Ще купувате ли зимни гуми. сезон 2011 - 2012 ?
миналата година взех goodyear ultragrip 7+ и съм доволен от тях , тествал съм ги в сякакви условия и мисля , че се представят добре .. преди да ги взема мисля че гледах резултати от тестове на ADAC и затова се спрях на тях. В тяхното изследване имаше оценка на гумите при различни условия и отделно износващ фактор на гумата .. и.т.н
Toyota Corolla E12 2002 1.6 vvti
3ZZ-FE
3ZZ-FE
-
- Получена благодарност: 2 пъти
То тестовете мойте коли не ги карат-аз ги карам.И ако за едно и също нещо мога да мина с по-малко пари вместо да се набутвам,избирам по-евтиното.Абсолютно сте прави,че има и по качествени варианти,но и цените им са доста по-високи.Според мен е безмисленно.Яриса му сменям само предните на Димитровден и на Гергьовден,а бусовете целогодишно с зимна ЛАССА.За една година-един комплект,около 80-90 хил.километра.После ги подарявам на някой съсед или работник,щото си изглеждат като нови.И това от години.
-
- Автомобил: Ford Kuga 2.5 hybrid, 2025
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
миналата година вземах ултрагрип 7+ и съм много доволен, колата е като на релси с тях.
пускам ви резултатите от теста на АДАК за 2011 на 195/65 R 15, има и за други размери на гуми..., който разбира немски да отваря и да гледа представянето на гумите според различните условия (сухо, мокро, снях лед и т.н.... ) Аз когато избрах УлтраГрип ми хареса, че са балансирани на всякакви условия. Тази година УлтрГрип 8+ е с малко по-различна шарка и резултатите са по-добри от нейния предшественик.
http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... geId=31821
според мед хубавите гуми са екзисциален фактор!
пускам ви резултатите от теста на АДАК за 2011 на 195/65 R 15, има и за други размери на гуми..., който разбира немски да отваря и да гледа представянето на гумите според различните условия (сухо, мокро, снях лед и т.н.... ) Аз когато избрах УлтраГрип ми хареса, че са балансирани на всякакви условия. Тази година УлтрГрип 8+ е с малко по-различна шарка и резултатите са по-добри от нейния предшественик.
http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... geId=31821
според мед хубавите гуми са екзисциален фактор!

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 345 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Поръчах Nokian WR G2 215/65/16....
Не съм карал досега Нокиан - ще ги видим как ще се държат (ако ми потвърдят поръчката де)...
За 'хладилника'(баничарката) ще бъдат GoodYear Ultragrip 8 195/60/15 95T...
Предпочитам да дам 100лв повече (колкото е разликата между комплект хубави, и посредствени гуми) за 3-4 години и момчето да кара с хубави стабилни гуми, отколкото ако се изчатка някъде да ме е яд, че съм ги спестил.
Маздата е с Ultragrip 7+ 205/60/16 - изкараха 2 сезона, ще изкарат и три biggrin.gif
Не съм карал досега Нокиан - ще ги видим как ще се държат (ако ми потвърдят поръчката де)...
Предпочитам да дам 100лв повече (колкото е разликата между комплект хубави, и посредствени гуми) за 3-4 години и момчето да кара с хубави стабилни гуми, отколкото ако се изчатка някъде да ме е яд, че съм ги спестил.
Маздата е с Ultragrip 7+ 205/60/16 - изкараха 2 сезона, ще изкарат и три biggrin.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
Що бе колега,с хубавите гуми не може да се изчатка някъде,така ли?????slowtraveler написа:Поръчах Nokian WR G2 215/65/16....
- slowtraveler
Може, но тогава ще съм направил всичко възможно да го предотвратя...
Иначе става - скъп на триците и евтин на житото: Поверяваш автомобил и животи, а икономисваш от много важна част, каквато са гумите и то срещу 30лв годишно (ако например се карат 4г)...
Въпрос на разсъждения.
Иначе става - скъп на триците и евтин на житото: Поверяваш автомобил и животи, а икономисваш от много важна част, каквато са гумите и то срещу 30лв годишно (ако например се карат 4г)...
Въпрос на разсъждения.
-
Ти сега откъде знаеш,че имаш още четири години?Говорил си с някого,какво ли?????да знаеш от стар джамбазин като мен-пари и ебане избити няма!!!!slowtraveler написа:Може, но тогава ще съм направил всичко възможно да го предотвратя...
Въпрос на разсъждения.
- slowtraveler
Предполагаме... предполагаме...
Съвсем не си ме разбрал - в случая съвсем не става въпрос за избити пари...
Ако смятах да избивам пари, нямаше да вземам кола laugh.gif
Всеки сам си решава. Просто споделих какво ме кара да действам така.
Но в случая твоите разсъждения ми приличат на разсъжденията на един колега - 'я що да си вземам зимни гуми... че да спра рязко, а оня отзад да ме удари?!'
Но странно защо всички в офиса си купиха зимни гуми, след като най-невярващия в предимствата на зимните гуми колега тотализира една нова кола -(бе на 1.5г), и то точно на коледа, след като пътя лееко заледил в завой (страничен удар с автомобил, изтървал завоя и отскочил след удар в стена, и колегата от удара преминава зелената площ и се удря челно в насрещен автомобил, движещ се в другото платно)....
Съвсем не си ме разбрал - в случая съвсем не става въпрос за избити пари...
Ако смятах да избивам пари, нямаше да вземам кола laugh.gif
Всеки сам си решава. Просто споделих какво ме кара да действам така.
Но в случая твоите разсъждения ми приличат на разсъжденията на един колега - 'я що да си вземам зимни гуми... че да спра рязко, а оня отзад да ме удари?!'

