Добре де,да поясня-с повече разум и по-евтините зимни гуми вършат работа.SFINKS написа:е така де , те затова най-големите тарикати дето имат разум в излишък изобщо не слагали зимни гуми щото и без тях можело laugh.gifnowyaris написа:Темата беше за избора на марка зимни гуми.Извода е ясен - с повече разум и по-малко пари са достатъчни.
Ще купувате ли зимни гуми. сезон 2011 - 2012 ?
-
- Получена благодарност: 2 пъти
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Само къде виждаш разум в по-голямата част от водачите на МПС... особенно пък на бусове biggrin.gifnowyaris написа:Добре де,да поясня-с повече разум и по-евтините зимни гуми вършат работа.SFINKS написа:е така де , те затова най-големите тарикати дето имат разум в излишък изобщо не слагали зимни гуми щото и без тях можело laugh.gifnowyaris написа:Темата беше за избора на марка зимни гуми.Извода е ясен - с повече разум и по-малко пари са достатъчни.
-
Кат чета кви пари давате за зимни гуми,разум наистина никъде не виждам.А водачите на бусове с нищо не са по-лоши от другите водачи-просто бусовете в голямата си част не са техни.Основната идея е:Бусове много,стока още по-много,гладни чорбаджии най-много.Та така.Vesko написа:Само къде виждаш разум в по-голямата част от водачите на МПС... особенно пък на бусове biggrin.gifnowyaris написа:Добре де,да поясня-с повече разум и по-евтините зимни гуми вършат работа.SFINKS написа:
е така де , те затова най-големите тарикати дето имат разум в излишък изобщо не слагали зимни гуми щото и без тях можело laugh.gif

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Във връзка с всеобщата липса на разум и поради постоянното ми умствено разстройство поръчах за кашкая 4бр GoodYear Ultragrip SUV заедно с комплект алуминиеви джанти.... Утре - снимки (най-вероятно немонтирани на колата, че още е жега)...
Дето се казва - пък нека ми е зле....
П.С. На служебната баничарка Ultragrip 8 ги взехме още миналата седмица, но колегата чака разхлаждане на времето за да ги сложи...
П.С. На служебната баничарка Ultragrip 8 ги взехме още миналата седмица, но колегата чака разхлаждане на времето за да ги сложи...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Ама и ти си един безразсъден такъв... laugh.gif , а най-вече безсърдечен - искаш да ни мъчиш с гледане на хубави гуми и джанти.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- lederman
- Получена благодарност: 1 път
И понеже идеята на темата беше обсъждане на марки, модели и цени на гуми
да кажа, че се спрях на Michelin-alpin-a4.
Първите ми впечатления са доста добри, но нека дойде снега и леда за истинско мнение
Сега като гледам постовете на любителите на все-сезонни и и праисторически гуми, почвам да ме хваща яд че изхвърлих "чисто новите" FULDA Kristal Montero от 2006, а не ги продадох
щях да си избия поне 2 от новите гуми ......

Първите ми впечатления са доста добри, но нека дойде снега и леда за истинско мнение

Сега като гледам постовете на любителите на все-сезонни и и праисторически гуми, почвам да ме хваща яд че изхвърлих "чисто новите" FULDA Kristal Montero от 2006, а не ги продадох

Поздрави
T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.

