Toyota Celica 1,6 Sti '91г. - проблем с хидравлика - рейката
- tatunco
- Обратна връзка:
Toyota Celica 1,6 Sti '91г. - проблем с хидравлика - рейката
Здравейте момчета,
Преди 1 седмица смених маншоните на рейката - в сервиза при смяната ми казаха, че ми е омаслена рейката. Проверихме хидравличното масло - беше си нормално пълно казанчето. До този момент нямах проблем с нищо. След два дни воланът леко ми се отежни, и то само в крайната точка на завиване в ляво и дясно и не искаше вече да се развива от само себе си към изходно положение, както е нормално при действаща хидравлика на волана. Предиимах една Опел Вектра и на нея й изтече маслото на хидравликата на рейката, та знам какво е, да нямаш грам серво управление - то скърца, то тресе, то си евало майката! Сега с Тойотата не е така. Волана нема скърцане, тресене, затягане, само не иска да се връща на собствен ход в основно положение и има леко затягане при остри завой. Не губя хидравлично масло. Моля помощ! Може ли да е от помпата на хидравликата? Може ли да е запушено нещо по маркучите? Може ли да е нещо от маншоните при смяната? Да е старо маслото? Давайте съвети!!! Да рециклирам рейката - искат ми 200 лв, а то даже не знам дали този проблем е от там?!
Преди 1 седмица смених маншоните на рейката - в сервиза при смяната ми казаха, че ми е омаслена рейката. Проверихме хидравличното масло - беше си нормално пълно казанчето. До този момент нямах проблем с нищо. След два дни воланът леко ми се отежни, и то само в крайната точка на завиване в ляво и дясно и не искаше вече да се развива от само себе си към изходно положение, както е нормално при действаща хидравлика на волана. Предиимах една Опел Вектра и на нея й изтече маслото на хидравликата на рейката, та знам какво е, да нямаш грам серво управление - то скърца, то тресе, то си евало майката! Сега с Тойотата не е така. Волана нема скърцане, тресене, затягане, само не иска да се връща на собствен ход в основно положение и има леко затягане при остри завой. Не губя хидравлично масло. Моля помощ! Може ли да е от помпата на хидравликата? Може ли да е запушено нещо по маркучите? Може ли да е нещо от маншоните при смяната? Да е старо маслото? Давайте съвети!!! Да рециклирам рейката - искат ми 200 лв, а то даже не знам дали този проблем е от там?!
- Прикачени файлове
-
- PA190733.JPG (84.23 KiB) Преглеждано 1227 пъти
-
- PA190742.JPG (124.11 KiB) Преглеждано 1227 пъти
-
- Маншоните и част от рейката ...
- PA190726.JPG (115.68 KiB) Преглеждано 1227 пъти
- diesel_power
- Получена благодарност: 1 път
- tatunco
- Обратна връзка:
Да, направиха пред мен реглажа!
Стенда е много професионален. Пред мен направиха реглажа, като свалиха колата от подемника. Това отпада :(
- diesel_power
- Получена благодарност: 1 път
Най-вероятно е помпата. Когато гумите са завити докрай, имаш най-голямо съпротивление в/у помпата, понеже колелата се опитват да се само центрират заради надлъжния наклон - castor. Принципно на място би трябвало да се държи малко по-добре, защото когато не е в движение castora не участва.Всъщност участва, но минимално.
- tatunco
- Обратна връзка:
Евала на колегата, Vokil !!!
Смазах карето - и всичко се оправи ! Направо не поврявах, в какъв филм щях да се вкарам, не е истина! Благодарствено на колегата VOKIL !!!