Имам теч от семеринга на предния диференциал към лявата полуоска.
Порових се доста в нета, но не можах да намеря точната спецификация.
Целта ми е да го купя предварително, за да не се губи време в търсене след разглобяване.
Изобщо, къде може да се намери хубав Manual за РАВ-4 II бензин, 4х4, 150 к.с. ?
Мога да предложа файл на български с доста информация за модела, даден ми е от Тойота БГ, но там няма подробности като ОЕМ номера на производител за отделни части.
Благодаря предварително.
Семеринг преден диференциал РАВ-4 II бензин
Здравей колега. Карам същата кола и преди година и нещо имах проблем със семеринга от дифа към кардана. От многото консултации с продавачите на части ми беше казано, че трябва да чакам от 3 до 5 дни за доставка и цена 20 - 25 лв. Аз направих точно обратното - свалихме семеринга, в първия квартален магазин за части намерих същия размер на цена 4,80 и за един час колата беше готова. И до днес нямам никакви ядове вече. Така че сваляй смело и съм сигурен че бързо ще намериш каквото ти трябва. Успех.
Благодаря за отговора, сутринта го поръчах в ТМ Ауто - навсякъде другаде ударих на камък.
Колата много ми трябва и не ми се рискува, а имам и някои други притеснения - семерингите в местния магазин за лагери може да съвпадат по основни размери, но има и подробности - напр. втори борд с пружинка против прах, посочност и т.н.
Ще се постарая да напиша във форума данните след като приключа, пък ти напиши данните за семеринга към кардана - знае ли се кой ще е следващия...
Колата много ми трябва и не ми се рискува, а имам и някои други притеснения - семерингите в местния магазин за лагери може да съвпадат по основни размери, но има и подробности - напр. втори борд с пружинка против прах, посочност и т.н.
Ще се постарая да напиша във форума данните след като приключа, пък ти напиши данните за семеринга към кардана - знае ли се кой ще е следващия...
Типът на семеринга
Koyo MT050A5 LH
Това е типът на семеринга, 40 лв. семеринг +90 лв труд - ТМ АУТО.
Май на Селика е същия, попаднах на това
http://diy.icydesigns.com/article/85/To ... riveshaft/
Дано съм бил полезен.
Това е типът на семеринга, 40 лв. семеринг +90 лв труд - ТМ АУТО.
Май на Селика е същия, попаднах на това
http://diy.icydesigns.com/article/85/To ... riveshaft/
Дано съм бил полезен.