които нито ти,нито семейството ти са имали нужда,но те никога няма да ти се върнат под никаква форма .Живота е страшно нещо и никоя палачинка не може да се извърти като него.Но ако се извърти гадно- нема ядене-умираш гладен. :thumbsup:

nowyaris

Мнение от nowyaris » 13 Ное 2011 15:42

Uncle Dido написа:biggrin.gif
Чичо е прав-който си има брада,да си търси гребенче.Въпроса е защо ти трябва брада-ставаш по-велик ли,по ефектен ли,по мъжествен ли?Нали гумите са за да осъществяват контакта между автомобила и пътната настилка?Нали и аз съм за същото?И ако аз съм калпав,дали ултра скъпите гуми ще ми гарантират безпроблемно пътуване?или просто ще показват на околните колко е просперираща моята фирма.В МОМЕНТА!!!!!

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 13 Ное 2011 17:12

nowyaris написа:......И как въобще ти хрумна,че в някой друг форум може да има мой аналог?....
punk.gif tooth.gif tooth.gif
worthy.gif worthy.gif worthy.gif

За другото - отидох да си взема бутилка винце, че да си помислят съседите, че имам и сирене и да ги е яд и да завиждат :whistle:

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 13 Ное 2011 18:05

slowtraveler написа:За другото - отидох да си взема бутилка винце, че да си помислят съседите, че имам и сирене и да ги е яд и да завиждат :whistle:
земи просни на въжето няколко петали суджук, напрао ше ги довършиш smile.gif

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път

Мнение от Raya » 13 Ное 2011 18:56

Спора започва да изглежда като: Тойота или Шкода? Сега е време и Рудолфо да се включи biggrin.gif
....--Celica 1.8_00г--Avensis 1.6_00г--Avensis 1.8_05г--....

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 13 Ное 2011 19:32

slowtraveler написа:Предполагам, че в някой друг форум някой аналог на nowyaris например 'nowzaz' в момента обсъжда лекомислието на тези, закупили Тойота, защото за значително по-малко пари би си взел автомобил, вършещ същата работа... :whistle:
По-скоро колегата би бил 'nowatavria',която е наследникът на Заз. biggrin.gif

Slow е подходил с чувство за хумор,което явно не допада на колегата nowyaris
nowyaris написа: ......И как въобще ти хрумна,че в някой друг форум може да има мой аналог?....
biggrin.gif :hello1:

Изобщо доста свеж е вашият диалог и аз имам разбирането,че и двамата имате своите аргументи,но имате различни философии,които подлежат на корекция според разбирането ви .

Без значение де, в крайна сметка защо искате взаимно да се убедите в противоположното, като и двамата имате право. Въпросът е кой какво е избрал според собственото си разбиране в конкретната ситуация. Аз мисля, че това не значи,че вие двамата не бихте коригирали виждането си в едната или другата посока в някой друг период, дори само за проба.

Не разбирам защо продължавате да спорите, като и двамата сте прави. Това са две стратегии на купувачите, като пазарът им е обезпечил продукти,които да купуват и всички да са доволни. cool.gif
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 13 Ное 2011 19:49

Той спора приключи реми laugh.gif

nowyaris

Мнение от nowyaris » 13 Ное 2011 19:56

Неделя е - тъп и скучен уикенд в навечерието на коледните и новогодишни празници.Със Слоу си начесахме клавиатурите и си побъбрихме достатъчно доволно.С интелигентен опонент спора е изключително удоволстие.Поне за мен бе така.А намесата на Чичо в края бе фантастична.Надявам се за всички колеги да е било интересно.Може да я заключвате,ако някой няма нещо важно за споделяне. biggrin.gif

Аватар
tema

Мнение от tema » 13 Ное 2011 20:48

nowyaris, пушач ли си?

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път

Мнение от Raya » 13 Ное 2011 20:52

tema написа:nowyaris, пушач ли си?
Я, да видим отказа ли ги напълно :), колко време вече не пушиш>
....--Celica 1.8_00г--Avensis 1.6_00г--Avensis 1.8_05г--....

nowyaris

Мнение от nowyaris » 13 Ное 2011 20:52

Пушач,пияч,ебач.... абе орел.Що питаш?

Аватар
tema

Мнение от tema » 13 Ное 2011 20:57

nowyaris написа:
Пушач,пияч,ебач.... абе орел.Що питаш?
Защото парите, които ги даваш за цигари можеш да ги даваш за по-хубави гуми biggrin.gif . Шегувам се smile.gif Парите са си твои и ще правиш с тях каквото си поискаш.

Аватар
tema

Мнение от tema » 13 Ное 2011 21:01

Аз за себе си направих сметка: 1 кутия на ден по 5 лева -> за 1 месец са 150 лева -> за една година около 1800 лева. Парите за запалки не ги смятам biggrin.gif . Не че непушачите карат с по-хубави гуми...

Публикувай отговор