Покупка на Avensis 2007/2008 1.6 vvti и заслужава ли си ?
-
Покупка на Avensis 2007/2008 1.6 vvti и заслужава ли си ?
Здравейте,
Прочетох няколко теми по въпроса,но като цяло държа да знам мнението на притежатели на подобен автомобил.Твърдо се спрях на Авенсис.Въпроса ми е дали е по-добре за мен да си взема 2007/2008 1.6 изпълнението (което върви към 14-15к)или някое по-високо изпълнение, но по-старо(което пак е горе-долу в този ценови диапазон и е с по-сериозен двигател).Реших да е бензин,защото дълго карания дизелов мотор не ми вдъхва доверие.Видях,че доста от вас се оплакват от проблеми с дюзите и т.н.
Прочетох няколко теми по въпроса,но като цяло държа да знам мнението на притежатели на подобен автомобил.Твърдо се спрях на Авенсис.Въпроса ми е дали е по-добре за мен да си взема 2007/2008 1.6 изпълнението (което върви към 14-15к)или някое по-високо изпълнение, но по-старо(което пак е горе-долу в този ценови диапазон и е с по-сериозен двигател).Реших да е бензин,защото дълго карания дизелов мотор не ми вдъхва доверие.Видях,че доста от вас се оплакват от проблеми с дюзите и т.н.
-
-
За мен си заслужава 1,6 за тия пари. Моята същата на същите години и ако ми предложеха сега тия пари, щяха да ми се сторят малко. Доволен съм от колата. Мотора не е слаб. Като оглеждаш колата бутни централната конзола с климатика, за да провериш дали не се е разскърцала.
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007
T25 1,6 VVT-i
2007
-
- Получена благодарност: 1 път
По-важна е разликата от 20Нм и оборотите при които се постига. За да върви 1.6 трябва да го държиш в обороти постоянно, което се отразява доста зле на разхода. 1.8 позволява доста по-спокойно каране и естествено съпоставим разход. Всъщност по каталог разхода на двата двигателя е еднакъв.dann_radkov написа:Разлика от 15 коня не ми се вижда кой знае колко.
Мнението за сполучлив двигател не е мое, самият аз преди да я купя изчетах доста западни и специализирани сайтове, разбира се и мненията тук. Преди това карах Пасати и исках да продължа със 5.5 или 6-та серия. Разколебах се от предницата, която за българските пътища не е подходяща. Немските сайтове класират Авенсис 2.0 D4D в челната петица за периода 2006 - 2008, а на тях може да се вярва.Nixter написа:Доста категоричен си с "най-сполучливия двигател на Тойота"
http://www.anusedcar.com/index.php/tuv- ... 11-4-5/299
Аналогичните пасати и ауди са далеч назад в класацията. Виж, има един автомобил, Golf Plus 1.9 TDI, който в България не е популярен, но моделът 2005-2009 изпревари категорично всички коли от същия клас. А от в статистиката е важен рейтинга на колата за целия период на производство на дадения модел...
http://www.anusedcar.com/index.php/tuv- ... 10-4-5/294
Toyota Avensis T 25, 2.0 D4D, 1AD-FTV, 126 к.с.