Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
-
lubooo
Мнение
от lubooo » 25 Окт 2011 10:15
nowyaris написа:То тестовете мойте коли не ги карат-аз ги карам.И ако за едно и също нещо мога да мина с по-малко пари вместо да се набутвам,избирам по-евтиното.Абсолютно сте прави,че има и по качествени варианти,но и цените им са доста по-високи.Според мен е безмисленно.Яриса му сменям само предните на Димитровден и на Гергьовден,а бусовете целогодишно с зимна ЛАССА.За една година-един комплект,около 80-90 хил.километра.После ги подарявам на някой съсед или работник,щото си изглеждат като нови.И това от години.
аз зимата повече от 3-4 хил км не правя , може да съм дал 500 лв за гуми , но съм ги дал с идеята , че вземам качествена гума която при правилно съхранение и употреба ще търкалям поне едно 4 години . та за мен това е смисъла на по скъпата гума

Toyota Corolla E12 2002 1.6 vvti
3ZZ-FE
lubooo
-
tribalistas
Мнение
от tribalistas » 25 Окт 2011 11:34
Континентал...нама мърдане от пътя...много доволен...

FJ Cruiser limited edition
tribalistas
-
slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Мнение
от slowtraveler » 25 Окт 2011 17:07
За бусовете нещата са съвсем различни.... Там скоростите не са такива високи, а и няма чак толкова агресивно каране (куриерите не ги броим laugh.gif )
И нашите бусове не им сменяме гумите - зимните гуми съвсем не са толкова 'меки' колкото на леките автомобили.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
-
dap
Мнение
от dap » 25 Окт 2011 19:13
спора ви е безмислен. в случая на слоу колата ще е служебна. не съм чула някой да шофира разумно и качествено такава кола. напротив
то ако е лична и караш внимателно, може и с летните да си останеш

Това означава, че аз ще съм първият. Смея да твърдя, че управлявам и се грижа за служебният си автомобил точно както и за личния. Колкото до зимни гуми съм твърдо ЗА

. Независимо, че по нашите ширини снегът не се задържа за дълго, зимната гума не е само за сняг. Мисля на всички нас е ясно предимствата на зимната гума. Поздрави
П.П преди няколко дена сложих Michelin Primacy Alpin пък да видим

dap
-
nowyaris
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение
от nowyaris » 25 Окт 2011 19:41
Vesko написа:baba_metca написа:
И друго нещо, ти с тези гуми караш един зимен и един летен сезон и после нови. Ама правиш по 80 - 90 хил.км. Кажи речи си ги поизхабяваш.
В последното не си прав. АКо прочетеш малко по-назад в темата ще видиш че ги продарява "почти като нови" след като ги е карал 1 година biggrin.gif
Може да са с титаново покритие да не се износват за 80-90х.км biggrin.gif
Веско,не са с никакво такова покритие,най-нормална зимна ЛАССА са ,но има много хора около мен,а сигурно и около теб,за които са си нещо,което в момента не могат да си позволят,а им е нужно.Пък и реално на гумите нищо им няма,поне никой не ме е псувал след това.Или поне не в лицето biggrin.gif .
nowyaris
-
nowyaris
Мнение
от nowyaris » 25 Окт 2011 19:44
slowtraveler написа:За бусовете нещата са съвсем различни.... Там скоростите не са такива високи, а и няма чак толкова агресивно каране (куриерите не ги броим laugh.gif )
И нашите бусове не им сменяме гумите - зимните гуми съвсем не са толкова 'меки' колкото на леките автомобили.
Така си е,абсолютно си прав."Цетките" са с много по-дълъг живот от обикновените автомобилни гуми.
nowyaris
-
tema
Мнение
от tema » 30 Окт 2011 22:17
nowyaris написа:Що си харчите парите за излишни неща?За нашите условия няма нищо по добро от LASSA SNOWAYS ERA - перфектна комбинация между цена и качество.Мнението ми е на база минимум 10-годишен опит с леки коли и бусове.След като сте избрали марка кола,която е перфектна комбинация между цена и качество,защо и при гумите да не е така.Всичко друго е пари,хвърлени на вятъра.Мнението ми е за модел зимни гуми.При летните има и други много добри попадения.