Но странно защо всички в офиса си купиха зимни гуми, след като най-невярващия в предимствата на зимните гуми колега тотализира една нова кола -(бе на 1.5г), и то точно на коледа, след като пътя лееко заледил в завой (страничен удар с автомобил, изтървал завоя и отскочил след удар в стена, и колегата от удара преминава зелената площ и се удря челно в насрещен автомобил, движещ се в другото платно)....
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Опредлено увеличават шанса да се избегне ПТП-то от калави шофьориnowyaris написа:Не бе,Слоу,просто питам 200 лв.за четири гуми в повече увеличават ли шанса на калпавия шофьор да избегне ПТП-то или просто изчистват съвестта на чорбаджията на МПС-то.Щото тази дилема ме мори вече 12 години и отговора винаги е в полза на евтините зимни гуми(поне при мен).

-
Така е.И на мен ми прави впечатление,че всеки описва подобрението в качеството на новозакупените гуми,а никой не споделя решението си през зимния период да управлява повереното му МПС с по-голямо внимание и повишено умение в сравнение с минали зимни периоди.Навремето са си купували индулгенции вместо да спазват десетте божи заповеди.
спора ви е безмислен. в случая на слоу колата ще е служебна. не съм чула някой да шофира разумно и качествено такава кола. напротивVesko написа:Опредлено увеличават шанса да се избегне ПТП-то от калави шофьориnowyaris написа:Не бе,Слоу,просто питам 200 лв.за четири гуми в повече увеличават ли шанса на калпавия шофьор да избегне ПТП-то или просто изчистват съвестта на чорбаджията на МПС-то.Щото тази дилема ме мори вече 12 години и отговора винаги е в полза на евтините зимни гуми(поне при мен).Съвсем отделен е въпроса че може да се спестят при разумно и качествено шофиране
то ако е лична и караш внимателно, може и с летните да си останеш

-
nowyaris Ти караш внимателно, ама като ти излязат стадо диви прасета на някоя просека (над 30 на брой), какво праваиш - спираш. Защото ако не спреш си в 200кг добиче или в 3 по-малки (изнизваха се в 2-3 редици хайвачетата). Пичовете не прощават да ти кажа и като ги видяхме бяхме толкова учудени, колкото и притеснени дали ще спрем навреме.
И друго нещо, ти с тези гуми караш един зимен и един летен сезон и после нови. Ама правиш по 80 - 90 хил.км. Кажи речи си ги поизхабяваш. Тези които карат лични автомобили не правят по толкова, да направят 20-30, хил., някои правят и по 10. И тогава какво, пак след една година и да си купят нови ли? Аз лично след едно лято със зимни гуми, не бих ги карал след това зимата. Дори не знам с каква съвест, ще ги продам на някой, да ги кара зимата. А пък ако ги не ги продам, къде ще му излезе сметката. Та така, съм принуден да карам едни гуми 3-4 сезона и затова избирам по-скъпи и по-хубави гуми, с надежда, че и последния сезон ще вършат работа.
И друго нещо, ти с тези гуми караш един зимен и един летен сезон и после нови. Ама правиш по 80 - 90 хил.км. Кажи речи си ги поизхабяваш. Тези които карат лични автомобили не правят по толкова, да направят 20-30, хил., някои правят и по 10. И тогава какво, пак след една година и да си купят нови ли? Аз лично след едно лято със зимни гуми, не бих ги карал след това зимата. Дори не знам с каква съвест, ще ги продам на някой, да ги кара зимата. А пък ако ги не ги продам, къде ще му излезе сметката. Та така, съм принуден да карам едни гуми 3-4 сезона и затова избирам по-скъпи и по-хубави гуми, с надежда, че и последния сезон ще вършат работа.
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
В последното не си прав. АКо прочетеш малко по-назад в темата ще видиш че ги продарява "почти като нови" след като ги е карал 1 година biggrin.gifbaba_metca написа: И друго нещо, ти с тези гуми караш един зимен и един летен сезон и после нови. Ама правиш по 80 - 90 хил.км. Кажи речи си ги поизхабяваш.
Може да са с титаново покритие да не се износват за 80-90х.км biggrin.gif