Previa срещу Espace?

Ники
Обратна връзка:

Previa срещу Espace?

Мнение от Ники » 30 Авг 2006 11:15

Аз понеже попаднах на темата от екс-ситроен в нашият форум, та мога ли тук да попитам(ще ме извините ako не е точното място):
Пред купуване на ван съм.
Та една от алтернатовите е Previa.
Другата e Renault Espace. Има и други, разбира се ...
И едно от чуденията е европейското и по-лесно/евтино (евентуално) за поддръжка рено, срещу по-скъпата(предполагам) поддръжка на Превиа, която обаче очаквам да е доста по-безпроблемна ...
Дайте съвети, плс. Става дума за коли втора употреба - около 2000-та година.
Прочетох де що намерих тук и не само тук, наясно съм че превията е със странно разположен мотор и може би труден за работа, но ме кефи че по този начин центъра на тежестта ще е по-ниско и самата кола ще е доста по-стабилна.

jamie

Мнение от jamie » 30 Авг 2006 11:37

Превията ша те побърка ако трябва да пипаш по мотора. Освен това ще я намериш само в 2.4 литра модификация, Еспейса има по-голям избор от мотори.
ПП: Еспейса далеч не е евтин за поддръжка, противно на представата че е Рено ! Очаквам и да е по-скъпата кола от двете.

Ники
Обратна връзка:

Мнение от Ники » 30 Авг 2006 11:49

Ами гледайки в мобиле.де, реното 2000 година започва от около 6000 евро, докато превията - от 10 000. Може би наистина трябва да спестя тези 4000 и да ги харча за поправки по реното. Но все ми се иска кола, която не се разваля много ... Не че ситроена много се разваля, но понякога ме вбесява.

ugabuga
Обратна връзка:

Мнение от ugabuga » 30 Авг 2006 14:16

dokolkoto znam (potarsi tuka thread-a za previata) dvigatelia vupreki che e shantavo razpolojen ne e tolkova truden za podrujka kolkoto izgeljda
4efte powered tercel (201 whp @ 14psi)

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Re: Previa срещу Espace?

Мнение от Scott » 30 Авг 2006 14:25

Ники написа:Пред купуване на ван съм.
Та една от алтернатовите е Previa.
Другата e Renault Espace. Има и други, разбира се ...
И едно от чуденията е европейското и по-лесно/евтино (евентуално) за поддръжка рено, срещу по-скъпата(предполагам) поддръжка на Превиа, която обаче очаквам да е доста по-безпроблемна ...
Дайте съвети, плс. Става дума за коли втора употреба - около 2000-та година.
Превията има 8 места за GL, 8 или 7 за GLX и само 7 за луксозната версия CDX. Дизелов мотор има (2.2TD), но май само японска версия (RWD Lucida). От 2001 има и 2.0 D4D за Европа. Ако търсиш миниБУС(за превоз на хора) Превията е твоя избор. Ако обаче търсиш миниВАН(да дава по-голямо разнообразие от комбинации) вземи Еспаса. За цените определено Превията е много по-скъпа за закупуване и поддръжка(ако се наложи). Смятай, че разхода няма да падне под 11 комбиниран. Ако ще 'въртиш' много определено се огледай за дизелов Еспас, 2.2D е много добър избор, въпреки че пак разхода е около 8.5л/100км.
Аз бих се огледал и за Галакси/Алхамбра/Шарън с дизелов двигател. За парите, които ще струва Превията можеш да купиш 2001 г. помпа-дюза. Личен опит - 3 години вече имам Алхамбра, разхода ми не надвишава 7.5 комбиниран, возията е малко по-твърда от на Превията, но има същата универсалност като Еспаса (въртящи се седалки, индивидуални конфигурации на втория и третия ред, което само 7-местните Превии го имат). За надеждност не мога да говоря обективно, защото не живея в България, но е факт, че за 3 години съм сменил само една пружина отзад, беше се отчеснало парченце от нея и вчера си 'ремонтирах' сам ринга на предната главина, който дава сигнал на ABS-а, (беше се разхлабил).