Когато избираш автомобил, водейки се от съотношението цена-качество, ти правиш компромис с екстри, комфорт, скъпо струващи материали по интериора, но в никакъв случай и със сигурността! Гумите осигуряват сцеплението на автомобила с пътната настилка, а това е важен фактор за сигурността. Затова компромис с гуми не трябва да се прави, защото е важен всеки един сантиметър спирачен път. Не се скъпете, когато избирате гуми, защото от тях зависи здравето и живота на семействата ни! И най-важното - бъдете разумни на пътя!
tema
-
nowyaris
Мнение
от nowyaris » 31 Окт 2011 08:15
Значи ако караш бавно и внимателно и не се правиш на Фитипалди по нощите с каквито и гуми да си като марка ще спестиш много повече сантиметри.Гумите са си гуми-вид продукт на химическата промишленост.Важен в случая е шофьора.Аз като започнах да карам никой не бе чувал за зимни гуми-всички бяхме с "Видинки" и пак дори в най-големите поледици загиналите бяха в пъти по-малко от сега.Тракшън контрола трябва да е първо в главата,а чак след това в колата.
nowyaris
-
Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
-
Обратна връзка:
Мнение
от Me4oKyX » 31 Окт 2011 11:24
Нов - лошото е, че само тракшън в главата ако имаш, пак не е добре.... А дори да имат нещо, вече много от шоферите мразят да мислят..... Аз няма да слагам зимни гуми, защото вместо гуми взех джип със всесезонни гуми - нито ще бързам, нито ще закъсам laugh.gif И някой да се е забързал, най-много да спре под мен..... Поне докато съм с малко дете, така ще да е biggrin.gif
Me4oKyX
-
tema
Мнение
от tema » 31 Окт 2011 17:59
nowyaris написа:Значи ако караш бавно и внимателно и не се правиш на Фитипалди по нощите с каквито и гуми да си като марка ще спестиш много повече сантиметри.Гумите са си гуми-вид продукт на химическата промишленост.Важен в случая е шофьора.Аз като започнах да карам никой не бе чувал за зимни гуми-всички бяхме с "Видинки" и пак дори в най-големите поледици загиналите бяха в пъти по-малко от сега.Тракшън контрола трябва да е първо в главата,а чак след това в колата.
Аз бих казал следното: ако караш бързо и невнимателно, и се правиш на Фитипалди по нощите, с каквито и гуми да караш, няма нищо да те спаси. Но ако шофираш бавно, внимателно и разумно, качествените гуми биха могли да те спасят в дадена ситуация.
Много неща са се променили от времената, когато ти си започнал да караш.
Съгласен съм с това, че тракшън контрола трябва да бъде първо в главата. Човек не трябва да се предоверява на каквито и да е системи за сигурност. Всички те работят добре, заедно с качествени зимни гуми и разумен шофьор зад волана.
ttp://
www.daemon-search.com/search?q=%5
tema
-
nowyaris
Мнение
от nowyaris » 01 Ное 2011 07:09
Темата беше за избора на марка зимни гуми.Извода е ясен - с повече разум и по-малко пари са достатъчни.
nowyaris
-
SFINKS
Мнение
от SFINKS » 01 Ное 2011 09:07
nowyaris написа:Темата беше за избора на марка зимни гуми.Извода е ясен - с повече разум и по-малко пари са достатъчни.
е така де , те затова най-големите тарикати дето имат разум в излишък изобщо не слагали зимни гуми щото и без тях можело laugh.gif
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
SFINKS
-
max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Мнение
от max-2 » 01 Ное 2011 09:13
nowyaris написа:Темата беше за избора на марка зимни гуми.Извода е ясен - с повече разум и по-малко пари са достатъчни.
Надявам се да не ти се случва да ти трябват тези 1-2-3 метра спирачен път или повече, колкото е там разликата.

Всъщност надявам се за всички да има по-малко ситуации, които не зависят от задкормилното устройство.

Carina E 4AFE LB 1992
max-2
-
slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Мнение
от slowtraveler » 01 Ное 2011 12:59
В доброто старо време, когато всички карахме с летни гуми и се радвахме, когато въобще имаме гуми, а зимните гуми бяха капиталистическа измислица, ми се е случвало бааавно да се свличам по почти равен път с около 1-2км/ч към натоварено кръстовище без никакъв шанс да спра....
Също така ми се е случвало да включа на първа, а колата да стои на място на леда без да има сняг или да съм се заринал. Слязох, започнах да бутам колата докато позахапе на някое по-здраво място, и като тръгна сама - качих се и продължих нататък....
Откакто съм със зимни гуми - такива изпълнения не съм правил.
Всичко това - във Варна, където по принцип снега е рядкост, но затова пък почти всяка сутрин зимата има гладък като стъкло лед.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
-
SFINKS
Мнение
от SFINKS » 01 Ное 2011 14:17
За Варна препоръчвам зимни гуми с отвори за шипове + 2 шепи шипове в багажника
Малко е играчка да се слагат и махат ама си заслужава

ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007