добър двигател ли е 1.4 D4D

tonitem

добър двигател ли е 1.4 D4D

Мнение от tonitem » 25 Окт 2011 15:58

Привет! Задавам въпроса, защото съм много отчаян. За втори път в разстояние на 4 месеца ми духна гарнитурата на главата. Става въпрос за прословутия ярис, който няма парно от както съм го купил. Правиха, струваха майсторите и накрая казаха- "Вземи я разкарай тази кола, и да я направиш гарнитурата пак ще духне. Двигателя е проблемен" И така, не ми се разделя с тойотката, ама не знам какво да правя. Ремонтирането на главата и гарнитурата е около 1000 лв. - отново. Дайте ми акъл, плийз!!!!

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 25 Окт 2011 16:37

Колега този мотор (май беше 1ND) е печелил годишната награда за най-добър мотор в класа си.Помисли дали е добър.Много приятен за каране-независимо дали е на Corolla, или Yaris.Тих, икономичен, с достатъчно въртящ момент и мощност.Почти безпроблемен.И то проблемите произтичат от неправилна експлоатация/поддръжка и родната ни нафта.По отношение на ремонта-или не е диагностициран проблема докрай, или толкова са кадърни майсторите ти.Не може да съществува такъв вариант:Не мога да го поправя-значи е за изхвърляне....Провери ли в ТМ?Дори и по-скъпо да е поне ще имаш гаранция на ремонта.
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 25 Окт 2011 17:00

Владислав написа:Колега този мотор (май беше 1ND) е печелил годишната награда за най-добър мотор в класа си.Помисли дали е добър...
Можеш ли да придружиш това си твърдение с нещо по-конкретно като уеблинк напр.?
P.S. Каква гаранция дава една годишна награда за безпроблемността на някой двигател? BMW 3.0l twin turbo като печелят всяка година знаеш ли колко хора пищят от тях в Щатите

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 25 Окт 2011 17:31

Сам знаеш, че "здравината" на един мотор се обуславя до голяма степен от експлоатацията му.Нормално е спортното каране на това BMW да съкрашава живота му.Иначе за мен BMW и Honda са най-добрите двигателостроители.Ама в обратен ред.А иначе явно съм сгрешил.Не намерих резултат за годишна награда за този мотор.Явно е награден с не толкова престижна.
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Re: добър двигател ли е 1.4 D4D

Мнение от nowyaris » 25 Окт 2011 20:53

tonitem написа:Привет! Задавам въпроса, защото съм много отчаян. За втори път в разстояние на 4 месеца ми духна гарнитурата на главата. Става въпрос за прословутия ярис, който няма парно от както съм го купил. Правиха, струваха майсторите и накрая казаха- "Вземи я разкарай тази кола, и да я направиш гарнитурата пак ще духне. Двигателя е проблемен" И така, не ми се разделя с тойотката, ама не знам какво да правя. Ремонтирането на главата и гарнитурата е около 1000 лв. - отново. Дайте ми акъл, плийз!!!!
Послушай ме-не разкарвай Ярето,разкарай майсторите.Никога не е от колата-от майсторите е.Потърси други,по възможност извън дилърската мрежа.Мотора си е най-обикновен дизел(въпреки електрониката).Не може да бъде никой да не може да я оправи.

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 25 Окт 2011 22:05

Тони - първо си смени майсторите..... нещо май не е читава там работата.... А иначе, двигателя е МНОГО здрав, от ОПИТ го казвам, защото вече 5 години ползвам корола с такъв мотор и то доста над заводската мощност се ползва постоянно.... С правилно експлоатиране и поддръжка, не би трябвало да имаш грижи до поне 200 000км, освен съединител може би, зависи от град и стил на каране.... Читав майстор, може да ти го сглоби и да си го караш безгрижно, но тия цени, които си писал, звучат като от Тойота сервиз.....А там са пълна трагедия "майсторите" ....

ОФФ - Скоте, скоте, обесни ни сега, колко сме невежи пак и колко смешен е двигателя, но да не забравиш някоя грешка да откриеш, за да можеш да се изявиш laugh.gif :thumbsup:

tonitem

Мнение от tonitem » 25 Окт 2011 22:22

Ох, благодаря Ви за добрите думи. Чисто се бях отчаял, но сега започвам с пълна сила да поправя колицата. Ще пиша как вървят нещата.

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 26 Окт 2011 01:12

Ти ако продължиш да ходиш по такива гаражни сервизи, не чакай по-добра диагностика и ремонт.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

stivi

Мнение от stivi » 28 Окт 2011 00:31

Според думите на няколко човека работещи в представителство на Тойота това бил най-безпроблемния дизелов двигател на марката /от по съвременните разбира се/ ! Досега за почти 90 000км съм напълно съгласен с тях...дано и занапред да е така :thumbsup:
1.4 D-4D много добър мотор !

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 29 Окт 2011 09:06

tonitem написа:Ох, благодаря Ви за добрите думи. Чисто се бях отчаял, но сега започвам с пълна сила да поправя колицата. Ще пиша как вървят нещата.
С пълна сила и на правилното място.Иначе пак лошо.Тез наште коли не може секи да ги прави.

Аватар
nikolov22

Мнение от nikolov22 » 29 Окт 2011 20:51

добре бре вие затворихте мотора без да разберете причината за проблема
то тей винаги ще се повтаря проблема търсете причината за издухването и парното на 99% съм сигурен че имат общо
п.с смени майсторите с такива които първо търсят причината а после правят ремонта
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl

ZMeyGorianin

Мнение от ZMeyGorianin » 01 Ное 2011 20:08

Kолегата от предния пост е прав- за слабото парно причината може да е лошо обезвъздушаване, а от там и въздух в охлаждащата система. Този въздух може да се задържа някъде в главата и да предизвиква локално прегряване и издухване на гарнитурата. Шлайфана ли е главата при смяната /или поне замервана ли е за кривини/?

Публикувай отговор