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 30 Авг 2006 20:26

Ako iskash ZDRAV minivan PREVIA niama nikakva alternativa s izkliuchenie na Iaponskite --Almera Tino,Space Wagon,Premacy ili MPV,koeto obache e nepodhodiashto za bg spored men i niama dizel.Espace se troshi kato lego--hodova chast,elektronika.Sharan/Alhambra sa vazmojno nai-loshia izbor--mnogo defekti,s mnogo losho renome kato zdravina.A i taia pompa-diuza dizel traka kato na diado mi traktora. dry.gif Az lichno ne bih se pliosnal na dizela zashtoto e tromav za tia golemi kupeta kato 1.9TDI na Sharan,taka i 2.0D-4D na Previa--116 konia sa malko za toia mikrobus biggrin.gif .2.4 e perfektnia izbor za men,no ti si znaesh.Ako si po-spokoen shofior i D-4D shte ti dopadne,osobeno ot gledna tochka na razhoda na gorivo. biggrin.gif
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Scott

Мнение от Scott » 30 Авг 2006 23:52

LEXUS написа:Ako iskash ZDRAV minivan PREVIA niama nikakva alternativa s izkliuchenie na Iaponskite --Almera Tino,Space Wagon,Premacy ili MPV,koeto obache e nepodhodiashto za bg spored men i niama dizel.
Вече почвам да си мисля че си на процент от рекламния отдел на ТМ Ауто. Верно че това е Тойота форум, но не пречи да даваме обективни мнения. Ти колко от изброените MPV-та модел 2000-2001г. си карал или виждал на живо? Тойотата е много добър избор, спор няма, но 2.4 литра иска здрав портфейл, освен това има само 2 въздушни възглавници, седалките не са така рационални като на другите...
Относно японските 'алтернативи' - Тино (само 5 места, грозно и ненадеждно), Митсубиши (не лошо, но отново само бензин), Премаси (5-местна), MPV (2000-2001г. е с Дуратек двигател).
Аз преди 3 години правих подобно на колегата проучване на пазара, пробвах следните модели Renault Espace (2.1TD и 2.0 бензин) и Grand Scenic 1.9dCi, Previa, Chrysler Voyager 3.3, Galaxy 2.3, Alhambra (1.9TDI и 1.8Т), Citroen С8 2.0HDI, Kia Sedona 2.9 TDI, Honda Shuttle и Stream (по това време имах Акорд и Хонда ми беше слабост), Mazda Premacy и още една камара SUV (които няма да изброявам, защото нямат отношение към темата). Избрах Алхамбрата и не съжалявам, макар че според класациите за надеждност тя е доста назад. Обаче ако погледнеш само класации за MPV, ще видиш че те всички много се чупят. Сещаш ли се защо - карат ги предимно жени и в тях се возят деца.
А относно надеждността, там ти е силата, сигурен съм че ще цитираш проценти, класации и т.н. ама полза никаква.

