Оригинален Блутут на Тойота.

docdobrev

Оригинален Блутут на Тойота.

Мнение от docdobrev » 28 Окт 2011 11:32

Моля колеги споделете ,ако някой има инсталиран в колата си оригинален блутуут на тойота да сподели какработи,лесно ли се свързва с телефона,как се управлява (от волана) и така.Моята Корола Верзо няма такъв ,а искам да си слоьа и търся мнения на колеги.

Аватар
Yuli
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Yuli » 28 Окт 2011 14:59

В ценовите листи на БГ дилъра поне през 2008 за корола нямаше оригинален а се предлагаше Parrot. Тогава и аз разръчках форума за някои отзиви и накрая си взех същия модел, но не от Тойота.

Като всяко нещо естествено създава проблеми. След година и половина без такива, заби софтуера и спря. След преинсталиране отказа да работи със SonyЕricsson. Почнах временно да ползвам една стара Нокиа с идея да си взема нова. Със С7 на жената го тествах и работи, при което и аз си взех същия...но греда - с нова версия на Симбиън и познайте какво, пак проблеми. Сега пиша по едни други форуми с надежда за помощ, че много пари потънаха без голям смисъл, и както изглежда накрая пак може да плащам и глоби за говорене по време на шофиране.
http://discussions.europe.nokia.com/t5/ ... -p/1192491

Като съвет, увери се, че всичко ще работи на място поне във конфигурацията телефон-устройство, за която ще даваш парите, иначе само допълнителни ядове...

А, и още нещо: За да работи с бутоните на волана аксесоарът който трябваше да се вземе за връзка струваше още толкова пари и въпреки почти двойно по-високата цена на хендсфрито в Тойота, то той и там не влизаше в нея.
Изображение
Изображение

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 28 Окт 2011 16:59

Оригинални аксесоарни Bluetooth комплекти има.Доста скъпи са- към 1000 лева.Имат само гласово управление за команди + бутони от волана за вдигане и затваряне.Никъде не се изписва информация за разговор.И като цяло не са най-удобното решение за разговор.При по-новите модели с по-високо ниво на оборудване заводският Bluetooth не е лош - само телефонния указател е малко смотан.по тази причина са ти дали от представителството опцията за Parrot.
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

Аватар
Yuli
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Yuli » 28 Окт 2011 19:19

Прав си! Имало е и оригинален в ценовата листа която имам от тогава, като съм го "игнорирал" веднага като съм го видял - 984.50 лв. без ДДС, и в последствие съм забравил какво съм гледал. :thumbsup:
Това което сега ми къса нервите все пак ми струваше само 176 лв. На фона на тази разлика май по-добре да си трая. :whistle:
Изображение
Изображение

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 28 Окт 2011 21:44

Лично на мен не ми харесва идеята да провеждам телефонен разговор на всеослушание през аудиосистемата и предпочитам "хендс фри". За мен това са грешно похарчени пари.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Публикувай отговор