T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Ко стана тука ся!?? Всички гуми, освен чисто новите ЗИМНИ са за кретени от висша класа, така ли излиза !??? Щото аз гледах много извадки за всесезонни гуми, които покриват над 90% от зимните най-добрите за един и същ размер.... Пък и официално дават годност 5 години..... Дори да не съм съгласен с 5-те, но на 2-3 години гумите са си още читави....
Малко се поизхвърляте ми се струва....
Малко се поизхвърляте ми се струва....
- slowtraveler
По-горе внушението бе мааалко по-различно: 'защо са ни зимни гуми като можем да караме внимателно'.... За мен и едното и другото е важно - т.е. не е добре да се изключва нито един от факторите...
Зимните гуми ги сменям като свърши зимната шарка (по-високата марка), а не по-години...
Мечо, и за мен е безсмислено да хвърляш зимни гуми, които имат още добра зимна шарка независимо от годините...(закупените тази година гуми са за автомобили, които в момента имат само чисто летни гуми).
Конкретната марка - всеки сам си избира според възможностите и разбиранията...
Аз избрах марката, защото съм доволен от нея в годините и за дадения размер имат добър модел - не съм имал проблем. Основните ми притеснения към гумите са били дори не-толкова чистата проходимост, а здравината на конструкцията и високоскоростното поведение. На времето съм вземал калпави летни гуми - то не бяха бабуни по протектора, вибрации, деформации на борда и т.н....
Последните няколко години за градския автомобил бях взел зимни непретенциозни Дебица (185/хх/14) - Калосчето беше като трактор - вървеше наравно с джиповете laugh.gif
Зимните гуми ги сменям като свърши зимната шарка (по-високата марка), а не по-години...
Мечо, и за мен е безсмислено да хвърляш зимни гуми, които имат още добра зимна шарка независимо от годините...(закупените тази година гуми са за автомобили, които в момента имат само чисто летни гуми).
Конкретната марка - всеки сам си избира според възможностите и разбиранията...
Аз избрах марката, защото съм доволен от нея в годините и за дадения размер имат добър модел - не съм имал проблем. Основните ми притеснения към гумите са били дори не-толкова чистата проходимост, а здравината на конструкцията и високоскоростното поведение. На времето съм вземал калпави летни гуми - то не бяха бабуни по протектора, вибрации, деформации на борда и т.н....
Последните няколко години за градския автомобил бях взел зимни непретенциозни Дебица (185/хх/14) - Калосчето беше като трактор - вървеше наравно с джиповете laugh.gif
-
Абе,ще дойде ден,когато.......slowtraveler написа:Във връзка с всеобщата липса на разум и поради постоянното ми умствено разстройство поръчах за кашкая 4бр GoodYear Ultragrip SUV заедно с комплект алуминиеви джанти.... Утре - снимки (най-вероятно немонтирани на колата, че още е жега)...

- slowtraveler
Видинката едно време се равнява на Улграгрип сегаKiLLeR написа:Дядо ви сявгаш е карал с УтраГрип

Дядото над 120км/ч не е карал на времето, а и волските каруци са били навсякъде за да го измъкнат ако закъса някъде laugh.gif

- slowtraveler
Мечо, на мен пък ми се струва, че ти се поизхвърли малко
В Пловдив ако нямате толкова сняг, има други места с доста по-голяма надморска височина на които сняг и лед се задържат за много по-дълго
На мен ми се налага да пътувам почти всяка седмица по маршрут с надморска височина над 1000м който не се чисти много често от сняг, та имам някакъв опит.. Незнам какви извадки си гледал, но силно се съмнявам които и да са всесезонни гуми да покрият 90% от новите ми зимни гуми в споменатите по-горе условия
Гума (каквато и да е тя) карана лятото в 40градуса жега, не става за зимата! - Лично мнение

В Пловдив ако нямате толкова сняг, има други места с доста по-голяма надморска височина на които сняг и лед се задържат за много по-дълго

На мен ми се налага да пътувам почти всяка седмица по маршрут с надморска височина над 1000м който не се чисти много често от сняг, та имам някакъв опит.. Незнам какви извадки си гледал, но силно се съмнявам които и да са всесезонни гуми да покрият 90% от новите ми зимни гуми в споменатите по-горе условия

Гума (каквато и да е тя) карана лятото в 40градуса жега, не става за зимата! - Лично мнение

Toyota Carina E 1.8 7A-FE Liftback
Subaru Outback 2.5 AT 2005
Honda XR250
Subaru Outback 2.5 AT 2005
Honda XR250