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 31 Авг 2006 00:36

Chovek ne moje da e karal vsichki koli na tozi sviat! Da,ne sam karal MPV,no sam karal Espace,vozil sam se v Sharan i e darven dosta,da ne govorime kak se troshi.Ta,ne sam karal vsichki koli,a i ne iskam,ima si hora,na koito tova im e rabotata--da karat,da izpitvat kolite i da davat reviuta za tiah,ima i takiva ,koito da otchitat koia kolko se chupi,az ne sam niakakav izpitatel,a prosto se interesuvam ot materiata i cheta malko poveche ot povecheto pisheshti po forumite i kogato niakoi se interesuva koi e po-dobria izbor mejdu niakoi modeli,mislia bi mu bilo polezno da znae,che Espace se troshi mnogo,a Sharan/Alhambra podobno.A Toyota ne e losho da zapochnat da mi plashtat za reklamata,no tia e samata istina,Toyota=Zdravina i nadejdnost.Mislia nikoi niama da go ospori,no ako ima argumenti v podkrepa na protivnoto,nishto ,che e Toyota-forum,gotov sam da posporim. cool.gifA zashto MPV e nepodhodiasht za bg sam napisal-3.0 motor benzin i 2.4 mai,niama dizel! :whistle: A Shuttle go propusnah,mnogo dobar van.A po vaprosa s klasaciite po nadejdnost-imat goliamo znachenie ako se chete,zashtoto vmesto da sponsorirash servizite ako si kupish Sharan/Alhambra/Espace,mojesh da si karash Previata i da ne mislish za servizi i maistori. :whistle:
A i ne e losho kolegata da pogledne ne TUV,a Car Survey.org--Tam sobstvenici sa dali mnenieto si za sobstvenite si koli i sa napisali dali sa dovolni ili ne,kakvi defekti sa dali ili ne.Ta,tam ima 59 reviuta za Previa,BEZ nito edno negativno mnenie--Vsichki emotikoni pred mneniata za Previa sa takiva smile.gif ,dokato pri mneniata za Sharan/Alhambra/ESpace ,koito sa saotvetno 30/34/12 ako ne se laja ima mnogo takiva mad.gif sobstvenici!
Ta,ako ne slushame TUV,neka chueme mneniata na sobstvenicite. wink.gif
http://www.carsurvey.org/

Scott

Мнение от Scott » 31 Авг 2006 01:54

LEXUS написа:Ta,ako ne slushame TUV,neka chueme mneniata na sobstvenicite.
Ami neka. Edno edinstveno mnenie ima za Toyota Previa 2000 year:
What things have gone wrong with the car?
Air conditioning stopped working after 1 month, new seal & re-gassed by the dealer, now okay.
Petrol lever handle came off, but I have glued it back on.
General comments?
The car is a pleasure to drive, very comfortable.
On the driver's sun visor there is a mirror with no cover flap. The reflection when driving is annoying.

Neka ne prevru6tame temata v bezsmislen spor ala 'Toyota uber alles'.

proscrip

Мнение от proscrip » 31 Авг 2006 08:46

Здравей, аз бих ти препоръчал да се огледаш за Превия, не защото е Тойота, а защото от изброениете, просто е най-доброто, не напразно в Германия и в Европа цените на коли една и съща година са значително по-високи на Превия в сравнение, с който и да е друг ван, друго което е погледни Хонда Одисей.
Тойота правят този ван от доста време, а старата Превия е невероятна, Рено също правят Еспас от много време, но с тези техни изнесени производства и сглобки в цял свят..., а и не бих казал, че Еспаса е здрава кола, поне по наблюдения от предишни модели, а едва ли са наблегнали на здравина в по-новите. Вана е специфична конструкция и в Европа, освен Рено - другите още имат много да се учат. Новия Крайслер става, но не знам дали ще намериш след 2003 г. за свестни пари, преди това са доста бъгави немците успяха едва преди две-три години да ги оправят.

Пожелавам ти успех

ПП - аз също бях пред тази дилема, началото на годината, но търсех нова кола, а още не беше излязла новата Превия и сега съм горд собственик на пътнически HIACE 2.4 D-4D, а и е 20 к по-евтин ;)

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 31 Авг 2006 08:57

az Previa ne bih mogal da ia sravnia s koito i da bilo Evropeiski model poradi prostata prichina che ne znam nisto za tiah. obache Previi sam vijdal, i sam vijdal veche dosta s po nevoroiaten broi mili. izobsto ne e uchudvasto da vidish Previa s nad 200K, ta dori i 300K mili(tova sa nad 500K km). verno che dvigatelia e malko stranno razpolojen, no ne mislia che sa trudni za rabota. po vaprosa s chastite, ne znam kak stoi vaprosa v BG. nai chestia problemi na tezi venove sa spirachnite aparati zapecvat(ot rajda). oste ne sam vijdal Previa s precakan dvigatel ili transmisia. nai golemia remont po dvigatelia koito sme pravili e smiana na garnitura na kapaka na glavata i vodna pompa, i dvete sa sravnitelno lesni proceduri. nai-gadnoto nesto koeto do sega sme smeniali e kardana det predava vartelivoto dvijenie ot dvigatelia do agregatite, no toi dosta riadko e za smiana, pak i ne e chak tolkoz slojno.
->

Ники
Обратна връзка:

Мнение от Ники » 31 Авг 2006 16:40

Аз да си призная засега съм се качвал само в Crysler Voyager. Той е една от алтернативите.
А дали някой е агент на ТМ-Ауто не ме интересува, защото търся кола втора употреба, или поне дотолкова не ме интересува, доколкото ще ми се наложи да купувам части от тях ...

