Не е така, вчера се зачетох и аз по темата, в разни чужди форуми. Не стана дума точно за всичките модели, но мисля беше показано на Авенсис 2 и на последния Ярис, добавя се лостчето и готово. Сега дали ги има свободни пиновете на волана .. евентуално след разглобяване ще си проличи. Но това, че го няма в ЕКУ-то ... не би трябвало, да е вярно - защото короли (Е12 в случая търсих) има с 1.4 дизел и темпомат - стандартно. Не че са масови, но си ги има. Ще се поровя още малко, и ако изпадне повече инфо - пак ще пиша.Yuli написа:ECU-то на 1.4 d4d, било на Корола, Аурис или Ярис, няма вход, пин или както искате го наречете за връзка с лост за круиз контрол. Уж това вече не е така след 2009 и новата версия на този мотор с 205 Nm, но не съм попаднал все още на документация която да го потвърди. Иначе круиз контрол може да се монтира, но не само като лостче на волана, ами се поставя цял модул, който следи и имитира подаването на газта вместо теб:
http://www.el-pas.com/pdf/ecruise_spec_1.1.pdf
Цената от около 1000 лв. обаче ме отказа от идеята, не вярвам и тебе да те запали...
То и ние почнахме от чуждите форуми и виж докъде го докарахме:Cruise control Avensis 2, обаче ако прочетеш темата ще видиш, че при някои нива на оборудване и определени модели двигатели - не е толкова просто...iceman1234 написа:...в разни чужди форуми...
Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 6 госта