Някой карал ли е с мишелин алпин а3 ?
Някой карал ли е с мишелин алпин а3 ?
В сайт ги намерих доста на кирия и се чудя дали да не ги поръчам ? ако някой е карал с такива да сподели 

- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Re: Някой карал ли е с мишелин алпин а3 ?
С мисхелин алпин съм карал, ама с коя разновидност не помня.cooyote написа:В сайт ги намерих доста на кирия и се чудя дали да не ги поръчам ? ако някой е карал с такива да сподели
-
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 374 пъти
Преди няколко години продадох на колега 4 чисто нови такива гуми, който научил за тях от форума тук. Доколкото знам той ги сложи на Авенсис... Дано сподели впечатленията...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 111 пъти
Аз карам с такива 195/60/15 вече 5-а зима и мога да кажа, че това са изключително добри гуми при всякакви условия, държат много добре и на сух асфалт, за разлика от много други зимни мекици (ламелите им са заключени със зъбчета м/у тях). Единствения недостатък е известна слабост при потегляне на сняг в сравнение с гудиар УГ7, дори и с някои по-евтини марки. За четири зими с често ходене по балкани само един път съм слагал вериги, беше навалял пресен сняг 10-12см. върху ледено стъкло и снега се хлъзгаше върху леда. Но за сметка на слабата теглителна сила спирането и страничното водене с тези гуми е на много добро, перфектно ниво.
Carina E 4AFE LB 1992
Запазих коментара си за цената за себе си в началото, защото все пак въпроса е технически а не ценови...вече си ги поръчал - т.е. свършен факт...за мен 2-3 годишни гуми биха заслужили да ги купя ако са на поне 50% по-евтини в сравнение "пресни" (тазгодишни) такива.cooyote написа:ами аз ги поръчах днес и утре сигурно ще са тук... размера е 195/60/15 за корола 2006. 124лв. е едната като на други места са около 160-180лв в зависимост от сайта и тн. :/ притеснчва ме само че дота им е от 2008г. като са били на склад до сега...
Принципно - ако са съхранявани правилно - не би трябвало да е проблем, ама ако са седели някъде "на припек"...лоша работа.
Център за гуми Диана например, правят хубави отстъпки за притежателите на М-телски клубни карти (25%). И за фирми

-
Здравейте! Карал съм две зими с michelin primacy alpin pa3, а тази година съм сложил на авенсиса ми michelin alpin a4. Мога да кажа, че това са най-стабилните гуми, които съм използвал до сега. Имам известен опит и с pirelli и vredestein (пак зимни), но според мен не могат да се сравняват с michelin.