И като казах за части, може би няма да е зле да проуча колко струват основните неща за моделите, на които съм се спрял. Като ангренажен ремък (+ролки) например. Дискове, накладки и т.н. консумативи.
Погледнах и Хонда Одисей, много е нова и много скъпа ... иначе страшно ми хареса!
Поради същата причина (цена) съм отписал и Мицубиши Грандис, макар че той е доста по-евтин от Хондата.

А ван търся за семейството smile.gif
Просто искам ГОЛЯМА кола, и да гледам над покривите на леките smile.gif
И най-вероятно ще е автоматик, защото ще я кара жена ми в града, а аз в града ще си търкалям старото ситроенче :), но ще й се кефя на дълъг път smile.gif

Scott

Мнение от Scott » 31 Авг 2006 18:33

Ники написа:А ван търся за семейството smile.gif
Просто искам ГОЛЯМА кола, и да гледам над покривите на леките
Щом е само за семейството и ако то не е голямо, може би Пикник или Версо (съответно Опел Зафира, Хонда Стрийм, Мазда Премаси, Рено Сценик) ще ти свърши същата работа за по-малко пари. Ако не ползваш седем места постоянно, единствено при Зафирата и Хондата от тези години, си ги носиш в автомобила (това го отбелязвам като плюс), при другите трябва да ги държиш в гаража (или мазето).

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 31 Авг 2006 20:23

Ники написа:Като ангренажен ремък (+ролки) например.
pri Previa niama takiva ekstri wink.gif
->

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 31 Авг 2006 20:44

Scott написа:
LEXUS написа:Ta,ako ne slushame TUV,neka chueme mneniata na sobstvenicite.
Ami neka. Edno edinstveno mnenie ima za Toyota Previa 2000 year:
Air conditioning stopped working after 1 month, new seal & re-gassed by the dealer, now okay.
Petrol lever handle came off, but I have glued it back on.
General comments?
The car is a pleasure to drive, very comfortable.
On the driver's sun visor there is a mirror with no cover flap. The reflection when driving is annoying.

Neka ne prevru6tame temata v bezsmislen spor ala 'Toyota uber alles'.
E mnogo defekti,niama shto,tova li uspia da izrovish,ne stavai smeshen! laugh.gif laugh.gif laugh.gif Napalvane na klimatika s freon,tova defekt li e?Ia nameri nedovolen sobstvenik s defekti ot car survey.OT 59 KOLI PREVIA VIS4KI SA DOVOLNI smile.gif ,A OT 34 SHARAN-A IMA 10-MA NEDOVOLNI,A OT 34 ALHAMBRI IMA 6 NEDOVOLNI I OT 12 ESPACE,IMA 5 NEDOVOLNI.Tova neshto govori li ti,predstavi si pri tova saotnoshenie ako biaha 59 espace ili 59 alhambri ili sharani????Eto samo edin primer za istinski defekti:
1997 Volkswagen Sharan GL from UK and Ireland
"The biggest heap of junk I have ever bought"

Power steering pump failed at 56,000 miles.

Both front shock absorbers failed at 56,000 miles.

Exhaust down pipe holed at 56,000 miles.

All brakes replaced including disks.

Automatic gearbox needed replacement at 56,000.

Gearbox control box failed at 56,000.
General comments?

A very poor quality of manufacture.

This car has many serious faults.

Very poor fuel consumption.

Foot wells fill up with water. :whistle:

Публикувай отговор