Тресе ми скоростният лост на пета предавка?
Тресе ми скоростният лост на пета предавка?
Здравейте колеги, незнам поради що, но когато включа на пета предавка и над 80 км ми тресе скоростният лост. Някой с подобен проблем. Мерси
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Според мен има няколко възможни причини, като 2 от тях са най-вероятни:
1. Омекнали тампони на ДВГ и СК.
2. Повишен луфт в шарнира на основата на скоростния лост или жилата.
Без да се види на място не може да се каже със сигурност.
1. Омекнали тампони на ДВГ и СК.
2. Повишен луфт в шарнира на основата на скоростния лост или жилата.
Без да се види на място не може да се каже със сигурност.

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мина ми и това през ум - за разхлабената опора на зъбното колело на 5-та предавка, но не исках да го плаша човека.мехаННика написа:Това е предвестник на не голям,но и не евтин проблем с пета скорост.Има шанс с една бърза "скопия" да се оправи без части,но колко е в проценти не мога да ти кажа,не и през интернет.

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Колега, трябва да се разглоби кутията, да.Колегата ти каза, че все още имаш шанс да минеш ремонта и без части.А като продължаваш да си караш, със сигурност ще трябва да се поръчва нещо...Иначе никой не може да те спре да си караш колата.Това си твое решение.
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
- diesel_power
- Получена благодарност: 1 път
не вие и не изключва. Днес тествах. вибрациите са само когато подавам газ. Когато се движа на скорост без газ няма вибрации. Но каквото и да се пише, ще се ходи на майстор. Като имам резултат ще пиша.
Преди малко бях в PITSTOP там тестваха и казаха, че си е тръгнал синхронизатора на пета скорост. Като ремонт, трабва да се смени всичко в скоростната кутия за пета, което е солидна цифра. За момента ще карам тъй и ще държа лоста за да не ме дразни когато съм на пета. Като вземе да изкл
чва ще мисля за ремонт, гадно но няма как.
Преди малко бях в PITSTOP там тестваха и казаха, че си е тръгнал синхронизатора на пета скорост. Като ремонт, трабва да се смени всичко в скоростната кутия за пета, което е солидна цифра. За момента ще карам тъй и ще държа лоста за да не ме дразни когато съм на пета. Като вземе да изкл
чва ще мисля за ремонт, гадно но няма как.